Ένας αγνός και αληθινός Φίλαθλος

Σήμερα βρεθήκαμε στο κλειστό γήπεδο της Κυψέλης για να μεταδώσουμε ζωντανά τον αγώνα για την Α2 Ανδρών μεταξύ του Πανελληνίου και του Εθνικού Πειραιώς.

Καθώς ετοιμαζόμουν για το live ξαφνικά ήχησε στα αυτιά μου μία φωνή, σχεδόν κραυγή, μια πολύ δυνατή και μακρόσυρτη φωνή, η οποία μου ξύπνησε μνήμες περίπου πριν από 30 χρόνια. Η φωνή αυτή έλεγε ΕΘΝΙΚΑΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ………..

Για λίγο το βλέμμα μου πλανήθηκε στον χώρο του γηπέδου και ξαφνικά σταμάτησε πάνω σε μία πολύ αξιοπρεπή φιγούρα. Ήταν ο ΕΘΝΙΚΑΡΑΣ , ο ΚΥΡΙΟΣ Μαντζουράνης.

Ένας ΚΥΡΙΟΣ των γηπέδων, ένας ΚΥΡΙΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης. Ο πιο αγνός και αληθινός φίλαθλος των Ελληνικών γηπέδων σε όλα τα αθλήματα.

Βλέποντάς τον μου ήρθαν μνήμες στο μυαλό από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, όταν πήγαινα με τον αδερφό μου στα γήπεδα να δούμε την αγαπημένη μας ομάδα και όταν παίζαμε με τον Εθνικό πάντα συναντούσαμε σε κάποια κερκίδα τον ΕΘΝΙΚΑΡΑ να φωνάζει με τρομερή δύναμη και με μία απίθανη φωνή το όνομα της αγαπημένης του ομάδας του Εθνικού Πειραιά. Πάντα μόνος του και πάντα σε κάποια απόμερη γωνιά των γηπέδων, ακολουθούσε και ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα σε όλα τα αθλήματα και ξέρει όλους τους παίκτες έναν προς έναν με τα μικρά τους ονόματα και όλοι οι παίκτες από όλα τα αθλήματα τον αγαπούν. Ακόμα τον ΕΘΝΙΚΑΡΑ τον αγαπάνε και όλοι οι φίλαθλοι των υπολοίπων ομάδων γιατί ξέρουν και αναγνωρίζουν στον ΚΥΡΙΟ Μαντζουράνη ότι ποτέ δεν έχει βρίσει, ποτέ δεν έχει δημιουργήσει κανένα επεισόδιο, είναι ο πιο αγνός και αληθινός φίλαθλος στα Ελληνικά γήπεδα όλων των αθλημάτων.

Είναι στην εποχή μας μία εικόνα από το αγνό παρελθόν των γηπέδων μας, από την εποχή που σε κάθε παιχνίδι υπήρχαν φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες δίπλα-δίπλα ακόμα και αγκαλιασμένοι και όχι να "σκοτώνονται" και να βρίζονται.

Από αυτόν τον αγνό ΦΙΛΑΘΛΟ θα πρέπει να πάρουμε όλοι παράδειγμα και να κάνουμε πάλι τα γήπεδα μας χώρους διασκέδασης και ευχαρίστησης και όχι πολεμικά πεδία.

ΚΥΡΙΕ Μαντζουράνη σας ευχαριστώ που σήμερα, έστω και για λίγο, μου θυμίσατε τις όμορφες και αγνές στιγμές των γηπέδων μας, αλλά πάνω από όλα σας ευχαριστώ γιατί με την παρουσία σας στα Ελληνικά γήπεδα δείχνετε σε όλους το τι θα πει αγνός φίλαθλος.

ΖΕΡΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πότε θα θρηνήσουμε αθλητές; (VIDEO) GAME OVER «κύριοι» »