Παπαφωτίου: «Να πανηγυρίσω τίτλους με την ΑΕΚ»

Η 22χρονη πασαδόρος, Αθηνά Παπαφωτίου μιλάει για τα σχέδια της με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα.

papafotiou_bv

Η ΑΕΚ στην φετινή μεταγραφική περίοδο κινήθηκε γρήγορα κι απέκτησε παίκτριες που θα βοηθήσουν την ομάδα στην κατάκτηση τίτλων. Μια από αυτές είναι και η Αθηνά Παπαφωτίου η οποία μίλησε στο woop.gr και τόνισε πως σκοπός της είναι να βοηθήσει την Ένωση να φτάσει στην κορυφή, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει την περασμένη σεζόν μετά το ακατάλληλο σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος όπως και στον τελικό της Σάμο.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Παπαφωτίου:

Ήταν η πρώτη σου χρονιά που ουσιαστικά έπαιξες σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό βόλεϊ. Τι σου έμεινε από την περσινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό;

«Για μένα ήταν πολύ σημαντικό το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία για να παίξω, γιατί ουσιαστικά εκεί έδειξα τι μπορώ να κάνω. Η χρονιά ήταν καλή σε γενικές γραμμές. Μπορεί να μην καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο, όμως κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Εγώ είμαι ικανοποιημένη από την πορεία της ομάδας μου».

Πως βίωσες εσύ το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας;

«Όλες οι κοπέλες περάσαμε δύσκολα. Η καθεμία από εμάς υπολόγιζε στα χρήματα που θα έπαιρνε και όταν οι παράγοντες είναι ασυνεπείς δημιουργείται πρόβλημα στην κάθε αθλήτρια. Ειδικά οι κοπέλες, όπως εγώ, που σπουδάζουμε και δεν έχουμε άλλη δουλειά, αυτά τα χρήματα τα χρειαζόμαστε».

Πλέον ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του είναι στα χέρια διοίκησης πρωτοδικείου. Πως βλέπεις να προδιαγράφεται το μέλλον του ιστορικού αυτού συλλόγου;

«Ο σύλλογος έχει πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Το «άνοιγμα» που έχει γίνει είναι μεγάλο και τα χρέη του ερασιτέχνη είναι τεράστια. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να σωθεί ο σύλλογος αλλά σίγουρα θέλει πολλές θυσίες από τους ανθρώπους που τον αγαπούν πραγματικά. Ελπίζω να πάνε όλα καλά για τον Παναθηναϊκό αλλά σίγουρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.»

Όταν κλήθηκες να αγωνιστείς στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, υπήρχε άγχος; Γιατί εμάς μας απέδειξες πως όταν σου δίνεται η ευκαιρία την αρπάζεις από τα ..μαλλιά.

«Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα σε εκείνο το ματς, αναγκαστικά εγώ θα έπαιζα λόγω του προβλήματος που είχε με το δελτίο η πρώτη πασαδόρος, η Έλενα Χριστοδούλου. Εγώ πίστευα ότι μπορώ να παίξω καλά, και με τις συμβουλές και των συμπαικτριών μου τα πήγα περίφημα. Νομίζω πως όλες παίξαμε σε αυτό το παιχνίδι όπως έπρεπε και γι αυτό το κερδίσαμε. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε αθλήτρια. Όταν της δίνεται η ευκαιρία να προσπαθεί να την αξιοποιήσει στο μέγιστο.»

Έτσι πράττεις και στην ζωή σου γενικότερα;

«Προσπαθώ. Γιατί οι ευκαιρίες στη ζωή μας δεν είναι πολλές. Πρέπει να τις αναγνωρίζεις και να τις αξιοποιείς».

Επόμενος σταθμός στην καριέρα σου, η ΑΕΚ. Η Ένωση είναι μία ομάδα η οποία πέρυσι έκανε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, ωστόσο δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Ήρθε η ώρα να το πετύχετε μαζί;

«Μακάρι να γίνει αυτό. Πέρυσι όντως πήγε μέχρι τον πρώτο γύρο πολύ καλά. Ήταν πρώτη και με διαφορά, αλλά επειδή ήταν το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τέτοιο, η βαθμολογία δεν μετρούσε στο δεύτερο γύρο. Σίγουρα η ΑΕΚ αδικήθηκε και αντίστοιχα εμείς ευνοηθήκαμε. Ελπίζω φέτος να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Εγώ πάντως θα προσπαθήσω πάρα πολύ γι αυτό».

Πολλές από τις κοπέλες στην ηλικία σου επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Σου έγινε κάποια τέτοια πρόταση; Αν σου γινόταν θα το σκεφτόσουν;

«Ναι, είχα κάποιες συζητήσεις με ομάδες αλλά επέλεξα συνειδητά να μείνω στην Ελλάδα και ν' αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο, έχει υψηλούς στόχους και θα παίξει και στην Ευρώπη. Την περίπτωση του εξωτερικού την εξετάζουμε από του χρόνου».

Το μπιτς βόλεϊ είναι μεγάλη σου αγάπη;

«Το μπιτς βόλεϊ είναι ...αδυναμία! Φέτος το καλοκαίρι δεν έπαιξα καθόλου λόγω των υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα και μου λείπει πολύ».

Είσαι μόλις 22 χρονών. Ποιες είναι οι ασχολίες σου πέραν του βόλεϊ;

«Φέτος τελείωσα τις σπουδές μου στα Παιδαγωγικά. Από εκεί και πέρα μου αρέσει πολύ σαν άθλημα το σκι. Ενώ τον ελεύθερο χρόνο μου πηγαίνω σινεμά. Τρελαίνομαι επίσης για ταξίδια και αγαπημένος μου προορισμός είναι η Βραζιλία η οποία επισκέφθηκα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ. Στην Ευρώπη μ' αρέσει πολύ η Ισπανία και η Γερμανία».

Σκέφτεσαι να ακολουθήσεις το επάγγελμα που σπούδασες;

«Επειδή στον αθλητισμό είναι όλα ρευστά και από τη μία μέρα στην άλλη μπορεί να τραυματιστείς και να αναγκαστείς να αποχωρήσεις, πιστεύω πως πρέπει να έχω τη δυνατότητα να μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα όσο ασχολούμαι με τον αθλητισμό δεν θα ασχοληθώ με τα παιδαγωγικά. Σίγουρα κάποια στιγμή, μετά τα 30, θα το ακολουθήσω».

Αν τύχαινε κάποια στιγμή να προπονήσεις παιδάκια, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα τους μάθαινες;

«Δεν θα το επέλεγα ποτέ, αλλά αν συνέβαινε αυτό, το πρώτο που θα τους μάθαινα θα ήταν να αγαπάνε και να χαίρονται αυτό που κάνουν. Και να το προσπαθούν επειδή το θέλουν και όχι επειδή πρέπει».

 

Πηγή: www.aek365.gr