Πως να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα: από τον Θάνο Αντωνιάδη

Τη μάχη με την κυτταρίτιδα τη δίνει το 90% των γυναικών τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους και πολύ μικρότερο ποσοστό των ανδρών!

Το αισθητικό αυτό φαινόμενο προκύπτει από την ανομοιόμορφη κατανομή του υποδόριου λίπους. Το λίπος πιέζει το συνδετικό ιστό με το δέρμα και προκύπτει η όψη του φλοιού πορτοκαλιού. Εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή των γλουτών και των μοιρών.
  Τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα;
Καταρχήν να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου! Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τα κάνεις όλα σωστά και η κυτταρίτιδα να μην εξαφανιστεί τελείως!
Ας δούμε όμως πώς μπορούμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την εξάλειψη της!
Όπως προαναφέρθηκε η κυτταρίτιδα προκύπτει από την ανομοιόμορφη κατανομή του λίπους. Συνεπώς όσο λιγότερο λίπος έχουμε αποθηκευμένο τόσο λιγότερο έντονο και εμφανές είναι το φαινόμενο.
Προσοχή!
Για να μειώσουμε το λίπος δε πρέπει η μείωση του σωματικού βάρους να είναι ο στόχος αλλά  καλή σύσταση του σώματος. Η αναλογία δηλαδή μεταξύ της μυϊκής μάζας και του λίπους.

Σε ότι αφορά την προπόνηση! Επιλέγουμε δυνατές ασκήσεις που συμμετέχουν παραπάνω από μια μυϊκή ομάδα! ( καθίσματα, προβολές, άρσεις θανάτου, πιέσεις στήθους, έλξεις κλπ) ώστε να αναπτύξουμε τον μυϊκό ιστό μας.
Αυτό βοηθάει με 2 τρόπους :
1. Τονώνουμε τον μεταβολισμό και αυτό καθιστά την καύση του λίπους πολύ πιο εύκολη.
2. Μεγαλώνοντας ο μυς τεντώνει το δέρμα δίνοντας μια πολύ πιο ομοιόμορφη όψη!

Φυσικά δεν παραλείπουμε την αερόβια άσκηση αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι από μόνη της δε θα μας δώσει το αποτέλεσμα! Συμβάλει στην καύση του λίπους αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυτταρίτιδα είναι και δερματική πάθηση!

 Τέλος το κάπνισμα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ύπαρξη κυτταρίτιδας αφού δημιουργεί πρόβλημα στη καλή κυκλοφορία του αίματος και αποδυναμώνει την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση του συνδετικού ιστού δίνοντας ακόμα χειρότερη όψη. Παρόμοιες βλάβες στα δερματικά κύτταρα προκαλεί και το αλκοόλτο οποίο λειτουργεί κατασταλτικά στην λιπόλυση.

 Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ύπαρξη της κυτταρίτιδας έχει και γονιδιακές αιτίες. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

FOLLOW @thanostraining on instagram Www.instagram.com/thanostraining 

FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Thanostraining-831246833726766/