Τζιαρλή: «Αυτή η φουρνιά έχει πολλά να δώσει»

Η Δήμητρα Τζιαρλή αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής Κορασίδων στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και κατέκτησε το «χάλκινο» μετάλλιο.

Η Δήμητρα γεννήθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη κι αγωνίζεται ως κεντρικός με τη φανέλα  του Αίαντα Ευόσμου.

Το Greekvolley.gr μίλησε με την νεαρή μας αθλήτρια για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας αλλά και για την Εθνική Κορασίδων.

Μίλησέ μας λίγο για την πορεία της φετινής εθνικής κορασίδων στο Βαλκανικό.

«Η πορεία μας σαν εθνική ομάδα κορασίδων ήταν θεωρώ αρκετά καλή μιας και κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε αρκετά μεγάλο ανταγωνισμό παρά την κούραση της προετοιμασίας 17 ημερών στο Μουζάκι Καρδίτσας που περιλάμβανε διπλές προπονήσεις».

Πιστέψατε ότι μπορούσατε να πάρετε κάποια καλύτερη θέση και τι ήταν αυτό που πιστεύεις πως πήγε «στραβά» κατά κάποιον τρόπο;

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση αν ήμασταν λίγο πιο προσεχτικές και πιο μαχητικές στο παιχνίδι με την Τουρκία καθώς το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα αβίαστα λάθη στους τελευταίους πόντους των σετ».

Ποιά η προσωπική σου εμπειρία με την Εθνική Κορασίδων;

«Πρόσθεσα άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα της εθνικής κάτι το οποίο το θεωρώ πολύ σημαντικό. Είδα τις ομάδες πολύ βελτιωμένες από πέρυσι οπότε αυτό με ώθησε να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο για την πρόκριση του Ευρωπαϊκού που είναι τον Ιανουάριο».

Πιστεύεις ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική να γίνει στο μέλλον Εθνική Γυναικών και να φέρει μετάλλια στη χώρα μας;

«Σαφώς και αυτή η φουρνιά έχει πολλά να δώσει, είμαστε πολύ καλές ατομικά και ομαδικά και έχουμε δέσει πολύ μεταξύ μας, πράγμα που παίζει μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα αρκεί να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια η κάθε μία με το σωματείο της. Είμαστε στην αρχή ακόμα αλλα πιστεύω πως αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά ελπίζω οι περισσότερες να μπορέσουμε να στελεχώσουμε την εθνική ομάδα των γυναικών και να φέρουμε επιτυχίες».

Η δουλειά που γίνεται στα αναπτυξιακά των Εθνικών ομάδων πιστεύεις πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη και γιατί;

«Κρίνοντας από την συμμετοχή μου στην εθνική παγκορασίδων, κορασίδων και την προετοιμασία νεανίδων, η δουλειά που γίνεται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές είναι πολύ καλή, εξάλλου το αποτέλεσμα δικαιώνει και την δική τους δουλειά. Πιστεύω το ελληνικό βόλεϊ στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα εθνικής βρίσκεται σε ανοδική πορεία και ευχαριστούμε όσους συμβάλλουν σε αυτό».

Προσωπικά μπορείς να ανταποκριθείς όσο θες στις ανάγκες της εθνικής ομάδας δεδομένου ότι είσαι μαθήτρια;

«Όταν ζεις στην Ελλάδα ο συνδυασμός αυτός είναι αρκετά δύσκολος, αυτό το ξέρουν όσοι προσπαθούν να συνδυάσουν αυτά τα δύο μαζί σε υψηλό επίπεδο. Έχω αρκετούς ανθρώπους γύρω μου που με βοηθούν και πιστεύω πως ναι, καταφέρνω να ανταποκρίνομαι».

Σε ποιον αφιερώνεις το μετάλλιο;

«Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένεια μου που τους στερήθηκα κοντά ένα μήνα, στον κύριο Τάκη Φλώρο, τον βοηθό του Βασίλη Χριστόπουλο και τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Αντώνη Αντωνιάδη που συνέβαλαν στο αγωνιστικό μου επίπεδο και στην σωματική μου ακεραιότητα αυτές τις 3 εβδομάδες. Τέλος, και στους ανθρώπους του Αίαντα Ευόσμου που με πιστεύουν και με στηρίζουν».