Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο χρυσό μετάλλιο για Μαναβή και Τσοπούλου στο World Tour της FIVB

Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου έγραψαν ιστορία στην άμμο της παραλίας Μυλοπότας, με το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στο World Tour της FIVB.

Η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ, μετά από ένα αργυρό, δύο χάλκινα ήρθε η στιγμή να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να ακούσει τον Εθνικό ύμνο.

Ένα χρυσό μετάλλιο που δεν μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Μπροστά σε ελληνικό κοινό και μία εβδομάδα πριν την πρώτη φάση των Continental Cup, διοργάνωση που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με την πρώτη θέση, Δήμητρα και Κωνσταντίνα πρόσθεσαν στην βαθμολογία τους 200 επιπλέον βαθμούς.

Στον τελικό του IOS OPEN ONE* STAR, Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου νίκησαν τις ρουμάνες Βάιντα/Ορντεάν με 2-0 (21-18, 21-16) σετ, οι οποίες είχαν ξεκινήσει την πορεία τους από τον πρώτο γύρο των προκριματικών. Με την λήξη του αγώνα, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας χάθηκαν στην αγκαλιά της προπονήτριάς τους, Μαρίας Τσιαρτσιάνη, η οποία δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση και την χαρά της για την ομάδα της.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, Μαναβή και Τσοπούλου παρά τον δυνατό αέρα στην παραλία Μυλοπότας, κράτησαν την τακτική τους και με εξαίρεση το ξεκίνημα του δευτέρου σετ, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στο να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

«Το χρυσό μετάλλιο το αφιερώνουμε στην προπονήτριά μας, Μαρία Τσιαρτσιάνη και δεν μπορούσε να έρθει καλύτερη στιγμή, καθώς πάμε τώρα στο Continental με την ψυχολογία στα ύψη» δήλωσαν συγκινημένες Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε διεθνή διοργάνωση που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Το πρώτο ήταν τον Ιούλιο του 1999 στο Challenger της CEV, όταν οι Βάσω Καραντάσιου, Έφη Σφυρή είχαν φθάσει στη πρώτη θέση.

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγλία

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο μονάστερο τουρνουά κατέκτησαν οι Αγγλίδες Έβανς, Όστιν, μετά την επικράτησή τους στον μικρό τελικό των Όγκρεν, Νίλσον από την Σουηδία με 2-0 (21-17, 22-20) σετ.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.