Κοντοστάθης: «Λίγοι αθλητές βόλεϊ στην Ελλάδα το έχουν ζήσει»

O Γρηγόρης Κοντοστάθης είναι ένα από τα δύο λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κι ένας από τους δύο μικρούς παίκτες της ομάδας μαζί με τον Σταύρο Κασαμπαλή.

Ο Γρηγόρης είναι περισσότερο γνωστός στον πολύ κόσμο από την συμμετοχή του σε τουρνουά μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σα μέλος της Εθνικής μπιτς βόλεϊ.

Μαζί με τον Εθνικό φέτος σάλπαρε στο υπέροχο ευρωπαϊκό ταξίδι που έχει φέρει την ομάδα του στους «8» του Τσάλεντζ Καπ.

Γρηγόρη, πως βιώνεις όλη αυτή την Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας σου;

«Όταν πριν 4 χρόνια που ξεκίνησα να είμαι στην ανδρική ομάδα του Εθνικού, μου έλεγε κάποιος, ότι κάποτε θα ήμασταν στην 8αδα μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης απλά θα γελούσα. Στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια παίρνω σημαντικές εμπειρίες καθώς έχουμε συναντήσει πολύ δυνατές ομάδες όπως είναι η SKRA BELCHATOW. Η πρόκριση απέναντι στην Φάτρα Ζλιν ήταν η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή επιτυχία μας, και αυτό που εισπράξαμε στο τέλος από τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης λίγοι αθλητές βόλεϊ στην Ελλάδα το έχουν ζήσει.»

Ο Γρηγόρης έχει μεγαλώσει αγωνιστικά μέσα από αυτά τα παιχνίδια;

«Σίγουρα ναι καθώς όταν από μικρός κάνεις ευρωπαϊκές συμμετοχές αρχίζεις να έχεις άλλο αέρα και ωριμάζεις γρηγορότερα σαν παίκτης

Είσαι έτοιμος να αναλάβεις στην ομάδα σε θέση βασικού εάν χρειαστεί;

«Ναι εννοείται, και όταν η ομάδα με χρειαστεί θα την βοηθήσω δίνοντας το 100%

Αν σου έλεγαν διάλεξε ένα τίτλο, τι θα διάλεγες; Πρωτάθλημα, Τσάλεντζ Καπ ή Λιγκ Καπ και γιατί;

«Θα διάλεγα το challenge cup καθώς είναι μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και παράλληλα με την πτώση του επιπέδου στο ελληνικό πρωτάθλημα την θεωρώ ανώτερη

Σε μερικές μέρες θα αγωνιστείτε στο Λιγκ Καπ, τι γνώμη έχεις για το θεσμό;

«Το league cup είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση που είχαμε και την τιμή να φιλοξενήσουμε πέρσι στην Αλεξανδρούπολη. Φέτος για ακόμα μια φορά θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό final four.»

Ο Γρηγόρης τι προτιμάει, σάλα ή μπιτς βόλεϊ;

«Αφού δεν υπάρχει ο τρόπος να παίζουμε σε καλό επίπεδο μπιτς βόλει 365 μέρες τον χρόνο, θα προτιμήσω τη σάλα και θα κρατήσω το μπιτς σαν ένα τρόπο για να κρατιόμαστε σε καλό επίπεδο τα καλοκαίρια.»

Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

«Να ευχαριστήσω τον Θεόδωρο Μαυρίδη καθώς αν δεν ήταν αυτός να τρέχει για τα πάντα δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρισκόμασταν

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