Έλενα Κουντουρά εφ όλης της ύλης

H Έλενα Κουντουρά έφτασε στην Κύπρο για να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ένα εκτός Ελλάδας πρωτάθλημα.

Πολλά όνειρα και πολλές ελπίδες. Δικαιώθηκε τελικά για την επιλογή της; Μιλήσαμε με την Έλενα σε μια αποκλειστική συνέντευξη για τις εμπειρίες της ως τώρα, την πολύ καλή πορεία της ομάδας της λίγο πριν το κύπελλο.

Γιατί αποφάσισες να πας στην Κύπρο;

Στόχος μου πάντα ήταν να παίξω στο εξωτερικό. Φέτος αν και είχα πρόταση από ομάδα της Γαλλίας, προτίμησα να δεχτώ την πρόταση της Κυπριακής ομάδας γιατί άκουσα πολύ καλά λόγια για την ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας και για τους ανθρώπους που τη διοικούν. Επίσης ένας ακόμα λόγος ήταν πως ήθελα πολύ να γνωρίσω την Κύπρο, καθώς η μητέρα μου έχει γεννηθεί εδώ και έχει πολλούς και καλούς φίλους.


Έχει δικαιωθεί η επιλογή σου ως τώρα;

Στην έως τώρα πορεία μου στο χώρο του βόλεϊ δεν έχω μετανιώσει για καμία απόφαση που έχω πάρει. Στην ΑΕΚ Λάρνακας κάνουμε πολύ δυνατές προπονήσεις πρωί-βράδυ, και το κλίμα είναι πολύ καλό. Επίσης πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν να καταλάβουμε καλύτερη θέση από την περσινή χρονιά, αφού τελικά κατακτήσαμε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Ο επόμενος στόχος μας είναι το κύπελλο. Καταρχήν θέλουμε να παίξουμε στον τελικό γιατί έχουμε όλες τις δυνατότητες , και εκεί θα τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε. Οπότε, Ναι. Πιστεύω ότι έχω δικαιωθεί.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να είσαι μακριά από τους δικούς σου και πόσο αξίζει τελικά;

Το να είσαι μακριά από την οικογένεια σου και τους φίλους σου θεωρώ πως είναι πάντα δύσκολο, αλλά όταν είσαι μακριά για να κανείς αυτό που αγαπάς τότε αξίζει...

Τι κλίμα έχεις συναντήσει στην ομάδα;

Όπως προανέφερα, το κλίμα είναι πολύ καλό και έχουμε δημιουργήσει μια ωραία παρέα παίκτριες και προπονητικό τιμ. Είναι σημαντικό πως σε αυτό το κλίμα σπουδαίο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι της διοίκησης οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας. Δίνουν άμεσα λύση στο όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί και είναι συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις τους.

koudoura-nikic n

Πως είναι η ζωή στην Κύπρο;

Η ζωή στην Κύπρο είναι πανέμορφη, είναι ήρεμη χωρίς άγχος και κυρίως ασφαλής. Ο ήλιος η θάλασσα το ζεστό κλίμα της, σου δημιουργούν μια υπέροχη αίσθηση. Το φαγητό τέλειο, και τι να πω για τους ανθρώπους είναι φοβερά εξυπηρετικοί, ευγενικοί και φιλόξενοι. Έχω κάνει πολλούς καλούς φίλους.

Ποιοι άνθρωποι σε έχουν στηρίξει στην ως τώρα πορεία σου;

Η οικογένεια μου είναι πάντα δίπλα μου να με προστατεύει, να με συμβουλεύει και να με στηρίζει σε κάθε μου απόφαση. Αισθάνομαι πολύ τυχερή και είμαι υπερήφανη για την οικογένεια μου!

Μπορείς να συγκρίνεις το Ελληνικό και το Κυπριακό πρωτάθλημα;

Παλαιότερα το Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν σε υψηλότερο επίπεδο και σαφώς πιο δυνατό. Σήμερα αποτελείται από ομάδες τριών ταχυτήτων. Στην Κύπρο φέτος υπάρχουν τρεις πολύ δυνατές ομάδες που θα μπορούσαν άνετα να σταθούν στην πρώτη εξάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος...

Ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Στόχος μου είναι πάντα να προπονούμαι σωστά, να βελτιώνομαι και να παίζω καλό βόλεϊ και σε όσο πιο υψηλό επίπεδο γίνεται.

Σου λείπει η Εθνική ομάδα;

Η μεγαλύτερη τιμή και αναγνώριση για κάθε αθλητή είναι να αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας και να εκπροσωπεί την πατρίδα του. Έχω φορέσει δεκάδες φορές την γαλανόλευκη με το εθνόσημο ως αρχηγός των Εθνικών ομάδων κορασίδων και νεανίδων, έχω κερδίσει μετάλλια, έχω παίξει σε τελικούς πανευρωπαϊκών, και φυσικά θέλω να συνεχίσω να παίζω στην Εθνική ομάδα

Παρακολουθείς το Ελληνικό πρωτάθλημα; Κατά τη γνώμη σου ποιες ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο;

Το παρακολουθώ και θεωρώ πως οι ομάδες που ξεχωρίζουν και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Νάξος

Έχεις μια μεγαλύτερη αδερφή που είναι κι αυτή στο βόλεϊ, την συμβουλεύεσαι ποτέ;

Θα έλεγα πως τις περισσότερες φορές εγώ τη συμβουλεύω όσο αφορά το βόλεϊ...χαχαχα...Γενικά ναι...τη συμβουλεύομαι όμως και είναι φυσικό άλλωστε, γιατί με την Άννα-Μαρία δεν είμαστε μόνο αδερφές, αλλά είμαστε και οι καλύτερες φίλες !!!