Μουντάκη: «Οι πιο σωστές αποφάσεις παίρνονται βιαστικά»

Η αρχηγός του Α.Ο. Θήρας, Νίκη Μουντάκη παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Αναστάση Κλαδιανό στην οποία η αθλήτρια του Α.Ο. Θήρας μίλησε για τον ερχομό της στη Σαντορίνη, τον κόσμο της, την περσινή και τη φετινή χρονιά, το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό αλλά και την επιστροφή της στην Α1 καθώς και για τους φετινούς στόχους της ομάδας αλλά και τον δικό της

Νίκη όταν σε καλέσανε να ενισχύσεις τον ΑΟ Θήρας, μια ομάδα άγνωστη στο χάρτη του βόλεϊ πέρυσι, πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση σου και τι προσδοκίες είχες από τη μετακίνησή σου αυτή;

Αρχικά δεν ήμουν πολύ θετική στο να τα αφήσω όλα πίσω μου και να ζήσω για ένα χρόνο στη Σαντορίνη. Όταν όμως μου έδειξαν ότι με θέλουν πολύ στην ομάδα και ο στόχος είναι η άνοδος, πήρα την απόφαση μέσα σε μια ώρα και απάντησα θετικά. Οι πιο σωστές αποφάσεις παίρνονται βιαστικά και τελικά αποδείχτηκε ότι έκανα τη σωστή επιλογή.
Οι προσδοκίες μου ήταν να βρώ μια ομάδα και μια διοίκηση που θέλει να παλέψει με ότι έχει για να φτάσει στο στόχο της και αυτό έγινε. Αν και ποτέ δεν παραδεχτήκαμε από την αρχή ότι αυτός ήταν ο στόχος, για μένα προσωπικά αυτός ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος.


Η ζωή εκτός γηπέδου πως είναι για μια παίχτρια στη Σαντορίνη;
Όταν πρωτοήρθα στο νησί τον Αύγουστο και είδα τις παραλίες της, απογοητεύτηκα γιατί είμαι από τη Θεσσαλονίκη και όπως γνωρίζετε σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Αλλά φυσικά έχει μια μοναδική ομορφιά που δεν τη βρίσκεις πουθενά. Σιγά σιγά βρήκα τους ρυθμούς μου και αγάπησα το νησί, ειδικά το χειμώνα. Δε θα πω ότι είναι εύκολο να ζεις στη Σαντορίνη και ειδικά το χειμώνα γιατί πολλά μαγαζιά κλείνουν, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές διασκέδασης, αρκεί να έχεις καλή παρέα και εμείς είχαμε και έχουμε στην ομάδα. Αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, δεν σε ενδιαφέρουν πολύ όλα αυτά. Υπάρχουν τα καλά της μικρής κοινωνίας που όπου κι' αν πας σε γνωρίζουν και σε αγκαλιάζουν με τον τρόπο τους.


Όταν φέτος σου πρότειναν να είσαι αρχηγός στον Α.Ο. Θήρας στη πρώτη του συμμετοχή στην Α1, ποιά ήταν τα συναισθήματα σου;
Για μένα η θέση του αρχηγού είναι πολύ σημαντική γιατί αντιπροσωπεύει πολλά, όπως την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του προπονητή και των συμπαικτριών. Είναι τιμή μου που είμαι αρχηγός του Α.Ο. Θήρας και ελπίζω να ανταπεξέλθω επάξια στις προσδοκίες της προπονήτριας μου και των συμπαικτριών μου.

Το κλίμα στην ομάδα πως είναι τη φετινή περίοδο μιας και η ομάδα έχει πολλά νέα πρόσωπα;
Η ομάδα θεωρώ πως έχει πολύ καλό κλίμα ειλικρινά κι' εντός αλλά κι' εκτός γηπέδου, ίσως να είναι καλύτερο κι' από την περυσινή περίοδο. Έχουμε δέσει σαν χαρακτήρες παρόλο που έχουμε διαφορετικές ηλικίες και σιγά σιγά αυτό θα αρχίσει να φαίνεται και εντός του γηπέδου. Θα το καταλάβετε και αν μας δείτε έξω, πηγαίνουμε παντού μαζί.

