Η καλλονή του κρητικού βόλεϊ ανάβει φωτιές στην άμμο!

Είναι μόλις 23 χρόνων και το μικρόβιο του αθλητισμού κυλάει στο DNA της. Ο λόγος για την όμορφη βολευμπολίστρια Xρυσάνθη Χριστοδούλου.

Η Χρυσάνθη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 10 Αυγούστου του 1990. Έχοντας στα γονίδια της το «μικρόβιο» του αθλητισμού μιας και ο πατέρας της (Αλέξης Χριστοδούλου) είναι χρόνια προπονητής μπάσκετ στην Κρήτη , η ίδια δεν άργησε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Στα 23 της χρόνια σήμερα, αυτό το κορίτσι απο το Ηράκλειο, έχει πετύχει τόσα πολλά.
Θητεία στην Α1 βόλει με την φανέλα του Πανελληνίου, αλλά και της Αρτεμις Κορυδαλλού. Πέρασμα απο τις Εθνικές ομάδες κορασίδων και Νεανίδων. Σημαντικές επιτυχίες στο Βeach Volley σε Πανελλήνιο επίπεδο, με αποκορύφωμα την δεύτερη θέση στην Ελλάδα.
Η Χρυσάνθη Χριστοδούλου, σήμερα αγωνίζεται στην ομάδα της Μεσαράς, ως ακραία και μάλιστα φέτος κατάφερε μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της ομάδας, να παραμείνουν στην Α2 κατηγορία βόλει. Η ίδια παράλληλα ασχολείται με την προπονητική, στις ακαδημίες της Μεσαράς και της ΑΘΛΕΣΗ. Παρότι μεγάλωσε σε μια οικογένεια που έχει στενή σχέση με την καλαθοσφαίριση, την ίδια την κέρδισε από μικρή ηλικία το βόλεϊ και η πορεία της σε αυτό την δικαιώνει για την επιλογή της!
Η εντυπωσιακή Χρυσάνθη, που φόρεσε το μαγιό της και έπαιξε beach volley για τους αναγνώστες του MVP, μας μιλάει για την καριέρα της, τα σχέδια της για το βόλεϊ, την προπονητική και τα όνειρα της.

To ξεκίνημα στην ΑΘΛΕΣΗ

Η συζήτηση μας με την Χρυσάνθη Χριστοδούλου ξεκίνησε απο τα πρώτα της βήματα με το βόλει. Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το βόλεϊ το 2003 στις ακαδημίες της ΆΘΛΕΣΗ. Οπως μας λέει «όλα ξεκίνησαν τυχαία μπαίνοντας για την εμπειρία και μόνο στην σχολική ομάδα βόλεϊ του γυμνασίου που πήγαινα. Εκεί με είδαν κάποιοι από το σωματείο της ΑΘΛΕΣΗ και με παρότρυναν να ασχοληθώ με το βόλεϊ περισσότερο λόγω ύψους. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν κάτι που μου άρεσε στην αρχή. Θυμάμαι τον πρώτο χρόνο να χάνω αρκετές προπονήσεις. Αλλά μπαίνοντας πιο δυναμικά με τον καιρό στο άθλημα και με τον πατέρα μου να με ωθεί να ασχοληθώ σοβαρά, είδα το βόλεϊ από μια άλλη οπτική γωνία. Ετσι απο τις πανκορασίδες, πέρασα το 2007 στην ομάδα γυναικών της ΑΘΛΕΣΗ».

