Συνέντευξη των Μήττα-Βλαχοστάθη

O Κωνσταντίνος Μήττας, με τον Σωτήρη Βλαχοστάθη, είναι μια από τις νέες ομάδες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπίτς βόλεϊ. Στο τουρνουά της Νάξου, αφού ξεπέρασαν το «σκόπελο» των προκριματικών, ξεκίνησαν την συμμετοχή τους στο κεντρικό Ταμπλώ με δυο νίκες.

- Ποιός είναι ο στόχος σας την φετινή χρονιά;

Σ.Β.: « Στόχος μας, δεν είναι να πάρουμε ένα τουρνουά ή μια πολύ καλή θέση, καθώς η διάρκεια είναι αυτό που ζητάμε και επιθυμούμε να έχουμε».

Κ.Μ.: «Είναι σημαντικό να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Να γινόμαστε από τουρνουά σε τουρνουά καλύτερη ομάδα, ανεξαρτήτως θέσης. Μας νοιάζει η σταδιακή βελτίωση και όχι η παροδική επιτυχία».

 

- Ποιές είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σας από το τουρνουά της Νάξου;

Σ.Β.: «Το τουρνουά έχει αρκετά υψηλό επίπεδο και αυτό φάνηκε από τα προκριματικά, που πήραν μέρος εξαιρετικές ομάδες. Η τοποθεσία της διοργάνωσης είναι εντυπωσιακή και ο συνδυασμός επιπέδου και τοποθεσίας, μας οδηγούν στο να πούμε πως πρόκειται για ένα ιδανικό τουρνουά».

Κ.Μ.: «Οι ομάδες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ο κόσμος της Νάξου είναι πάρα πολύ ευχάριστος, όπως ήταν άλλωστε και την περσινή χρονιά και αυτό μας κάνει και νιώθουμε υπέροχα».


- Ποιά θεωρείτε πως είναι τα συν του μπίτς βόλεϊ έναντι της σάλας;

Σ.Β.: «Το μπίτς βόλεϊ είναι για εμένα πιο ωραίο άθλημα από το βόλεϊ σάλας. Τα πάντα κρίνονται από εσένα και τον συμπαίκτη σου. Αγωνιστικά βελτιώνεσαι περισσότερο και πιο γρήγορα και αυτό σου δίνει κίνητρο για να προσπαθήσεις περισσότερο».

Κ.Μ.: «Σε κάθε φάση ενός αγώνα μπίτς βόλεϊ, πάντα θα έρθεις σε επαφή με την μπάλα. Αντίθετα στην σάλα, μπορεί να τελειώσει ένα σετ και να μην έχεις ακουμπήσει καθόλου μπάλα. Το γεγονός αυτό σε βοηθάει να είσαι συγκεντρωμένος. Επίσης, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, οι τοποθεσίες που γίνονται τα παιχνίδια του μπίτς βόλεϊ , και τα μέρη που ταξιδεύεις είναι ένα από τα μεγάλα συν του αθλήματος της άμμου».

 

- Είστε νεαροί σε ηλικία, ποιά είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

Σ.Β.: «Έχω παίξει σε κάποια παγκόσμια τουρνουά της FIVB, και δυστυχώς δεν μπόρεσα να μπω στο κεντρικό Ταμπλώ. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω και να μπω. Αυτό θα αποτελέσει μια επιβράβευση στην προσπάθεια που κάνω».

Κ.Μ.: «Εγώ αρχικά θέλω να πάρω μέρος σε κάποια τουρνουά στο εξωτερικό, έστω και στα προκριματικά, καθώς δεν έχω παίξει ποτέ σε ένα Παγκόσμιο τουρνουά FIVB, και αυτό ελπίζω να γίνει σύντομα.»

 

- Πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά των χορηγών σας;

Σ.Β.: «Η συμβολή τους είναι τεράστια, καθώς χωρίς την δικιά τους βοήθεια στο να μας καλύπτουν τα έξοδα στα τουρνουά που πηγαίνουμε, θα ήταν πολύ δύσκολη η συμμετοχή μας, για αυτό θέλουμε μαζί με τον Κωνσταντίνο, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χορηγό μας, που είναι η ιστοσελίδα www.culturenow.gr».

 

Πηγή: ΕΟΠΕ www.volleyball.gr