Σε Νορβηγία και Λετονία τα μετάλλια

Η ομάδα της Νορβηγίας στους Νέους Άνδρες και της Λετονίας στις Νέες Γυναίκες κατέκτησαν τους τίτλους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U22, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο “Avant Garde Sports Club”, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Στον τελικό των Νέων Ανδρών οι Νορβηγοί Άντερς Μολ / Κρίστιαν Σέρουμ «καθάρισαν» τους Αυστριακούς Πρίσταουτς-Τέλσνιγκ / Τρούμερ με 2-0 σετ (21-13, 21-15), επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του φαβορί και παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο χωρίς να χάσουν ούτε σετ στα επτά παιχνίδια που έδωσαν στη διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντερς Μολ είχε κερδίσει πριν από δύο μήνες τον αντίστοιχο τίτλο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 στην Αττάλεια, με παρτενέρ τον Αλεξάντερ Σέρουμ, μικρότερο αδερφό του σημερινού συμπαίκτη του.
Από την πλευρά του, ο Κρίστιαν Σέρουμ είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης U22 και πριν από δύο χρόνια, με διαφορετικό συμπαίκτη.

Το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία κατέληξε στους Γάλλους Γκοτιέ-Ρατ / Λουαζό, που υπέταξαν τους Ουκρανούς Πλοτνίσκι / Ντενισένκο με 2-1 σετ (18-21, 21-18, 19-17), έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Στις Νέες Γυναίκες, οι Λετονές Κραβτσενόκα / Γκράουντινα στέφθηκαν «βασίλισσες», αφού λύγισαν στον τελικό τις Πολωνές Κότσιολεκ / Γκρουστσίνσκα με 2-1 σετ (16-21, 21-15, 15-9), έστω και αν χρειάστηκαν να πάνε στο τάι μπρέικ για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Γερμανίδες Άρνολντ / Γκλέντσκε, οι οποίες κατέκτησαν την 3η θέση σε βάρος των Γαλλίδων Ρισάρ / Πλασέτ, επικρατώντας με 2-1 σετ (22-20, 20-22, 15-9), μετά από σκληρή μάχη.