ΕΑ Πατρών: Σε μια νέα αφετηρία

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ΕΑ Πατρών αποτελούσε μια από τις σταθερές αξίες της Volleyleague, καταφέρνοντας να καθιερωθεί στις κορυφαίες ομάδες. Φέτος στην πρωτεύουσα της Αχαΐας γίνεται μια νέα προσπάθεια, με βασικό συστατικό ‘τα παιδιά της ΕΑΠ' στα οποία στηρίζονται οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

eapΧάρης Βασιλείου: «Χρονιά ορόσημο»

Ως αντιπρόεδρος ης ΕΑΠ, αλλά και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΠ, το σίγουρο είναι ότι και η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερα πιεστική για τον Χάρη Βασιλείου, ωστόσο παρά τις μεγάλες προκλήσεις ο ίδιος δεν χάνει την αισιοδοξία του.

«Για όλους εμάς στην ΕΣΑΠ είναι μια χρονιά ορόσημο, όπου έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους για την αναδιάρθρωση του αθλήματος έτσι ώστε να γίνει μια νέα εκκίνηση με στόχο ένα καλύτερο αύριο», δηλώνει ο κ. Βασιλείου και συνεχίζει: «Όλες οι ομάδες έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες, στόχους, αλλά και ιδιαιτερότητες, ωστόσο μας ενώνει ο κοινός σκοπός που είναι η μεγαλύτερη διείσδυση του βόλεϊ στην Ελληνική κοινωνία. Ένας στόχος ιδιαίτερα σημαντικός για τις ομάδες της περιφέρεις που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις τοπικές κοινωνίες».

Όσον αφορά την προσπάθεια της ΕΑΠ, αν και αναγνωρίζει τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος, δεν κρύβει την αισιοδοξία του για μια πετυχημένη σεζόν.

«Είμαστε μια νέα ομάδα, στηριγμένη κατά κύριο λόγο στα δικά της πόδια και σε αθλητές από την Πάτρα... Κι αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο ικανοποιημένοι αισθανόμαστε με την εικόνα της ομάδας...»


Πινκ, Μακρυγιάννης: «Υπάρχει ταλέντο και εμπιστοσύνη»

Ο Αντριου Πινκ μετά από μια τριετία επέστρεψε στην Ελλάδα (είχε αγωνιστεί στον Μίλωνα) και δηλώνει αισιόδοξος για μια πετυχημένη χρονιά, αφού θεωρεί πως στην ομάδα του υπάρχει ταλέντο αλλά και εμπειρία, άποψη με την οποία συμφωνεί κι ο Νίκος Μακρυγιάννης.

«Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά... Προβλήματα υπάρχουν παντού, όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά η ζωή συνεχίζεται», λέει ο φύσει αισιόδοξος Άγγλος και συνεχίζει με το ίδιο ενθουσιώδης ύφος: «Συγκριτικά με την προηγούμενη εμπειρία μου, έχω την αίσθηση ότι τώρα το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό κι αυτό νομίζω ότι θα κάνει ακόμη μεγαλύτερο το ενδιαφέρον του κόσμου».

Οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας είναι αρκετά σημαντικές ωστόσο ο Πινκ συνιστά υπομονή γιατί: «όλες οι ομάδες είναι ακόμη ανέτοιμες, αφού μέχρι τη διακοπή του Νοεμβρίου θα είναι σα να συνεχίζεται η προετοιμασία».

Ο ίδιος πάντως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα ΕΑΠ. «Έχω ενθουσιαστεί με το ταλέντο κάποιων παιδιών, όπως για παράδειγμα ο Ασπιώτης, ενώ υπάρχουν και άλλοι. Φυσικά η παρουσία τόσο νέων παιδιών σημαίνει ότι θα υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα, αλλά κι εμείς οι έμπειροι γι' αυτό είμαστε στην ομάδα», λέει και παραδέχεται ότι η φετινή χρονιά είναι καθοριστική και για τον ίδιο. «Σε λίγους μήνες έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αποτελούν όνειρο ζωής. Ξέρω ότι μια καλή σεζόν με την ΕΑΠ θα με βοηθήσει να παρουσιαστώ καλύτερος στην Εθνική κι αυτό θα προσπαθήσω να πετύχω».

