Στη μαγευτική Ιτέα ο τρίτος σταθμός του North Area

Ο τρίτος σταθμός του φετινού Νorth Αrea θα πραγματοποιηθεί στην μαγευτική Ιτέα με θέα τον Κορινθιακό κόλπο.

Το διήμερο 13 με 14 Ιουλίου οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν και να μαζέψουν βαθμούς στο open της Ιτέας που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Ναυσικά.
Μια μέρα νωρίτερα, λίγα χιλιόμετρα πριν, θα ξεκινήσουν και οι αγώνες Μάστερ του Αντίρριο, κι έτσι όσοι θα αποκλειστούν από τα προκριματικά θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να μαζέψουν βαθμούς συμμετέχοντας στο όπεν της Ιτέας.
Η Ιτέα είναι παραλιακή κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και επίνειο της Άμφισσας, με πληθυσμό 4.362 κατοίκους. Βρίσκεται στον Κρισαίο κόλπο (ή κόλπο της Ιτέας), στον Κορινθιακό. Πίσω από την πόλη απλώνεται ο Ελαιώνας της Άμφισσας, έχοντας ως φόντο τη Γκιώνα και τον Παρνασσό, στις πλαγιές του οποίου διακρίνονται οι Δελφοί και το Χρισσό. Από την παραλία της Ιτέας, κοιτώντας προς τη θάλασσα, μπορεί κανείς να διακρίνει το Γαλαξίδι, όπως και την Πελοποννήσου.
Στην Ιτέα δραστηριοποιείται ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας, με πολλές διακρίσεις στα πρωταθλήματα ανοιχτής θάλασσας και με ανδρική και γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες.
Επίσης τη δεκαετία του 1980, ιδρύθηκε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιτέας, με τμήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, ποδηλασίας και άλλα, με πολλές διακρίσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Ακόμη στην Ιτέα δραστηριοποιείται και ο Αθλητικός Σύλλογος Ιτέας (από το 2014) και έχει τμήματα volley και στις γειτονικές πόλεις, Γαλαξίδι και Άμφισσα, με πολλές διακρίσεις μέσα στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του.

Οι παραλίες της Ιτέας είναι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες και μπορεί κανείς μαζί με το Itea Challenger να απολαύσει το μπάνιο του στα καθαρά νερά της περιοχής, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Νafsika beach.
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν την Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 14.00. Οι εγγραφές γίνονται απευθείας στον διοργανωτή στο παρακάτω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών και με την συνεργασία του North Area Circuit και του Α.Σ. Ιτέας.
636979403960941094