Συνέντευξη του Άντερς Κρίστιανσον (2ο Μέρος)

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του προπονητή του Ολυμπιακού στην εφημερίδα ''Φως''.

Είπαμε για τους ξένους, τους τρεις διεθνείς, τον Παπαδημητρίου και τον Χριστοφιδέλη, δεν αναφερθήκατε στην περίπτωση του Κουρνέτα.

"Ένα από τα φετινά δεδομένα ήταν πως θέλαμε να χτίσουμε την ομάδα, σε έναν πιο νέο και ξένο πασαδόρο τον Τίσερ. Και ταυτόχρονα με τον Τίσερ να κοιτάξουμε και το μέλλον με έναννεαρό Έλληνα πασαδόρο τον Αγγελόπουλο. Δεν θεωρώ σωστό να προτείναμε στον Κουρνέτα που ήταν χρόνια αρχηγός και ηγέτης της ομάδας την θέση του δεύτερου πασαδόρου. Επαναλαμβάνω δεν ήταν σωστό, ενώ παράλληλα αυτή η θέση και οικονομικά θα ήταν μικρότερη και δεν ήταν τιμητικό για τον Βασίλη. Εγώ προσωπικά δεν έχω δυστυχώς μιλήσει με τονΒασίλη, όμως καταλαβαίνω την σκέψη της διοίκησης το να χτίσει σε έναν νεαρό Έλληνα, όταν παίρνει ξένο πασαδόρο. Θέλω να τονίσω πως έχω απόλυτο σεβασμό σε όλους τους παίκτεςπου είχα στην ομάδα και τους ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τους".

Ο Τίσερ αν και νεαρός, είναι ένας εγνωσμένης αξίας παίκτης. Όσον αφορά τον Αγγελόπουλο που ναι μεν έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά του λείπει η πείρα, δεν υπάρχει μεγάλο ρίσκο, ειδικά για την συγκεκριμένη θέση;

"
Φυσικά και υπάρχει ρίσκο. Για να είμαι ειλικρινής την απόφαση να έρθει ο Αγγελόπουλος, την αποδέχτηκα με πίεση από την διοίκηση. Τα δεδομένα που έχω για τον παίκτη, είναι λίγακαι δεν μπορώ να τον κρίνω από τώρα. Είχαμε προγραμματίσει να δοκιμάσουμε στην ομάδα πολλούς νεαρούς πασαδόρους, αλλά με τις υποχρεώσεις που είχαν οι περισσότεροι, δεν μπορέσαμε να το υλοποιήσουμε. Μπορεί να είχαμε βρει δύο παιδιά ακόμα. Έτσι αποδεχτήκαμε το γεγονός ότι έχουμε αυτούς τους παίκτες. Τώρα προσπαθούμε να χτίσουμε καιδουλεύουμε ιδιαίτερα με τον Αγγελόπουλο, αλλά δεν γίνεται να φτιάξεις έναν παίκτη σε έναν μήνα ή δύο. Στόχος να φτάσει σε ένα σημείο, που να μπορεί να βοηθήσει αρχικά στην προπόνηση. Σίγουρα τα ρίσκα είναι πολύ μεγαλύτερα, από την στιγμή που στην ομάδα έχουν έρθει σε εισαγωγικά μικρά ονόματα. Πέρσι οι Τσέργας, Ρουμελιώτης και Καριπίδης, είχανσυμβολή και σε προπόνηση και στους αγώνες και οι νέοι, ειδικά στην αρχή είναι δύσκολο να συμβάλουν το ίδιο, κάτι που με την δουλειά θα γίνει πιο μετά. Όμως όλα θα φανούν στηνπράξη και όχι στα λόγια".