Ο Νίκος Μακρυγιάννης προς το παρόν δεν σκέφτεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ζει το δικό του όνειρο με την ελπίδα της καθιέρωσης στην ΕΑΠ.

«Ας μην κρυβόμαστε η φετινή σεζόν είναι η μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους νέους Ελληνες αθλητές και στο χέρι μας είναι να την εκμεταλλευτούμε. Σίγουρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ωστόσο ή όρεξη δε μας λείπει και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Εχοντας πάρει από πέρσι αγωνιστικές εμπειρίες, παραδέχεται ότι: «Υπάρχει πίεση, υπάρχει ένταση αλλά είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε κι αποφασισμένοι να πετύχουμε», ενώ μνημονεύει τη βοήθεια των μεγάλων: «Είναι πολύ σημαντική η εμπειρία κάποιων αθλητών. Για παράδειγμα η παρουσία του Γιούρισιτς είναι πολύ σημαντική για εμάς τους κεντρικούς, αφού καθημερινά μας βοηθάει με τις συμβουλές του».

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας ο νεαρός κεντρικός είπε με νόημα: «Είναι μια πρόκληση το να διαψεύσουμε όλους αυτούς που μας έχουν κατατάξει ήδη χαμηλά... Μεγάλα λόγια δεν λέμε, αλλά παρά την απειρία υπάρχουν ικανότητες στην ομάδα».


Η ταυτότητα

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου 94, 262 21 Πάτρα
Τηλ.: 2610620253
Έδρα: Κλειστό ΕΑΠ
Διεύθυνση: Ηπείρου & Φαβιέρου
Χωρητικότητα: 1500
Τηλ. Γηπέδου: 2610439838
Ιστοσελίδα: http://www.eapatron.gr email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Πρόεδρος ΤΑΑ: Μανώλης Ρογδάκης
Αντιπρόεδρος ΤΑΑ: Χαρίλαος Βασιλείου
Γραμματέας ΤΑΑ: Αλέξανδρος Γαϊτανάρος
Μέλη ΤΑΑ: Σπύρος Γεννατάς, Κώστας Θεοδωρόπουλος
Διευθύντρια τμήματος: Μαρία Βανταράκη
Team manager: Θέμης Πατρινός
Υπεύθυνος Marketing: Χαρίλαος Βασιλείου
Υπεύθυνος Τύπου: Δημήτρης Σπηλιόπουλος


Το ρόστερ

1.Γιάννης ΜΑΝΤΕΚΑΣ 26 Ακραίος 1.95 ΕΑΠ
2.Josef JANOSIK (SVK) 32 Πασαδόρος 1.90 Τόμις (ROM)
3.Νίκος ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΗΣ 20 Κεντρικός 2.00 ΕΑΠ
4.Milan JURISIC (SRB) 33 Κεντρικός 1.98 Μπούντβα (ΜΝΕ)
6.Γιώργος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 25 Κεντρικός 2.03 -
7.Αναστάσιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ 20 Διαγώνιος 2.01 ΕΑΠ
9.Andrew PINK (UK) 28 Ακραίος 1.93 Σούβαλκι (POL)
10.Σπύρος ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 33 Κεντρικός 1.94 -
11.Γιάννης ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ 22 Λίμπερο 1.84 Κόροιβος
14.Δημήτρης ΠΑΤΑΚΙΑΡΑΣ 17 Λίμπερο 1.82 ΕΑΠ
15.Ηλίας ΠΑΤΡΙΝΟΣ 20 Πασαδόρος 1.85 ΕΑΠ
16.Ανδρέας ΣΑΡΑΚΙΝΗΣ 18 Ακραίος 1.92 ΕΑΠ
17.Παναγιώτης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 19 Ακραίος 1.94 ΕΑΠ
18.Γιώργος ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ 18 Ακραίος 1.91 ΕΑΠ