Δρίκος: «Κίνητρο για όλους η συμμετοχή μας στο World League»

Στους στόχους της Εθνικής Ομάδας βόλεϊ που θα πάρει μέρος στο επερχόμενο World League αναφέρθηκε ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Σωτήρης Δρίκος σε συνέντευξή του στην εκπομπή Playball στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με τους Μάνο Ζερβάκη, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου.

Επίσης τόνισε πως θα γίνει ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ συμπλήρωσε για τη μάχη του πρωταθλήματος πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να φτάσει στην κορυφή.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το που είναι αν είναι καλύτερα προπονητής σε ομάδα ή στην εθνική: «Σε συλλογικό επίπεδο έχει το πλεονέκτημα ο προπονητής την καθημερινή τριβή, τις προπονήσεις. Στις εθνικές το επίπεδο ανταγωνισμού στις μεγάλες διοργανώσεις είναι πολύ υψηλό. Επίσης υπάρχει μια δυσκολία να περάσεις αυτά που θες στους αθλητές, καθώς οι παίκτες είναι κουρασμένοι από τα πρωταθλήματα».

Για το αν θα μπορούσε να κάνει και τα δυο ταυτόχρονα όπως ο Γιάννης Καλμαζίδης: «Είναι καλύτερα να μην συνδυάζεται η δουλειά του ομοσπονδιακού τεχνικού με αυτή του προπονητή σε ομάδα, για να μην αποσπάται το έργο στα δυο αλλά και να μην υπάρχει μεγάλη κόπωση ψυχική και σωματική. Παν μέτρον άριστον».

Για το αν του έχει λείψει η καθημερινότητα σε μία ομάδα: «Δεν θα πω ψέματα πως δεν μου έχει λείψει και ειδικά οι αγώνες κάθε Σάββατο».

Για το αν είναι προσωπικό στοίχημα η συμμετοχή στο World League: «Για κάθε προπονητή είναι μεγάλη υπόθεση αυτή, αλλά δίνει μεγάλο κίνητρο και στους αθλητές. Είναι κάτι αντίστοιχο με το Champions League στο ποδόσφαιρο. Συναντάει κανείς μεγάλα γήπεδα, πολλούς φιλάθλους και χορηγούς και έχει σπουδαία οργάνωση».

Για το αν υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Ελλάδα: «Μεγάλο βάθος ως χώρα δεν έχουμε, αλλά το επίπεδο είναι αρκετά καλό, ώστε να κατεβάσουμε μια πολύ καλή ομάδα στο World League. Θέλουμε να κερδίσουμε σε εμπειρίες, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Για το αν θα υπάρχουν εκπλήξεις στην αποστολή: «Την εθνική ομάδα την παρομοιάζω με αυτήν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους "μπέμπηδες". Η ομάδα του 2004 μεγάλωσε, δεν γίνεται να στηριχθούμε άλλο σε αυτή τη γενιά. Πρέπει να εμπιστευτούμε τα νέα παιδιά, πιθανότατα με την ενίσχυση 1-2 παλαιών παικτών. Έχουν μακρύ μέλλον μπροστά τους».

Για το πώς αξιολογεί την παρουσία του αυτόν τον 1,5 χρόνο: «Δεν υπάρχει η καθημερινή προπόνηση και η προετοιμασία είναι αρκετά περιορισμένη. Κάθε φορά πιστεύω που βρισκόμαστε, όμως νομίζω πως πηγαίνουμε λίγο καλύτερα. Σημαντική ήταν η πορεία μας στο περσινό European League, καθώς τα νέα παιδιά βγάλανε σε πέρας το έργο τους και θα μπορούσαμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση».

Για το αν παρακολουθεί τους αρκετούς Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στο εξωτερικό: «Θα πάω σύντομα στο εξωτερικό για να τους δω από κοντά πως προπονούνται, πώς αγωνίζονται και να μιλήσω μαζί τους και με τους προπονητές τους».

Για τη χρησιμοποίηση των Αρμενάκη, Κοκκινάκη και Πρωτοψάλτη: «Στο ελληνικό βόλεϊ δεν μας λείπουν τα ψηλά παιδιά, αλλά τα πολύ ψηλά παιδιά. Είναι απαραίτητο σε αυτό το άθλημα να έχεις αθλητές με καλό ύψος. Βοηθάει πάρα πολύ και στο μπλοκ και στο σέρβις, και για αυτό κινήθηκα έτσι με τον Αρμενάκη, ο οποίος έχει βελτιωθεί πολύ και έχει και άλλο περιθώριο εξέλιξης. Ευκαιρίες έχουν δοθεί σε όλα τα παιδιά, έτσι έγινε και με τους Κοκκινάκη και Πρωτοψάλτη».

Για το αν τον ενόχλησε ο θόρυβος που έγινε με την κλήση του Κασαμπαλή: «Ο καθένας έχει το δίκιο του και προσπαθεί να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας του. Ο Εθνικός θα έμενε χωρίς πασαδόρο, εμείς τον θέλαμε στην ομάδα. Η Λίγκα θα έπρεπε να αναβάλλει το παιχνίδι».

Για τον Κασαμπαλή: «Η αποτίμηση θα γίνει στο τέλος του πρωταθλήματος. Το σημαντικότερο θα είναι όχι να είναι φέτος βασικός στον Εθνικό, αλλά την επόμενη χρονιά».

Για τον αν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τον τίτλο: «Ένα προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός, όμως οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα. Επιτυχία για τον Ολυμπιακό είναι μόνο ο τίτλος, πιθανότατα οι άλλες ομάδες να είναι ικανοποιημένες με κάτι λιγότερο. Όλα είναι θέμα κινήτρων. Αν και οι άλλες ομάδες πάνε με στόχο τον τίτλο, θα δούμε σπουδαία παιχνίδια. Αυτό είναι και το ζητούμενο και να έρθει πολύς κόσμος να τα παρακολουθήσει».

Για το αν υπήρχε ενδεχόμενο να πάει στον Ολυμπιακό πέρυσι στη θέση του Καζάζη: «Όχι αυτά ήταν μόνο φήμες, δεν υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον».