ΙΙ Παράκτιοι Αγώνες Πάτρα: Στον μικρό τελικό Αρβανίτη/Καραγκούνη και Μαναβή/Τσοπούλου

Οι πρωταθλήτριες Κύπρου Μαριώτα Αγγελοπούλου και τη Μανωλίνα Κωνσταντίνου έκαναν τη μεγάλη υπέρβαση και προκρίθηκαν στον τελικό των ΙΙ Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα και στις 22.00 απόψε θα αντιμετωπίσουν τις πανίσχυρες Γαλλίδες Αλίν Σαμερώ, Αλεξάνδρα Ζουπιτέρ.
Οι ημιτελικοί επεφύλαξαν δύο απογοητεύσεις για τα ελληνικά δίδυμα που βρέθηκαν σε κακή μέρα και γνώρισαν ισάριθμες ήττες.

Ετσι στις 20.00 οι δύο ελληνικές ομάδες των Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη απέναντι στις Κωνσταντίνα Τσοπούλου, Δήμητρα Μανάβη.

Το πρώτο μετάλλιό της στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας εξασφάλισε η Κύπρος με τη Μαριώτα Αγγελοπούλου και τη Μανωλίνα Κωνσταντίνου στο Beach Volleyball Γυναικών.

Οι πρωταθλήτριες Κύπρου πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό του ταμπλό των γυναικών και με νίκη 2-0 (26-24, 21-09) επί των δευτεραθλητριών Ελλάδας Κωνσταντίνα Τσοπούλου, Δήμητρα Μανάβη πήραν την πρόκριση για τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί απόψε (Παρασκευή, 30/8) στις 22.00 στο γήπεδο C5 της εγκατάστασης «Άρτεμις».

Η 27χρονη Μαριώτα Αγγελοπούλου έχει καταγωγή από την Πάτρα και την Πάφο, μεγάλωσε στην Αθήνα και εδώ και μια δεκαετία εκπροσωπεί την Κύπρο μαζί με την 26χρονη Μανωλίνα Κωνσταντίνου η οποία τη σεζόν 2018-19 αγωνίσθηκε στον Ολυμπιακό. Καθοριστικό απέβη το 1ο σετ που κρίθηκε με 26-24 για την κυπριακή ομάδα χάρη στις αποτελεσματικές άμυνες και στην καλή τακτική στο σερβίς.

Οι δευτεραθλήτριες Ελλάδας μετά την απώλεια του 1ου σετ έδειξαν απογοητευμένες, έκαναν λάθη στην υποδοχή και ως εκ τούτου η επικράτηση των Μαριώτα Αγγελοπούλου, Μανωλίνα Κωνσταντίνου υπήρξε δίκαιη.Ο β΄ημιτελικός ήταν μονόλογος των Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER οι οποίες έκαναν τέλεια εμφάνιση, με άριστη τακτική στο σερβίς και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο σκορ. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έδειξαν κουρασμένες και με πρόβλημα στην υποδοχή δε μπόρεσαν να μπουν στον αγώνα.Διαιτητές: Μαρία Φερέιρα, Σέργιος Σεργίου.

H Βίκυ Αρβανίτη δήλωσε: «Δεν κάναμε καλό παιχνίδι σε ένα κρίσιμο σημείο στο τουρνουά. Οι Γαλλίδες μας πίεσαν στο σέρβις και αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην υποδοχή. Νίκησαν δίκαια. Στο μικρό τελικό το ελληνικό μετάλλιο είναι σίγουρο και θέλουμε να το πάρουμε εμείς».

Αποτελέσματα ημιτελικών Γυναικών και πρόγραμμα τελικών (30/8)

Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Μαριώτα Αγγελοπούλου, Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Κύπρος Ι) - Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ (Ελλάδα ΙΙ) 2-0 (26-24, 21-09).

Β ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Βίκυ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, Πένυ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (Ελλάδα Ι) - Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER (Γαλλία Ι) 0-2 (11-21, 16-21)

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛIΚΟΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 20.00: Βίκυ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, Πένυ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (Ελλάδα Ι) - Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ (Ελλάδα ΙΙ)

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 22.00: Μαριώτα Αγγελοπούλου, Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Κύπρος Ι) - Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER (Γαλλία Ι)

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΙΙ Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019