Οι Βελισσάρη, Μαύρου κατέκτησαν τον τίτλο στο golden γυναικών

Η ομάδα της Νάντιας Μαύρου και της Μαρίας Βελισσάρη κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία golden γυναικών στο beach volley league 2018 που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ στο Καράβι κλαμπ στην παραλία του Σχινιά.

Στον τελικό που μεταδόθηκε απ΄ευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ3 η Μαύρου και η Βελισσάρη που τυγχάνουν και πασαδόροι στη σάλα νίκησαν με 2-1 σετ την ομάδα των Φανή Οικονομοπούλου, Μαρίας Νεφέλης Γκαρντινού. 

Μάλιστα η Οικονομοπούλου είναι αξιολογημένη ρέφερι στην Α΄κατηγορία της ΟΔΒΕ αλλά αγωνίζεται ερασιτεχνικά και στο μπιτς βόλεϊ έχοντας σημαντική πρόοδο. 

Ο τελικός ήταν αμφίρροπος και οι Μαύρου, Βελισάρη πήραν τη νίκη αφού βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 σετ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες και στην Α΄φάση με τις νικήτριες του τελικού να χάνουν με 2-0 σετ.

Στον τελικό και πάλι οι Οικονομοπούλου, Καρυτινού μπήκαν δυνατά, πήραν το πρώτο σετ με 15-8 αλλά στη συνέχεια οι Μαύρου, Βελισσάρη πέρασαν στην αντεπίθεση και πήραν το 2ο σετ 15-11 και το τάι μπρέικ 11-7. Τα σετ: 2-1 (8-15, 15-11, 11-7).

Τις απονομές στους νικητές έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Σπύρος Πάντζας ο οποίος είναι λάτρης του μπιτς βόλεϊ.

Πρώτη μεγάλη επιτυχία


Η 25χρονη Μαρία Βελισσάρη τη σεζόν 2018-19 θα αγωνίζεται πασαδόρος στο ΠΑΚ Χαλανδρίου. Αν και αγωνίζεται 13 χρόνια στο βόλεϊ σάλας μόλις την εφετινή σεζόν αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην άμμο και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Μάλιστα όπως λέει μαζί με την συμπαίκτρια της θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στο ταμπλό του Μάστερς που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. «Ηταν ένα πολύ αξιόλογο τουρνουά με πολύ καλή οργάνωση και καλό αγωνιστικό επίπεδο. Υπήρχαν πολύ καλές ομάδες στο ταμπλό. Παρότι ηττηθήκαμε στον Α΄γύρο από τις Οικονομοπούλου, Καρυτινού μελετήσαμε το παιχνίδι τους, είχαμε αντοχές και νικήσαμε στον τελικό. Αφιερώνω την επιτυχία στις φίλες μου που με στήριζαν από το σπίτι και στη συμπαίκτρια μου», δήλωσε η Μαρία Βελισσάρη.

Η Νάντια Μαύρου αγωνίζονταν πασαδόρος στην Αγία Παρασκευή. Είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερη από την συμπαίκτρια της και είναι σαφώς πιο έμπειρη. Συο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε αρκετά μπιτς βόλεϊ αλλά χωρίς κάποια μεγάλη διάκριση.

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΒΕΑCH VOLLEY LEAGUE ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
2018: Νάντια Μαύρου / Μαρία Βελισσάρη
2017: Όλγα Μαλουσάρη / Άννα Σπανού
2016: Ελεάνα Γεωργαντά / Κατερίνα Καπόλου
2015: Ελεάνα Γεωργαντά / Kατερίνα Καπόλου
2014: Σουζάνα Περουλιού / Ίρις Γόντικα
2013: Χριστίνα Πασιαλή / Γιώτα Βλασερού