Volleyball World Arena : Το όνειρο, τα κουίζ, όλα για το βόλεϊ

logo_orginal_litenΠριν ένα μήνα, ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία, το όνομά της  Volleyball World Arena (η Παγκόσμια Αρένα του Βόλεϊ), και εκπρόσωπός της είναι ο Μπενγκτ Γκούσταφσον, πρώην παίχτης της Μαξικόνο, της Σίσλεϊ Τρεβίζο και του Ολυμπιακού.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, ήρθε το Facebook στη ζωή μας, δίνοντας στους ανθρώπους τη δύναμη να επικοινωνούν, να μοιράζονται ιδέες και να κάνουν τον κόσμο πιο ανοικτό και συνδεδεμένο. Πάνω από 62.000.000 άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν το Facebook, για να μιλάνε με τους φίλους τους, τους συγγενείς, τους συναδέλφους τους, για να ανεβάσουν φωτογραφίες, να μοιραστούν ιστοσελίδες και βίντεο, να μαθαίνουν για τους ανθρώπους που συναντούν και να παίξουν παιχνίδια.

IMG_1706-2011Το Volleyball World Arena είναι μια εφαρμογή που τρέχει μέσω του Facebook κι έχει δημιουργηθεί από την Eurosponz AB (Γιούροσπονς) . Η  Eurosponz ιδρύθηκε το 2009 από μια ομάδα φίλων στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Οι ιδρυτές της εταιρίας έχουν μεγάλη εμπειρία σε αθλήματα υψηλού επίπεδου, τόσο σαν αθλητές όσο και σαν προπονητές, καθώς και σε ότι αφορά χορηγίες, χρηματοδοτήσεις, κουίζ στο διαδίκτυο και παιχνίδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ένας από αυτούς συνάντησε κάποια μέρα τον Μπενγκτ Γκούσταφσον, που ενθουσιάστηκε με την ιδέα και τους είπε, «Γιατί να μην βάλουμε το βόλεϊ σε όλο αυτό;»

Μιλήσαμε στον Μπενγκτ Γκούσταφσον για τη νέα αυτή προσπάθεια.

“Πως σκέφτηκες να εμπλέξεις το Βόλεϊ στην Supported Arena, κι έτσι δημιουργήθηκε το  Volleyball World Arena;”

Σκέφτηκα πως ήταν σπουδαία ιδέα να εξαπλώσω τη γνώση για το βόλεϊ και ότι θα μπορούσε να είναι εργαλείο να πουλήσουμε διαφημίσεις.  Οι ομάδες να μπορέσουν να αγγίξουν τον κόσμο με ένα συγκεκριμένο μήνυμα ή να γίνει ακόμα και εργαλείο για τις ομάδες για να βρουν χορηγούς δημιουργώντας δικά τους κουίζ.

Η εφαρμογή έχει πολλά οφέλη:

  • -   Πουλάει εργαλεία ώστε να βρεθούν συνεργάτες και χορηγοί.
  • - Δραστηριοποιείτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και τα έξυπνα τηλέφωνα, δίνονται ευκαιρίες για νέα έσοδα.
  • -   Ενισχύονται οι δεσμών με συλλόγους και τους φιλάθλους.
  • -   Μεταδίδει σημαντικές πληροφορίες.
  • -   Προσεγγίζει μια συνεχώς αναπτυσσόμενη συγκεκριμένη ομάδα.
  • - Προβάλλεται με σύγχρονο τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • -   Έχει την δυνατότητα να «διδάξει» ένα επιθυμητό μήνυμα στους καταναλωτές.
  • -   Δίνει σημαντικές δημογραφικές πληροφορίες και τέλος

Μπορεί να δείξει ότι η εταιρία είναι δεσμευμένη στο άθλημα και τους φιλάθλους.

“Ποιος είναι ο στόχος και τα όνειρά σου για το όλο εγχείρημα;”

Το όραμά μας είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε την εταιρία στην κορυφή, στο να καταφέρουμε να φέρουμε τους φιλάθλους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσπαθούμε σκληρά να δημιουργήσουμε την καλύτερο το δυνατόν πλατφόρμα φιλάθλων σε όλο τον κόσμο.

“Σκοπεύετε να το παρουσιάσετε σε όλο τον κόσμο και πως θα γίνει αυτό;”

Ναι αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πω θα το κάνουμε. Το σκεφτόμαστε ακόμα.

Το Volleyball World Arena στην Ελλάδα.

Ο Μπενγκτ, παρουσίασε το Volleyball World Arena πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα, ξεκινώντας έτσι την καμπάνια από την χώρα στην οποία αν και έζησε πολύ λίγο, έχει αρκετά έντονες αναμνήσεις.

