Συνέντευξη του Άντερς Κρίστιανσον (3ο Μέρος)

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης του προπονητή του Ολυμπιακού στην εφημερίδα ''Φως''.

 

Έχουμε αναφερθεί σε πολλά θέματα, αλλά όχι στους στόχους της ομάδας, κάτι που θέλει να ακούσει και ο κόσμος. Τι θα κυνηγήσει να κατακτήσει τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός;

"Οι στόχοι είναι να είμαστε σίγουρα στην κορυφή και να παίζουμε στους τελικούς και αν πάνε όλα καλά και δουλέψουμε όπως θέλουμε θα είμαστε εκεί. Το τι θα κάνεις έχει σχέση και μετις άλλες ομάδες. Σέβομαι πολύ τους αντιπάλους που σε κάποια σημεία μπορεί να υπερισχύουν. Όσον αφορά την Ευρώπη, η αλήθεια είναι πως έχουμε ομάδα που μπορεί να φτάσει μακριά. Όμως η κλήρωση που είχαμε παράλληλα με τον χρόνο που έχουμε για να προετοιμαστούμε όλοι μαζί, κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Πέρσι η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά και βελτιώθηκε μετά τα Χριστούγεννα. Είμαστε πολύ άτυχοι, έτσι όπως έγινε η κλήρωση, με την τελευταία ομάδα να είναι η κάτοχος του τροπαίου η Τρεντίνο. Με μια φυσιολογική κλήρωση, θα λέγαμε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση. Και τώρα το λέμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε καλά νωρίς. Έχουμε απέναντί μας δύο από τις καλύτερεςομάδες της Ευρώπης και αν βγούμε τρίτοι, δεν ξέρουμε αν θα είμαστε σε αυτούς που συνεχίζουν. Είναι δύσκολο να θέσουμε στόχους. Φυσικά θέλουμε και μπορούμε να φτάσουμεψηλά, αλλά στην αρχή θα έχουμε δυσκολίες. Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε να παίξουμε με Τρέντο μετά τα Χριστούγεννα, θα το κάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Σίγουρα δεν θα έχουμετον χρόνο που θέλουμε, αλλά θα παλέψουμε".

Στην καριέρα σας έχετε κερδίσει τα πάντα. Είναι απωθημένο το Τσάμπιονς Λιγκ;

"Δεν είναι ο τρόπος σκέψης μου η συλλογή τίτλων ή μεταλλίων, δεν μου αρέσει να βλέπω έτσι τα πράγματα. Δεν ψάχνω να βρω την ομάδα που θα πάρω τον τίτλο που μου λείπει. Σίγουρα όμως όταν λαμβάνω μέρος σε διοργανώσεις, θέλω να τις κερδίσω".

Είπατε πως δεν ψάχνετε να βρείτε ομάδα για να πάρετε τον τίτλο που σας λείπει. Τι κοιτάτε στις ομάδες που πηγαίνετε;

"Πάντα αυτό που ψάχνω, είναι να μπορέσω να βελτιώσω την ομάδα. Δεν είναι αυτοσκοπός οι τίτλοι. Πολλοί προπονητές και πολλές ομάδες μπορεί αν είναι καλές και κερδισμένες σεπολλά σημεία, αλλά μία παίρνει τον τίτλο. Σίγουρα εμείς δουλεύουμε για να φτάσουμε στο πρώτο σκαλί. Και σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις μετά και την δύσκοληκλήρωση. Άλλωστε δεν έχει ζητηθεί από την διοίκηση πως πρέπει αποκλειστικά να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Προσωπικά θέλω να μπορέσω να μετακινώ τα σύνορα παικτών καιομάδας, να ανεβάζω τον πήχη. Σίγουρα τα όνειρα πρέπει να υπάρχουν".

Έχετε συνεργαστεί με πολύ μεγάλους παίκτες. Για εσάς αρκεί να τους έχετε και να τους προσαρμόζετε στο παιχνίδι της ομάδας ανεξαρτήτως ονόματος ή θέλετε να τους βελτιώνετε;

"Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες έχουν την θέληση και την επιθυμία να φτάσουν λίγο πιο ψηλά, να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα. Πρέπει να κρατάς αυτή την φλόγα αναμμένη. Απότην ημέρα που κάποιος θα έρθει και θα μου πει κάποιος ότι αυτά αρκούν, τότε από εκείνη την ημέρα θα έρθει η πτώση".

Πως νιώθετε όταν ακούτε όλους τους παίκτες να μιλάνε με τόσο καλά λόγια για εσάς, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν δουλέψει μαζί σας και περιμένουν πως και πώς να το κάνουν;

"Φυσικά και είναι ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα. Ειδικά όταν ακούγονται καλά λόγια από αυτούς που έρχονται και δεν έχουν δουλέψει μαζί μου. Αυτό είναι η ικανοποίησή μου. Ότανακούω ότι έχω βοηθήσει έναν παίκτη στην καριέρα του, είναι ότι καλύτερο και από τίτλους. Δεν μου λέει τίποτα το κύπελλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αν έχω 100 παίκτες που λένε ότι τους βοήθησα".

Κλείνοντας μια υπόσχεση που θα θέλατε να δώσετε στον κόσμο;

"Αν πραγματικά είσαστε φίλοι του Ολυμπιακού, ελάτε να μας βοηθήσετε για να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Αυτό είναι το σωστό, η υποστήριξη. Ασχέτως του αποτελέσματος, χάσουμε ήκερδίσουμε, ελάτε να απολαύσετε την πορεία που θα έχουμε όλο τον χρόνο. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα δουλέψω για να είναι υπερήφανοι για την ομάδα. Όπως είπακαι πριν, παρά τα προβλήματα μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κερδίσουμε τα πάντα. Θα ξεκινήσουμε μια προσπάθεια μαζί. Είναι δύσκολα αλλά όλα είναι πιθανά".

Πηγή: Εφημερίδα ''Φως''