K22 Juniors Final χρυσές οι Μαρία Κλέπκου, Διονυσία Μάτιου

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσαν στα τελικά του U22 Juniors Final οι Μαρία Κλέπκου, Διονυσία Μάτιου.

Οι δευτεραθλήτριες Ελλάδας νίκησαν στον τελικό τις Μαρία Αποστολάκη, Ηλιάννα Γιαννακοπούλου με 2-0 (21-12, 21-16) και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Για την Μαρία Κλέπκου είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος της στην κατηγορία κάτω των 22, καθώς και πέρυσι είχε καταλάβει την πρώτη θέση. Αντίθετα για την Διονυσία Μάτιου είναι ο πρώτος της τίτλος σε αυτή την κατηγορία, ενώ φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κ19 στη Χίο.

«Πάμε τώρα στο Ευρωπαϊκό»

«Ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς επετεύχθη. Θέλαμε μία καλή παρουσία στα Masters κάτι που πετύχαμε και με το παραπάνω. Εννοείται πως θέλαμε και το Κ22 κάτι που το καταφέραμε» είπε η Μαρία Κλέπκου με την Διονυσία Μάτιου να συμπληρώνει:

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που τελειώσαμε με αυτό τον τρόπο. Δουλέψαμε σκληρά και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα που πήραμε».

Επόμενος στόχος για τις δύο αθλήτριες το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στο Καζάν στις 24 Αυγούστου: «Στόχος μας είναι πάντα η πρώτη θέση. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο θα είναι αλλά σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Κλείνοντας οι Κλέπκου και Μάτιου αφιέρωσαν τον τίτλο στον προπονητή τους Ηλία Ζωλασταθιάδη και στις οικογένειες τους.

«Ικανοποιημένες για αυτό που πετύχαμε»

Για τις Μαρία Αποστολάκη, Ηλιάννα Γιαννακοπούλου το ασημένιο μετάλλιο είναι η κορυφαία τους στιγμή ως δίδυμο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

«Είμαστε χαρούμενες με την δεύτερη θέση. Είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε σε τελικό και σίγουρα είμαστε ικανοποιημένες από τον εαυτό μας» είπε η Ηλιάνα Γιαννακοπούλου με την συμπαίκτρια της Μαρία Αποστολάκη να συμπληρώνει:

«Αργήσαμε να ξεκινήσουμε προπονήσεις λόγω υποχρεώσεων και αργήσαμε να βρούμε την φόρμα μας. Υπήρξε όμως μεγάλη βελτίωση από μέρους μας, θέλαμε λίγο χρόνο ακόμα βέβαια. Σε γενικές γραμμές όμως είμαστε ικανοποιημένες για αυτά που πετύχαμε».