Η μεταγραφή στην Α1 κατηγορία

Στα 23 της χρόνια έχει ήδη αγωνιστεί στην Α1 βόλεϊ με τον Πανελλήνιο και την 'Αρτεμις Κορυδαλλού, την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για την μεγάλη αυτή εμπειρία που έζησε να αγωνιστεί δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο, ηΧρυσάνθη, μας λέει ότι «οι εμπειρίες που μου χάρισε ο Πανελλήνιος ήταν τρομερές. Αν σκεφτεί κανείς ότι ήμουν σε μία τοπική ομάδα και ξαφνικά μεταπήδησα στην Α1 κατηγορία, αυτό τα λέει όλα. Σίγουρα συνέβαλε και το ταυτόχρονο πέρασμα μου από την Εθνική. Ηταν ένα τεράστιο βήμα για μένα.Ήμουν στην τρίτη Λυκείου και η μητέρα μου ήταν πιο διστακτική, ενώ ο πατέρας μου ήταν εκείνος που με παρότρυνε να ζήσω το όνειρο μου. Μέσα από τον Πανελλήνιο μάζεψα πολλές εμπειρίες ,οι απαιτήσεις ήταν πολλές με καθημερινές προπονήσεις και είχα και το σχολείο, όμως με ένα σωστό πρόγραμμα όλα τα προλαβαίνεις ! »
Η εμπειρία στην Άρτεμις Κορυδαλού
H Xρυσάνθη Χριστοδούλου πήρε γεύση απο Α1 Βόλει και με την Αρτεμις Κορυδαλλού. Μάλιστα με την ομάδα αυτή γεύτηκε την χαρά της ανόδου απο την Α2 στην Α1 Βόλει. Οπως λέει «στην ομάδα της Άρτεμις έπαιζα σαν βασική ακραία. Τη δεύτερη αγωνιστική σεζόν 2010-2011 καταφέραμε και κατακτήσαμε την πρώτη θέση και ανεβήκαμε κατηγορία .Ήταν κάτι πρωτόγνωρο γιατί η δεν είχα ζήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Διεκδικήσαμε την άνοδο και τα καταφέραμε πραγματικά ήταν κάτι πολύ δυνατό "
Η επιστροφή στην Κρήτη
Στην συνέχεια επέστρεψε στην Κρήτη και η αγωνιστική σεζόν 2012-2013 την βρήκε να αγωνίζεται με τα χρώματα της ΓΑΣ Μεσαράς που βρίσκεταστην Α2 κατηγορία. Οπως λέει «ήθελα να επιστρέψω στην Κρήτη. Δέχθηκα πρόταση από τον προπονητή Μανόλη Πρασανάκη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά στην αρχή της σεζόν, είχαμε μόνο ήττες και στη μέση της χρονιάς, ο προπονητής αποχώρησε γιατί θεώρησε ότι για να αλλάξει κάτι στην ομάδα. η πρώτη αλλαγή πρέπει να είναι αυτή του προπονητή. Έτσι κατεβήκαμε τρεις αγώνες μόνες μας αυτοδίδακτες το παλέψαμε όμως και ίσως να μας βγήκε σε καλό. Είχαμε νέο προπονητή τον Παναγιώτη Ιωάννου, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην ομάδα και καταφέραμε να παραμείνουμε στην Α2κατηγορία .Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν είχαμε εξ αρχής κάνει καλύτερη προετοιμασία θα τα πηγαίναμε πολύ καλύτερα! Πίστεψε σε εμάς και μας έβγαλε το 100% μας.»

