Βολουδάκης, Καπίρης: Η "χρυσή" wild card

Η κοινή διαδρομή τους στην άμμο ξεκίνησε το 2016 σε ένα ερασιτεχνικό τουρνουά στο Anima Club, όπου με την κατάκτηση της πρώτης θέσης είχαν ως έπαθλο wild card για το 1ο τουρνουά Masters του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο Ξυλόκαστρο. 
Ο λόγος για τους Χρήστο Βολουδάκη, Θωμά Καπίρη οι οποίοι αν και φίλοι από μικρή ηλικία, δεν είχαν δοκιμάσει ξανά την τύχη τους ως συμπαίκτες στο beach volley και από εκείνο το τουρνουά στην Ανάβυσσο, ο δρόμος τους είναι κοινός με κορυφαία στιγμή την 3η θέση στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια.
 
«Δεν είχαμε σκεφτεί να αγωνιστούμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μέχρι να κατακτήσουμε το τουρνουά εκείνο στην Ανάβυσσο. Ο Θωμάς είχε σταματήσει να αγωνίζεται στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και αφού πήγαμε στο Ξυλόκαστρο, φτάσαμε μέχρι τον τελικό και χάσαμε στο τάι μπρέικ από τον Νιώπα και τον Παπαδημητρίου. Μετά το ασημένιο μετάλλιο αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Η wild card τα άρχισε όλα...» θυμάται ο Χρήστος Βολουδάκης που ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το beach volley το 2003.

 
Ο Θωμάς Καπίρης, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών το 2003 κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Κ17 με συμπαίκτη τον Χάρη Παπαδόπουλο, "ψηφίζει" beach volley ως καλύτερο άθλημα, ωστόσο οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να το ακολουθήσει.  
 
«Θεωρώ πως το beach volley είναι το νούμερο ένα άθλημα και τρόπος ζωής. Δυστυχώς οι συγκυρίες δεν επέτρεπαν να το δω πολύ πιο σοβαρά, γι'αυτό αφιερώθηκα και στη σάλα. Είμαι χαρούμενος που βλέπω τα τελευταία χρόνια το επίπεδο να ανεβαίνει, οι Πανελλήνιες διοργανώσεις γίνονται με κόσμο σε όμορφα μέρη. Είναι μεγάλο κίνητρο για τους αθλητές να παίζουν σε γεμάτες κερκίδες. Με τον Χρήστο μετά το Masters στη Θεσσαλονίκη είχαμε αιτήματα φιλίας στα social media και μηνύματα στήριξης από παιδιά που παίζουν βόλεϊ και beach volley. Είναι πολύ σημαντικό και για τη νέα γενιά αλλά και για τους αθλητές...».
 
Επόμενος σταθμός για τον Θωμά και τον Χρήστο η παραλία Αντιρρίου, εκεί όπου πριν 365 ημέρες έφτασαν μέχρι τον τελικό του ANTIRRION MASTERS. «Στόχος μας φέτος είναι να όσο περνάει ο καιρός να γινόμαστε και καλύτεροι. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε στα τελικά στον Άγιο Νικόλαο, ωστόσο προέχει πρώτα το Αντίρριο που ήταν... γουρλίδικο για εμάς πέρυσι. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, υπήρχαν βεγγαλικά στις απονομές και ήταν φανταστική εμπειρία. Μακάρι και φέτος να τα πάμε εξίσου καλά».



Οι δύο αθλητές κλείνοντας θέλησαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι τους στηρίζουν και τους βοηθούν να κάνουν αυτό που αγαπούν. «Δεν γίνεται να μην ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας βοηθούν, όπως η Πόλα Κίτσου,  το Dani Sun Care, το Cretah food and meat, το Φυσιολύσις Physio & food solutions και το Dr bronners».