Τρίτη θέση στην Ελλάδα για Μαναβή, Σπηλιωτοπούλου και Καντιώτη, Τσαλικιάν

Με την τρίτη θέση στην Ελλάδα ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley οι Δήμητρα Μαναβή, Αλίκη Σπηλιωτοπούλου στις γυναίκες και οι Γιώργος Καντιώτης, Ατάμ Τσαλικιάν στους άνδρες.

Στον μικρό τελικών των γυναικών στον Άγιο Νικόλαο οι Μαναβή, Σπηλιωτοπούλου πήραν «άτυπη» ρεβάνς από τις Ματιάδη, Μολδοβανίδη για την χθεσινή τους ήττα, επικρατώντας με 2-0 (21-10, 21-14) και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Η χρονιά έκλεισε με ιδανικό τρόπο για τις δύο αθλήτριες, καθώς σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχαν ανέβηκαν στο βάθρο.

«Η χρονιά έκλεισε θετικά»

«Το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό. Είχαμε ένα στραβοπάτημα χθες, ήμασταν πιεσμένες χωρίς να υπάρχει λόγος γιατί δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι. Στεναχωρεθήκαμε εκεί αλλά βρήκαμε την δύναμη και καταφέραμε να περάσουμε το εμπόδιο των Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνου και φτάσαμε στον ημιτελικό. Εκεί χάσαμε από το μεγάλο φαβορί. Στον μικρό τελικό μπήκαμε δυνατά και είμαστε πολύ χαρούμενες που ανεβήκαμε στο βάθρο» είπε η Δήμητρα Μαναβήμε την συμπαίκτρια της Αλίκη Σπηλιωτοπούλου να τονίζει από την πλευρά της:

«Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένες. Πέρυσι δεν είχα την ανάλογη πορεία και είναι σημαντικό που σε κάθε τουρνουά ήμασταν στο βάθρο. Αυτό το τριήμερο είχε μία μεγαλύτερη πίεση, είχαμε την προσδοκία να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και μας οδήγησε στην ήττα χθες. Η χρονιά έκλεισε καλά, είμαστεστο βάθρο και συνεχίζουμε τώρα για διεθνείς διοργανώσεις.

Στους άνδρες μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι Γιώργος Καντιώτης, Ατάμ Τσαλικιάν για πρώτη φορά ανεβαίνουν στο βάθρο. Το δίδυμο από την Αθήνα βρέθηκε πίσω στα σετ, ισοφάρισε και παρόλο που στο τάι μπρέικ κυνηγούσε στο σκορ (9-4) κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 (16-21, 21-19, 15-12).

«Θέλαμε το μετάλλιο»

Ο Ατάμ Τσαλικιάν δήλωσε λίγη ώρα μετά την νίκη τους στον μικρό τελικό: «Είμαι πολύ συγκινημένος. Το ήθελα πολύ το μετάλλιο φέτος. Στόχος ήταν ο τελικός, δεν ήρθε αλλά πήγαμε μετά για την τρίτη θέση. Ήμασταν στα κάτω μας, σιγά σιγά ανεβαίναμε και ήρθε η ψυχολογία» με τον συμπαίκτη του Γιώργο Καντιώτη να συμπληρώνει:

«Μας είχε πάρει από κάτω που δεν περάσαμε στον τελικό, ήταν ευκαιρία για εμάς. Παρόλα αυτά δεν είμαστε αχάριστοι, είναι το πρώτο μας μετάλλιο σε τελικό τουρνουά Masters και τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να παίξουμε και σε τελικό».