Παναχαϊκή: Ενίσχυση και νέοι στόχοι

Η Παναχαϊκή ετοιμάζεται για την τρίτη παρουσία της στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» και μετά το εντυπωσιακό ντεμαράζ την περσινή σεζόν και την είσοδο της στην 8αδα της έχει ανοίξει η όρεξη για ένα ανάλογο πλασάρισμα.

Για πρώτη φορά αποκτήθηκαν τρεις ξένοι αθλητές ώστε να κλείσουν κενά στην υποδοχή και να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση. Ο Βόσνιος Σορμάζ και ο Μεξικανός Μπαράχας είναι οι παίκτες κλειδιά στις δύο θέσεις των ακραίων. Σταθερή αξία παραμένει ο Νίκος Ρουμελιώτης που στα 38 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος στην απαιτητική θέση του διαγωνίου.

Ο τραυματισμός του Λιβαθηνού στα φιλικά οδήγησε στην απόκτηση και δεύτερου έμπειρου πασαδόρου, του Μανώλη Δημητριάδη, ενώ το μπλοκ έχει ενισχυθεί σημαντικά με την έλευση του Βραζιλιάνου Ρεκ. Γενικά είναι μία πλήρης ομάδας που διατηρεί πάντα το πάθος και τον ενθουσιασμό, ενώ βασικό ατού είναι η έδρα. Μειονέκτημα η καθυστέρηση των εργασιών τοποθέτησης τάραφλεξ στο γυμναστήριο «Κουκούλι» που θα αποτελεί νέα έδρα. Στόχος είναι η 8αδα και βασικοί οι Λιβαθηνός ή Δημητριάδης, Ν.Ρουμελιώτης, Μπαράχας, Σορμάζ, Ρεκ, Βλαχοστάθης και λίμπερο ο Μ.Ρουμελιώτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΗΡΘΑΝ

1.Κοτσιλιάνος Γιώργος
3.Ρεκ Πέδρο Ραφαέλ Ολιβέιρα (Βραζιλία)    
4.Δημητριάδης Μανώλης    
5.Σορμάζ Νέναντ (Βοσνία Ερζ)
7.Μπαράχας Χοσέ (Μεξικό)
10.Γεωργάτος Νίκος

Mανώλης Συνοδινός: «Υπάρχει πλουραλισμός»

Το βάπτισμα του πυρός στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» θα πάρει και ο προπονητής της Παναχαϊκής Μανώλης Συνοδινός ο οποίος τόνισε πως η εφετινή ομάδα είναι η καλύτερη που είχε η Παναχαϊκή και εξήγησε το γιατί: «Η εφετινή ομάδα έχει πλουραλισμό σε όλους τους τομείς και δεν γέρνει σε έναν αθλητή. Εννοώ πως δεν τα περιμένει όλα από τον Νίκο Ρουμελιώτη όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει η πολυτέλεια για περισσότερες επιλογές μέσα στον αγώνα. Επίσης υπάρχουν δύο έμπειροι πασαδόροι. Δε μπορώ να πω πως έχουμε έναν τομέα που υπερτερούμε. Γενικά σαν ομάδα είμαστε σε καλή κατάσταση».

Για τον στόχο είπε: «Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή και φυσικά η 8αδα. Θα δώσουμε μάχη με άλλες καλές ομάδες και ξέρουμε πως μας περιμένει δύσκολο και επίπονο πρωτάθλημα. Το περιμένω καλύτερο από το περσινό».

Με ποιες ομάδες θα παλέψει η Παναχαϊκή για την 8αδα: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα φαβορί και από εκεί και πέρα Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Κηφισιά, Φοίνικας, Παμβοχαϊκός, Εθνικός και εμείς θα παλέψουμε για την 8αδα. Από εκεί και πέρα βλέπω να γίνεται μάχη μεταξύ Ηρακλή Χαλκίδας, Κύζικου και Ορεστιάδας με τον Ηρακλή Χαλκίδας να έχει μικρό προβάδισμα».

Πόσο επηρεάζει το γηπεδικό πρόβλημα: «Με επηρεάζει πολύ προπονητικά και ανησυχώ όσο δεν ξεκινούν οι εργασίες στο γυμναστήριο στο "Κουκούλι" ώστε να τοποθετηθεί το νέο τάραφλεξ. Το πρόβλημα είναι πως το τωρινό τάραφλεξ είναι παλιό αλλά το σημαντικότερο είναι ότι από κάτω έχει τσιμέντο και δεν υπάρχει απορροφητικότητα. Φοβάμαι για την υγεία των παικτών μου γιατί όλοι οι κραδασμοί μεταφέρονται στο σώμα τους. Σαν γήπεδο έχει καλύτερες υποδομές από της Παναχαϊκής και ελπίζω σύντομα να φτιαχτεί».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Ο κόσμος μας ακολουθεί και μας στηρίζει. Είναι βασικός συστατικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας. Τον θέλουμε κοντά μας διότι μόνο με τον κόσμο θα πετύχουμε όλους τους στόχους αγωνιστικούς και οργανωτικούς».

ΣΕΖΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ
2016-17:  
2015-16: Α1-8η
2014-15: Α2-Β1η-Μπαράζ 2η
2013-14: Α1-11η
2012-13: Α2-Β΄-1η
2011-12: Α2-10η
2010-11: Α2-5η
2009-10: Α2-4η
2008-09: Α2-7η