IMG 3426
Η πορεία στις Εθνικές ομάδες
Ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα της, Χρυσάνθης Χριστοδούλου, ήταν το πέρασμα της απο τις Εθνικές ομάδες. Έχοντας περάσει από της εθνικές Κορασίδων και Νεανίδων ήρθε ταυτόχρονα και η μεταγραφή της για την Α1 κατηγορία. Η Χρυσάνθη, λέει για αυτήν της την εμπειρία ότι «είναι βαριά η φανέλα της Εθνικής. Δεν υπήρχαν διακοπές για εμένα, ήμουν τους καλοκαιρινούς μήνες κλεισμένη με τις συμπαίκτριες μου σε μια κατασκήνωση στο Λουτράκι κάνοντας καθημερινές προπονήσεις. Όμως το να δουλεύεις και να αγωνίζεσαι με τις καλύτερες παίκτριες της Ελλάδας στην ηλικία σου σε μια υψηλού επιπέδου προπόνηση, σίγουρα είναι μοναδικό! Σαφέστατα και βοήθησε την πορεία μου, καθώς μέσα από την Εθνική ήρθε και η πρόταση για μεταγραφή στην Α1 και την ομάδα του Πανελληνίου».
Mεγάλη αδυναμία στο Beach Volley
Eντάξει καλό το βόλεϊ στη σάλα , αλλά το καλοκαίρι οι παραλίες γεμίζουν με τους λάτρεις του beach volley. H Χρυσάνθη μας μιλάει για την μεγάλη της αγάπη όπως λέει. «Το Beach Volley eίναι διαφορετικό,λίγο δυσκολότερο,γιατί απαιτεί χημεία με τον έναν και μοναδικό συμπαίκτη που αγωνίζεσαι .Όμως το beach volley είναι κάτι που αγαπάω πολύ .Το 2008 μέσα απο αυτό κατάφερα να φτάσω στη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών με συμπαίκτρια την Μαριώτα Αγγελοπούλου» μας λέει η Χρυσάνθη.
Η προπονητική και το όνειρο της να οδηγήσει μια ομάδα στην Α1 κατηγορία
Σήμερα, έχοντας αποφοιτήσει από την Γυμναστική Ακαδημία ξεκίνησε να ασχολείται με την προπονητική το 2010-2011.Η Χρυσάνθη είναι προπονήτρια στις ακαδημίες της ΑΘΛΕΣΗ και της Μεσσαράς και η ίδια τονίζει για αυτό:«Η προπονητική είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ξεκίνησα σαν προπονήτρια βόλεϊ στις ακαδημίες της Αρτέμιδος.
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν διστακτική στην αρχή, γιατί ήταν η πρώτη φορά που είχα επαφή με μικρά παιδιά όμως καταφέραμε να δεθούμε .Πλέον έχω δικές μου ακαδημίες και στην Μεσαρά και στην Άθλεση. Προσπαθώ να δώσω τις σωστές βάσεις γιατί το βόλεϊ είναι ένα καθαρά τεχνικό άθλημα. Η ανταμοιβή που παίρνεις από τα παιδιά βλέποντας την εξέλιξή τους είναι τεράστια. Προτεραιότητα μου είναι η προπονητική και σε εκείνη δίνω το βάρος σήμερα».
Οσο για το προπονητικό της όνειρο, αναφέρει ότι «θα ήθελα να αναλάβω από την αρχή μια ομάδα και να καταφέρω να ανέβει σε επίπεδο Α1 Βόλεϊ».
Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι καθώς παραμένει και αθλήτρια στην ομάδα της Μεσαράς, η ίδια τονίζει ότι «θα συνεχίσω να παίζω σε Παγκρήτιο επίπεδο. Το κάνω πλέον μη επαγγελματικά καθαρά σαν χόμπι, όποτε πρώτος μου στόχος είναι να αναδειχθώ σαν προπονήτρια».
Η αθλήτρια που θαυμάζει
Αν και συνονόματες δεν έχουν κάποια συγγένεια τις ενώνει η αγάπη για το βόλεϊ και μια μεγάλη φιλία της Χρυσάνθης με την βολειμπολίστρια του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου. ΗΧρυσάνθη έχοντας υπάρξει συμπαίκτρια στην εθνική με την Στέλλα σχολιάζει ότι «την θαυμάζω και γιατι είναι εξαιρετική αθλήτρια, αλλα και γιατι είναι και πολύ καλό παιδί. Είναι για μένα μια πολύ καλή φίλη και μακάρι η πορεία της να συνεχίσει τόσο ανοδική!»
ΜΟRE ABOUT:
Αγαπημένο τραγούδι: D'Banj- Oliver Twist
Aγαπημένο φαγητό :γεμιστά,
Xόμπι: ψώνια σινεμά,
Mότο: Oτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό
Αγαπημένα αθλήτρια: Στέλλα Χριστοδούλου
Aγαπημένος αθλητής: Κράβαρικ

 

ΠΗΓΗ http://www.mvpmagazine.gr/