IMG_1690-2011

Πρώτος σταθμός η ΕΣΑΠ, όπου βρήκε την ευκαιρία να έχει μια πολύ ζεστή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή κ. Νίκο Σοφιανό και τον πρόεδρο της νεοφώτιστης στην Α1 Γυναικών, Άρτεμις Κορυδαλλού, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το εγχείρημα και αναγνώρισαν τις προοπτικές που ανοίγονται τόσο για τις ομάδες όσο και για τις ομοσπονδίες.

esap-sofianos-saranteas

Στη συνέχεια παραβρέθηκε στο European League στον Πύργο όπου βρήκε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις Εθνικές ομάδες της χώρας μας και να «επανασυνδεθεί» αθλητικά ουσιαστικά με αυτή.

«Η ομάδα των ανδρών φαίνεται να έχει αρκετές προοπτικές, διαθέτει τεχνική και ο Διαγώνιός σας είναι πολύ καλός (σ.σ. Νίκος Ρουμελιώτης). Πιστεύω αν γίνει η κατάλληλη δουλειά να διακριθεί στο μέλλον γιατί διαθέτει αρκετούς νέους παίχτες, αυτό που ίσως χρειάζεται είναι πιο ψηλούς κεντρικούς. Οι ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή έχουν αρκετούς ψηλούς αθλητές.  Επίσης, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με το λίμπερο της ομάδας, πριν έρθω στον Πύργο, τον Αχιλλέα. Έμαθα αρκετά πράγματα που δεν ήξερα για το βόλεϊ στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός αθλητισμός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και αυτό ήταν κάτι που με έβαλε σε σκέψεις και θέλω ακόμα περισσότερο τώρα να βοηθήσω όσο μπορώ.

Η γυναικεία ομάδα αποτελείτε και αυτή από νέες κοπέλες αλλά έχουν τεχνική κατάρτιση. Η ακραία σας (σ.σ. Ευαγγελία Χαντάβα) είναι πολύ δυνατό και ψηλό κορίτσι, έχει πολλές προοπτικές αν δουλέψει όπως πρέπει.»

Στον Πύργο είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη και τον διευθυντή της Ομοσπονδίας, Χάρη Σπηλιάκο για να τους παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα αυτή εφαρμογή και το οικονομικό όφελος που θα έχει όποιος επενδύσει σε αυτή.

Επίσης είχε σύντομη συνομιλία με τον προπονητή της εθνικής Ανδρών, Αλέκο Λεώνη.

IMG_1775-2011

Στη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ελλάδα, είχε επίσης την ευκαιρία να μιλήσει για το νέο εγχείρημα στον τηλεοπτικό σταθμό Nova, και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ιωακείμ.

Ακολούθησε  από κοινού συνέντευξη στο greekvolley και σ το sport.gr,  στη δημοσιογράφο Σοφιάννα Μπονοβόλια, μαζί με τον πρώην συναθλητή και φίλο, νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Καλμαζίδη, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του βόλεϊ. (Τη συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε Εδώ.)  Και στη συνέχεια μίλησε με το δημοσιογράφο Δημήτρη Αρβανιτίδη για το supermatch.gr (μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη Εδώ) και για το τηλεοπτικό κανάλι ΤηλεΑστυ (παρακολουθείστε το σχετικό Video).

Μετά το τέλος του ταξιδιού του στην Ελλάδα, ο Μπενγτ Γκούσταφσον δήλωσε τα ακόλουθα:

“Το ταξίδι στην Ελλάδα ήταν εποικοδομητικό αν και το αποτέλεσμα ακόμα θα φανεί στο μέλλον. Συμβαίνουν πολλά στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίση. Επίσης είναι καλοκαίρι και πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το βόλεϊ είναι εκτός. Ελπίζω πως το παιχνίδι θα διαδοθεί και θα πάει πολύ καλύτερα σε μερικούς μήνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τέλος τη Μαίρη Σαμιώτου για την πολύτιμη συνεργασία της στο ταξίδι μου στην Ελλάδα.»

Click and Save on the thumbnails - Πατήστε και Αποθήκευση πάνω στις μικρογραφίες.

IMG_1807-2011 IMG_1836-2011 IMG_1859-2011
IMG_1823-2011 IMG_1834-2011 IMG_1839-2011
IMG_1818-2011 IMG_1848-2011 IMG_1901-2011
IMG_1903-2011 IMG_1928-2011 IMG_2929-2011
IMG_2165-2011 IMG_2173-2011 IMG_2178-2011
IMG_2920-2011 IMG_2925-2011 IMG_2036-2011