Προτάσεις και απαντήσεις της Κίνησης Volley 2012

Απάντηση έστειλε στην πρόταση του Αχιλλέα Μαυρομάτη ο Γιώργος Μελισσουργός σχετικά με την πρότασή του για debate αλλά και προτάσεις για τις εκλογικές διαδικασίες.

"Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απεύθυνε ο Κος Μαυρομάτης και την οποία φυσικά αποδεχόμαστε, τονίζουμε ότι κανένα debate δεν θα μπορεί να έχει το θετικό αποτέλεσμα που περιμένουμε, αν δεν διασφαλισθούν οι συνθήκες μέχρι τις εκλογές καθώς και οι άψογες διαδικασίες την ημέρα των εκλογών.

Στην φάση που βρισκόμαστε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έχουν διαμορφωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, συνθήκες που μπορεί να αποτελέσουν μια χρυσή ευκαιρία για να τηρηθεί μια ελάχιστη Εκλογική Δεοντολογία, η οποία θα αποτελέσει την πρώτη βάση για να χτιστεί η επόμενη μέρα σε επίπεδο συνεργασιών.

Για τον λόγο αυτό προτείνουμε να γίνει (με πρωτοβουλία του απερχόμενου Προέδρου) μία συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής υποψηφίων που θα προχωρήσει στις εξής κινήσεις:

1) Άμεση σύσταση δια-παραταξιακής επιτροπής με τους 4 επικεφαλής η εκπροσώπους τους, που θα συμφωνήσουν σε όλα τα επιμέρους ζητήματα από σήμερα και μέχρι την μέρα των εκλογών προκειμένου να διεξαχθεί μια έντιμη, αξιόπιστη και ενωτική εκλογική αναμέτρηση.

2) Κοινή αποδοκιμασία των ανωνύμων προπαγανδιστικών μέσων που προσπαθούν με αναξιόπιστα δήθεν "στοιχεία" και "αποκλειστικές πληροφορίες" να επηρεάσουν την ψήφο των σωματείων. Θα πρέπει οι παρατάξεις να εκφράζονται φανερά και επωνύμως από εκπροσώπους και υποστηρικτές τους και όχι μέσω «κύκλων» και μπλογκς που τραυματίζουν τον χώρο μας με τις πρακτικές τους. Θα λέγαμε ότι αυτοί που τα εισήγαγαν στον χώρο πριν από μερικά χρόνια, σήμερα τα «πληρώνουν» και οι ίδιοι.

3) Εποπτεία της δια-παραταξιακής Επιτροπής και στις διαδικασίες την προηγούμενη μέρα των εκλογών, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των προθεσμιών που θα τεθούν, αλλά και η ασφαλής παραλαβή και διαχείριση των εντύπων που θα κατατεθούν από τα Σωματεία.

4) Συγκεκριμένα για την εκλογική διαδικασία σημειώνουμε μερικά από τα βασικά θέματα που θα διασφαλίσουν τους όρους της τίμιας διεξαγωγής:

α) Διασφάλιση της μη επιλεκτικής διανομής ψηφοδελτίων πριν την έναρξη της διαδικασίας, η στην περίπτωση διανομής τους αυτή να γίνει ισότιμα σε όλες τις παρατάξεις. Ασχέτως της προ-διανομής η μη των ψηφοδελτίων, να διασφαλιστεί ότι έγκυρα θα είναι αυτά που θα δίνει ο Δικαστικός αντιπρόσωπος, ακριβώς πριν από την κάλπη, για να αποφευχθεί το φαινόμενο της κατευθυνόμενης σταυροδοσίας.

β) Συμφωνία για την δίκαιη και ισόνομη κατανομή του χρόνου στους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους η μη ομιλητές.

γ) Εκλογή τεσσάρων ατόμων στην Εφορευτική Επιτροπή, αντί των δύο που ορίζει το Καταστατικό, ώστε να εκπροσωπούνται και οι τέσσερις πλευρές για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της σταυροδοσίας, και παραμονή εντός της αίθουσας, κατά την διάρκεια της καταμέτρησης, δύο εκπροσώπων κάθε πλευράς.

δ) Πλήρη ανάπτυξη των θεμάτων που θα θέσει η παράταξη μας στον παραπάνω διάλογο περιλαμβάνονται στην επίσημη ιστοσελίδα μας, αλλά περιμένουμε πρώτα την δέσμευση και των άλλων παρατάξεων ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής.

Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα βρεθούν προσκόμματα και δικαιολογίες για την μη αποδοχή των ελάχιστων και αυτονόητων αυτών κανόνων δεοντολογίας που θα διασφαλίσουν μία αξιόπιστη, ευπρεπή και πολιτισμένη εκλογική διαδικασία, όπως ακριβώς αξίζει στο άθλημα μας.   

Γιώργος Μελισσουργός

VOLLEY 2012"