Χριστίνα Παρασκευαϊδου: Σταμάτησε κορίτσι, επέστρεψε μητέρα

Η Χριστίνα Παρασκευαϊδου, σταμάτησε την ενεργό δράση στο μπίτς βόλεϊ το 2005, τερματίζοντας στην 4η θέση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος της Κρήτης, σε ηλικία μόλις 21 ετών. Πέντε χρόνια μετά και η Χριστίνα Παρασκευαϊδου, επέστρεψε στο κεντρικό ταμπλό των Masters στην Νάξο, με συμπαίκτρια την Ελίνα Παπαδοπούλου. Από την περίοδο που πέρασε από τα τελικά της Κρήτης, μέχρι τα προκριματικά της Νάξου, έχουν περάσει 5 χρόνια και η Θεσσαλονικιά έφερε στον κόσμο δυο υπέροχα κοριτσάκια, με το τελευταίο παιδί της να γεννιέται μόλις πριν έξι μήνες.

 

Χριστίνα, ποιό ήταν το κίνητρο σου και επέστρεψες στα Masters;

Το κίνητρο μου είναι πως αγαπάω αυτό που κάνω και μου αρέσει πολύ το άθλημα του μπίτς βόλεϊ.
Μου είχε λείψει το παιχνίδι και η ένταση ενός αγώνα Μasters.

 

Είσαι ικανοποιημένη από την απόδοση σας στα μέχρι τώρα παιχνίδια που παίξατε με την Ελίνα;

Στο Σύνταγμα, το τουρνουά δεν μας βγήκε και δεν περάσαμε στο κεντρικό ταμπλό που θέλαμε. Μας δικαιολογώ πάντως, καθώς ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά από πέντε χρόνια αποχής. Μετά, πήραμε μέρος και σε ένα Ευρωπαϊκό τουρνουά, στην Κονστάντζα της Ρουμανίας, που κάναμε μία νίκη και μια ήττα και η αλήθεια είναι πως μείναμε ικανοποιημένες από την απόδοσή μας. Θα προσπαθήσουμε πάντως, να πάρουμε μέρος και σε άλλα τουρνουά στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικά στο τουρνουά της Κύπρου.

 

Ποιοί είναι οι στόχοι σας με την συμπαίκτρια σου για την φετινή χρονιά;

Απλά θέλουμε να παίζουμε καλά και να ευχαριστιόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ειλικρινά, ελπίζω να πάμε καλά, γιατί το αξίζει η προσπάθεια που κάνουμε.

 

Είσαι μητέρα και εργαζόμενη γυναίκα και μόλις 26 χρονών! Βρίσκεις χρόνο για προπονήσεις;

Τρείς προπονήσεις την εβδομάδα προλαβαίνω να κάνω. Μακάρι να μπορούσα και άλλες, αλλά οι υποχρεώσεις μου τόσο στο σπίτι με τα παιδιά, όσο και στην δουλειά, μου απαγορεύουν να δουλέψω περισσότερο σε φυσική κατάσταση, όσο και σε τεχνικά θέματα, αν και θα το ήθελα πολύ.

 

Ποιές είναι οι αλλαγές που συνάντησες από την τελευταία φορά που έπαιξες στα Masters;

Οι ομάδες πλέον έχουν όλες προπονητή, έχουν στόχο και το επίπεδο είναι εξαιρετικό. Αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Πάντως, και το 2005, το επίπεδο όσο αφορά τις αθλήτριες ήταν πολύ καλό.

 

Ποιοί ήταν δίπλα σου σε αυτήν την απόφαση σου να επιστρέψεις στα Masters;

Καταρχήν η συμπαίκτρια μου, Ελίνα Παπαδοπούλου και ο προπονητής μας, Γιώργος Γιάτσης. Οι χορηγοί, όπως το 2005, έτσι και το 2010, παίζουν μεγάλο ρόλο και γι αυτό ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Θερμαϊκού, Νίκο Παράσχο που μας βοήθησε πολύ στην εξεύρεση χορηγών και συγκεκριμένα την Pyramis του κυρίου Μπακατσέλου, τον κύριο Φουρναράκη και την BodyAction. Τέλος, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον σύζυγο μου, που με στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μου.

 

Πηγή: ΕΟΠΕ www.volleyball.gr