Μια που μιλάμε για τον πάγκο. Πέρσι ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει το νταμπλ, στηρίχθηκε στα παιδιά που δεν ήταν στην βασική εξάδα. Φέτος θα μπορέσει να γίνει αυτό;

"Φέτος συνολικά είναι λίγο διαφορετική η προσέγγιση της ομάδας. Επανέρχομαι στα όσα είπαμε και πριν και λέω, πως αναφέρουν μερικοί, ότι από την στιγμή που πήγαμε καλά πέρσι, έπρεπε να κάνουμε το ίδιο. Όμως οι ίδιοι οι παίκτες που πέρσι ήταν εξαιρετικοί, φέτος μπορεί να μην συνέβαλαν το ίδιο, από την στιγμή που θα ήθελαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Σίγουρα δεν έχουμε Ρουμελιώτη στο πάγκο για να πάρει τη θέση του Μίλκοβιτς. Ας ελπίσουμε να πάθει τίποτα ο Ιβάν και να είναι ένας «Iron Man». Αξίζει να αναφερθώ και στονΣουλτανόπουλο, ο οποίος πέρσι τα πήγε πολύ καλά. Ήταν εξαιρετική επιλογή και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ιδιαίτερα προς το τέλος υπήρξε μεγάλη βελτίωση και ελπίζω φέτος όχι μόνονα σταθεί σε εκείνο το επίπεδο, αλλά να πάει ακόμα καλύτερα. Σε γενικές γραμμές για να επανέλθουμε ο πάγκος δεν είναι τόσο έμπειρος, γι’ αυτό κάναμε μια άλλη κίνηση με τους τρειςξένους ακραίους για να υπάρχει κάποια ασφάλεια. Αυτό θα μας βοηθήσει τόσο στην διαδικασία της προπόνησης, όσο και στην αντιμετώπιση των αγώνων. Είναι η ασφάλεια για τυχώντραυματισμούς, καθώς πήραμε παίκτες που να μπορούν να αγωνιστούν και ως διαγώνιοι αν χρειαστεί".

Μια που αναφέρετε την συγκεκριμένη θέση. Πέρσι δοκιμάστηκε στις προπονήσεις ο Μίταρ Τζούριτς. Σκέφτεστε να παίξετε σε κάποια παιχνίδια με τον μικρό διαγώνιο;

"Αυτή ήταν μια ιδέα που είχα από την πρώτη στιγμή που είδα τον παίκτη, αλλά είναι για βάθος χρόνου. Για φέτος δεν το βλέπω να γίνεται. Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, αλλά στομέλλον και αυτό θα γίνει σιγά, σιγά, σε σχέση με την σωματική κατάσταση του παίκτη. Πέρσι μετά το διάστρεμμα δεν μπόρεσε να επανέλθει 100%. Για να μπορέσει να παίξει κάποιοςβασικός διαγώνιος σε μία ομάδα, θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος. Τώρα θα πρέπει να βρει την ταυτότητά του στο κέντρο και μετά βλέπουμε".

Που θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός για να παραμείνει στην κορυφή;

"Πρώτα από όλα θα πρέπει να καταφέρουμε να κάνουμε μια ομάδα με τους δεκατέσσερις παίκτες που έχουμε στην διάθεσή μας. Να μπορέσουμε να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο του Ολυμπιακού. Έχουμε καλούς παίκτες, όλοι τους ξέρουν. Όλοι έλεγαν στην αρχή ποιος είναι ο Κούναρι, αλλά φάνηκε στο Γουόρλντ Λιγκ, ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, ενώ πολύ καλός είναι και ο Φελίπε. Όλοι πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν μαζί. Όσον αφορά τον πασαδόρο, εγώ έφερα στον Ηρακλή τον Τίσερ και αυτός πλέον πρέπει ναφτάσει στο σημείο να παίξει με αυτούς τους παίκτες. Δεν στεκόμαστε σε αυτά που λένε τα χαρτιά, ότι έχουμε δηλαδή καλύτερη ομάδα στο σερβίς και μπλοκ, καθώς αυτό πρέπει να τοαποδείξεις στο γήπεδο, όπως και το πόσο καλοί είμαστε και στην επίθεση. Προσωπικά θα πρέπει να βρω ένα καλό κουστούμι γι’ αυτό το υλικό. Το βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο δεν έχει καιτόσες μεγάλες διαφορές και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε μια νέα προσέγγιση. Πως δηλαδή θα στήσουμε την ομάδα στην υποδοχή και πως θα καλύψουμε τις όποιεςαδυναμίες έχουμε".

Πηγή: Εφημερίδα ''Φως''

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Συνέντευξη του Άντερς Κρίστιανσον (3ο Μέρος) »