Χρ. Παπαδόπουλος: «Από τόσους καλούς παίκτες εμένα διάλεξαν;

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έμαθε πως αναδείχτηκε MVP της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ από τον συμπαίκτη του και καλό του φίλο Δημήτρη Χαραλαμπίδη την ώρα που είχαν προπόνηση με τον Φοίνικα Σύρου.

Μίλησε για την έκπληξη του, για το πως ξεκίνησε το βόλεϊ, την πρώτη του γνωριμία με τον Ράτκο Παβλίσεβιτς πριν 14 χρόνια, τις σπουδές του και φυσικά τη Σύρο που μοιάζει με την Πάφο.
«Από τόσους καλούς παίκτες στο πρωτάθλημα εμένα διάλεξαν;», αναρωτήθηκε ο 28χρονος κεντρικός αλλά παραδέχτηκε: «Ένιωσα μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη όταν μου το είπε στην προπόνηση ο Δημήτρης (σ.σ.Χαραλαμπίδης). Δεν το είχα ποτέ στο μυαλό μου και δεν το περίμενα πως θα έβγαινα MVP. Τελικά είναι ωραίο να βγαίνεις MVP», πρόσθεσε γελώντας.

Η εμφάνιση σας στο Βραχάτι ήταν η καλύτερη στo εφετινό πρωτάθλημα για τον Φοίνικα;

«Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Πως να νικήσεις τον Παμβοχαϊκό στην έδρα του εάν δεν παίξεις καλά; Κάναμε όντως την καλύτερη εμφάνιση μας και πιστεύω πως από αγώνα σε αγώνα θα παίζουμε το ίδιο καλά. Έχουμε δεθεί μεταξύ μας και υπάρχει όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο παιχνίδι μας. Πιστεύω πως δεν υπήρξε κάποιος αθλητής του Φοίνικα που να υστέρησε κι αυτό δείχνει πως γίνεται καλή δουλειά στην προπόνηση».

Έπαιξε ρόλο που εσύ, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Ντόκιτς είχατε παίξει πέρυσι στον Παμβοχαϊκό;

«Ολα παίζουν το ρόλο τους αλλά τίποτε από μόνο του δε μπορεί να σου δώσει μια τέτοια νίκη. Είναι πολλά πράγματα μαζί. Σίγουρα μας ήταν πολύ οικείο το γήπεδο και δεν το είδαμε ως εκτός έδρας. Γενικά τα παιχνίδια των δύο ομάδων έχουν ιδιαιτερότητες και θεωρώ σημαντικό πως και οι δύο ομάδες που είναι από την περιφέρεια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τον Φοίνικα;

«Είναι ένα ακόμα βήμα για μία καλή πορεία. Δίνουμε χαρά στον κόσμο, στη διοίκηση και στον πρόεδρο και αυτό μας ευχαριστεί πολύ. Το ξεκίνημα μας είχε σκαμπανεβάσματα αλλά η ομάδα εδώ και τρεις αγωνιστικές έχει σταθεροποιηθεί. Για να έχουμε συνέχεια πρέπει να παίξουμε το ίδιο καλά και κόντρα στον Άρη».

Που επιμένει ο Ράτκο Παβλίσεβιτς;

«Είναι ένας ξεχωριστός και πολύ καλός προπονητής. Προσωπικά είχα την τύχη να τον έχω προπονητή και στα πρώτα μου βήματα στον Παφιακό όταν ήμουν 13-14 ετών. Ο Παβλίσεβιτς ήταν τότε στον Παφιακό. Δεν ξέρω αν με επέλεξε στον Φοίνικα επειδή με θυμόταν. Το θεωρώ τέλειο σε θέματα τακτικής και γενικά είναι ένας πολύ καλός προπονητής με μεγάλη μεταδοτικότητα».

Πως είναι οι εντυπώσεις σου στη Σύρο;

«Τέλεια. Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια στην Πάφο και αυτό με βοήθησε να προσαρμοστώ αμέσως. Μου αρέσει που όλος ο κόσμος στο νησί αισθάνεται την ομάδα "δική του". Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα και πρώτη φορά το ζω τόσο έντονα».

Που αφιερώνεις τον τίτλο του MVP;

«Στους συμπαίκτες μου, στο προπονητικό επιτελείο, στον πρόεδρο μας Δημήτρη Παλιόπορτα που ζει και αναπνέει για την ομάδα και φυσικά στους γονείς μου που με έχουν στηρίξει πολύ».

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχει αγωνιστεί στην Εθνική Κύπρου με προπονητή τον σημερινό τεχνικό της Ορεστιάδας Κώστα Δεληκώστα. Είναι ο μεσαίος υιός της οικογένειας της Λίτσας και του Σίμου Παπαδόπουλου που παλεύουν για το μεροκάματο στη Κύπρο. Ο 29χρονος Γιώργος σπουδάζει και εργάζεται στην Πάτρα σε εταιρεία θυγατρική της Samsung που φτιάχνει λογισμικά για κινητικά τηλέφωνα, ο 21χρονος Άγγελος σπουδάζει οδοντογιατρός στη Ρουμανία. Και οι δύο έπαιζαν βόλεϊ αλλά σταμάτησαν επειδή αφιερώθηκαν στις σπουδές τους.

Όσο για τον επόμενο στόχο του Χρήστου Παπαδόπουλου;

«Τον Φεβρουάριο θέλω να πάρω το πτυχίο μου από τα ΤΕΦΑΑ. Μου έχει μείνει ένα μάθημα επιλογής και μετά θα ορκιστώ».