Κωστόπουλος: «Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη μου ο Κοτσιλιάνος»

Ένα από τα νέα πρόσωπα του φετινού Πανελλήνιου πρωταθλήματος beach volley ήταν ο Βασίλης Κωστόπουλος. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Κοτσιλιάνος τον επέλεξε για συμπαίκτη του στην άμμο και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έκαναν από νωρίς την εμφάνιση τους.

Το ξεκίνημα τους στις Σπέτσες έφερε την 3η θέση, ενώ στο επόμενο Masters στο Ξυλόκαστρο ήρθε η πρώτη θέση στο βάθρο νικώντας μετά από έναν συναρπαστικό τελικό τους μετέπειτα πρωταθλητές Νιώπα, Παπαδημητρίου. Ωστόσο, η ατυχία... χτύπησε τον Βασίλη Κωστόπουλο στο τελικό τουρνουά του Αγίου Νικολάου και δεν μπόρεσαν μαζί με τον Γιώργο Κοτσιλιάνο να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την 5η θέση. Ωστόσο έδειξαν ότι με την κατάλληλη δουλειά τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έρθουν.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος σε συνέντευξη του στο volleyball.gr μιλάει για το ξεκίνημα του στην άμμο, το μέλλον του στο άθλημα αλλά και για την συνεργασία του με τον Γιώργο Κοτσιλιάνο.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το beach volley και πως βίωσες την πρώτη σου διοργάνωση;

Με παρότρυνση του Γιώργου Κοτσιλιάνου ξεκίνησα να παίζω, αυτός μου έβαλε την ιδέα. Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να κάνω μία προσπάθεια στο μπιτς βόλεϊ. Στη συνέχεια είδα ότι μου άρεσε πάρα πολύ και αποφάσισα να το δω πιο σοβαρά.

Σαν πρώτη εικόνα γιατί ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν πολύ καλή, μου άρεσε. Ήταν πολύ οργανωμένα, πρόσεχαν τους αθλητές και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Εύχομαι στο μέλλον να είναι ακόμα καλύτερα έτσι ώστε να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο άθλημα.

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Γιώργο Κοτσιλιάνο;

«Τον γνώρισα στην Παναχαϊκή πέρυσι που αγωνιζόμασταν μαζί. Σίγουρα είναι πολύ διδακτικός, με βοηθάει σε πολλά κομμάτια εντός και εκτός γηπέδου. Πως πρέπει να συμπεριφέρομαι, να σκέφτομαι μέσα στο γήπεδο. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη μου και συνεχίζει να παίζει».

Τι σκέψεις έχεις για το μέλλον σου στο άθλημα;

Έχουμε βάλει κάποιους στόχους με τον Γιώργο. Φέτος θα παίξουμε στα Βαλκανικά πρωταθλήματα, αλλά ότι και να κάνουμε φέτος ο στόχος μας δεν θα αλλάξει. Θέλουμε να παίξουμε μπιτς βόλεϊ μαζί. Έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με την Παναχαϊκή για να κάνω προπονήσεις στην άμμο και τον χειμώνα. Ήταν πολύ θετικές και από κάποια περίοδο και μετά θα ξεκινήσω την προετοιμασία στην άμμο εν όψει και της νέας χρονιάς γιατί θέλω να βελτιωθώ και να τα πάμε ακόμα καλύτερα».