Σαν αρχηγός τι στόχο έχεις βάλει για την ομάδα φέτος;
Το προπονητικό team και η διοίκηση θεωρώ ότι θα ήταν ευχαριστημένοι με την παραμονή της ομάδας και μια καλή πορεία. Εγώ προσωπικά, επειδή μ' αρέσει να βάζω τον πήχη λίγο πιο ψηλά για να υπάρχει κίνητρο, θα ήθελα μια θέση σίγουρα στην εξάδα. Είμαστε όμως μια καινούρια ομάδα και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να «κρατάμε τη μπάλα χαμηλά» και να δουλεύουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη.


Πως είναι να σε προπονεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του γυναικείου βόλεϊ;
Την Ελένη Μεμετζή τη γνώρισα πριν χρόνια σαν αντίπαλο, όταν ήταν πασαδόρος στα Βριλήσσια και εγώ έπαιζα στον Ηρακλή. Από πέρυσι, είναι η προπονήτρια μου. Αυτό που δεν άλλαξε είναι ο σεβασμός προς το πρόσωπό της και ως αθλήτρια, αλλά και ως προπονήτρια. Θεωρώ ότι κάνει τεράστια προσπάθεια τα δυο μόλις χρόνια που είναι προπονήτρια και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το πάθος της για το άθλημα.


Η πρώτη συμμετοχή στην Α1 για φέτος στο κλειστό του Μίλωνα απέναντι στην ΑΕΚ, πως αισθάνθηκες όταν πάτησες το παρκέ;
Ήταν κάτι το συναρπαστικό, επιστροφή στη Α1 μετά από πολλά χρόνια σε διαφορετική θέση (σαν ακραία), τα συναισθήματα ήταν έντονα. Πάντα όταν μπαίνεις στο παρκέ θες να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Το ίδιο συναίσθημα νιώθω σε κάθε παιχνίδι όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο.

Επόμενη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Τι να περιμένουμε;
Σίγουρα ο Παναθηναϊκός βάση αποτελεσμάτων είναι το φαβορί. Αλλά εμείς θα μπούμε δυνατά, χωρίς άγχος να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο.

Εκτός από αρχηγός είσαι και η αγαπημένη της κερκίδας, πως νιώθεις;
Αυτό νομίζω κερδήθηκε με τις περσινές εμφανίσεις και όλη η ομάδα έγινε αγαπητή, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να μπαίνεις στο γήπεδο και να ξέρεις ότι αυτός ο κόσμος θα σε υποστηρίζει κάθε στιγμή. Όταν έχεις τέτοιο κόσμο να σε υποστηρίζει, θέλεις να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις και να τον ευχαριστήσεις. Ο κόσμος μπορεί να γίνει ο 7ος παίχτης και αυτό αποδείχτηκε πέρυσι και τους ευχαριστώ. Χωρίς τον κόσμο δε θα είχε γίνει η υπέρβαση. Τους θέλουμε δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό που νιώθεις όταν ένα ολόκληρο γήπεδο σε χειροκροτεί και φωνάζει ρυθμικά το όνομά σου.
Volcans είστε τρελοί και ψυχάρες!

Εκτός από παίχτρια έχεις σημαντική συμβολή και στις ακαδημίες, τι προσδοκίες έχεις μέσα απ' αυτή τη προσπάθεια;
Θεωρώ ότι μια ομάδα πρέπει να δίνει βάρος στα τμήματα υποδομής, κάτι το οποίο γίνεται στον Α.Ο. Θήρας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να περάσω τις γνώσεις μου, τις εμπειρίες μου και τα μυστικά του βολεϊ στα μικρά παιδιά. Όνειρό μου είναι κάποια στιγμή τα παιδιά που προπονώ να επανδρώσουν τη γυναικεία ομάδα. Είναι κάτι που αγαπώ και κάτι στο οποίο σκοπεύω να αφιερωθώ ολοκληρωτικά μόλις σταματήσω να παίζω.

Πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα της Α1;
Το πρωτάθλημα της Α1 θεωρώ ότι είναι 3 ταχυτήτων με κάποιες ομάδες να ξεχωρίζουν όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός , κάποιες ομάδες ήδη να ξεχωρίζουν για τον υποβιβασμό και οι υπόλοιπες να παλεύουν για το τελικό πλασάρισμα. Υπάρχουν καλές αθλήτριες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και σίγουρα θα γίνουν δυνατά ματς.

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας ενόψει το ματς με τον Παναθηναϊκό ;
Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο στο γήπεδο να υποστηρίξει την ομάδα του νησιού και να ξεχάσει για λίγο Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. 
Α.Ο. Θήρας με τρέλα!!!

πηγή http://thirasport.gr/