Συνέντευξη Ξενάκη - Κοτσιλιάνου

Ο Μάνος Ξενάκης και ο Γιώργος Κοτσιλιάνος ξεκίνησαν την προσπάθεια τους ως Εθνική ομάδα το χειμώνα, πραγματοποίησαν μέρος της προετοιμασίας τους στην Βραζιλία και στην Αμερική και περιμένουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στα Ελληνικά Masters και τα Παγκόσμια τουρνουά.

 

-Είστε μια καινούρια ομάδα που ξεκινήσατε πριν από λίγους μήνες την προετοιμασία σας και την προπόνηση σας. Ποιός είναι ο στόχος σας;

Μ.Ξ: «Η καθιέρωση σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να μπορέσουμε την προολυμπιακή χρονιά να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται, καθώς ο μεγάλος μας στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχει αισιοδοξία πως θα πάμε καλά».
Γ.Κ: «Η προετοιμασία του χειμώνα ήταν αρκετά επίπονη και περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα κατά την διάρκεια της χρονιάς. Σίγουρα υπάρχει κάποιο άγχος, αλλά από την στιγμή που ξεκίνησαν τα τουρνουά μένει μόνο ο στόχος».

-Το ότι είστε η Εθνική ανδρών τι σημαίνει για εσάς;

Μ.Ξ: «Ήταν ένας στόχος που άργησε να έρθει είναι η αλήθεια, αλλά τελικά επετεύχθη. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστώ την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Παρά την ηλικία μου επένδυσε πάνω στην εμπειρία μου. Για αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω και τον προπονητή μου τον Σπύρο Καραχάλιο».
Γ.Κ: «Αντίθετα εμένα ποτέ δεν μου είχε περάσει από μυαλό πως θα είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας. Όλη η διαδικασία έγινε γρήγορα και αβίαστα. Το να φορέσω το Εθνόσημο είναι πραγματική τιμή και πλέον έχω προσηλωθεί σε αυτό τον στόχο».

-Είναι δύσκολο να σταθείτε σε Παγκόσμιο επίπεδο;

Μ.Ξ: «Το επίπεδο του Παγκοσμίου βόλεϊ έχει ανέβει κατακόρυφα και πρέπει να βελτιωθούμε, να δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να ακολουθήσουμε αυτόν τον ρυθμό».
Γ.Κ: «Είναι όλες καινούριες εμπειρίες για εμένα. Το ότι παίζουμε με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου είναι ευκαιρία να βελτιωθούμε και να συλλέξουμε εμπειρίες».

-Ποια είναι η γνώμη σας για το Athens Golden Cup;

Μ.Ξ: «Όπως είπα και στην συνέντευξη τύπου είναι πραγματική τιμή για εμένα το γεγονός που αγωνίζομαι στο Σύνταγμα! Πραγματικά εύχομαι να γίνει το Athens Golden Cup θεσμός».
Γ.Κ: «Το τουρνουά είναι υπέροχο. Όσοι εργάζονται στην διοργάνωση κάνουν εξαιρετική δουλειά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Πλέον, βλέπει ο κόσμος πως μπιτς βολεϊ δεν παίζεται μόνο στις παραλίες, αλλά παντού».

-Το χειμώνα θα αγωνιστείτε ξανά σε ομάδα σάλας;

Μ.Ξ: «Όχι, ο στόχος για το μπιτς βόλεϊ είναι τόσο δυνατός που δεν θα ασχοληθώ καθόλου με την σάλα και ας είναι ζημιογόνο οικονομικά».
Γ.Κ: «Όλα θα εξαρτηθούν από το την πορεία που θα κάνουμε το καλοκαίρι. Υπάρχει πάντως στόχος να ασχοληθώ αποκλειστικά με το μπιτς βόλεϊ».

-Ποια είναι η προσφορά των χορηγών σας;

Μ.Ξ: «Χωρίς τους χορηγούς μας δεν θα κάναμε τίποτα και για αυτό το λόγο πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Vodafone και την Asics».
Γ.Κ: «Συμφωνώ με τον Μάνο πως χωρίς τους χορηγούς μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, αλλά πολλές ευχαριστίες αξίζουν στην Ομοσπονδία και στον προπονητή μας που είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας».

Πηγή: ΕΟΠΕ www.volleyball.gr