Αδερφές Καραγκούνη: «Όνειρο να παίξουμε συμπαίκτριες»

Αδερφές, φίλες, αντίπαλες στην άμμο και με όνειρο να διακριθούν μαζί στο φιλέ. Πένυ και Δήμητρα Καραγκούνη βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Olympia Masters και μετά τη νίκη της μεγαλύτερης της οικογένειας, οι αδερφές Καραγκούνη μίλησαν και φωτογραφήθηκαν για χάρη του volleyball.gr.
«Η Δήμητρα έπαιζε και πιο πριν από εμένα beach volley. Εγώ ήμουν στη σάλα και το 2013 ξεκίνησα με προτροπή της Βίκυς Αρβανίτη. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει καλύτερη από εμένα. Έχει μεγάλες δυνατότητες και την πιέζω αρκετά...» δηλώνει με σιγουριά η Πένυ Καραγκούνη για την μικρότερη αδερφής της.

 
Η... μικρή της οικογένειας Δήμητρα ψηφίζει «δαγκωτό» beach volley και για δεύτερη χρονιά συμμετέχει στα τουρνουά Masters του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. «Ξεκίνησα το 2011 στην κατηγορία Juniors και από το 2017 συμμετέχω στα Masters και στα Open. Με την συμπαίκτριά μου Θεοδώρα Σαρακατσάνη κατακτήσαμε την πρώτη θέση στο Kastoria Open την προηγούμενη εβδομάδα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και στην συνέχεια».
 
Η Πένυ Καραγκούνη είναι προπονήτρια της Δήμητρας και της συμπαίκτριάς της Θεοδώρας στις εγκαταστάσεις τους στην Πεντέλη. Λίγη ώρα πριν βρεθούν αντιμέτωπες μάλιστα, η Δήμητρα ζητούσε συμβουλές από την Πένυ για το πως θα την... νικήσει.
 
«Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι την ώρα που ήμασταν αντίπαλες, η Πένυ μου έδινε συμβουλές για το πως μπορώ να παίξω καλύτερα. Βέβαια την άφησα να νικήσει γιατί για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει στα Masters...».



Το όνειρο της οικογένειας Καραγκούνη κοινό. Από τους γονείς τους Βασίλη και Θωμαΐς που τις ακολουθούν σε όλη την Ελλάδα και τις παροτρύνουν να κυνηγούν τα ονειρά τους, τόσο για την Πένυ και την Δήμητρα, στόχος είναι στο μέλλον να αγωνιστούν παρέα στην άμμο.
 
«Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές κάποια στιγμή αν το επιτρέψουν και οι συγκυρίες να αγωνιστούμε παρέα. Αν ακούει τι λέω δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα...» τονίζει με χιούμορ η Πένυ με την Δήμητρα να συμπληρώνει: «Θέλω πολύ στο μέλλον να αγωνιστούμε μαζί. Ελπίζω οι συνθήκες και η ζωή να το φέρουν έτσι ώστε να παίξουμε δίδυμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».