Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέντευξη Φερνάντο Μπιλλήρη

Σε πρωταγωνιστή του τουρνουά στη Νάξο, εξελίσσεται ο Φερνάντο Μπιλλήρης, μετά την καταπληκτική πορεία που πραγματοποιεί μαζί με τον Κύπριο συμπαίκτη του, Δημήτρη Αποστόλου. Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο Μπιλλήρης δήλωσε συμμετοχή στο τουρνουά της Νάξου, μόλις την τελευταία μέρα πριν λήξει η προθεσμία, και αυτήν την στιγμή απέχει μόλις μία νίκη από την συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του τουρνουά Masters.

- Φερνάντο, αποφάσισες τελευταία στιγμή να αγωνιστείς στο τουρνουά και μπόρεσες και έφτασες τετράδα!

«Ναι, η αλήθεια είναι πως τελευταία στιγμή αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στο τουρνουά. Σε αυτό βοήθησε μια συζήτηση που είχα με την κοπέλα μου. Με είχε συμβουλέψει, πως από την στιγμή που μπορέσω και βρω έναν συμπαίκτη που ταιριάζουμε, είναι προτιμότερο να πάρω μέρος στο τουρνουά, γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις τι γίνεται στην ζωή και αν θα έχω  ξανά την ευκαιρία να ζήσω τις στιγμές ενός τουρνουά μπίτς βόλεϊ. Έτσι, άκουσα την συμβουλή της κοπέλας μου και ήρθα στην Νάξο μαζί με τον Αποστόλου».

 

- Ποιοί ήταν οι στόχοι σας όταν αποφασίσετε να πάρετε μέρος στο τουρνουά;

«Τον Αποστόλου δεν τον ήξερα σαν παίκτη, άκουγα όμως πως είναι ένας καλός αθλητής. Μαζί βρεθήκαμε πρώτη φορά την Τετάρτη και κάναμε μόλις τρείς προπονήσεις, πριν παίξουμε το πρώτο μας παιχνίδι στο τουρνουά. Αμέσως, καταλαβαίνετε πως ο στόχος μας ήταν να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια και να χαρούμε τον κάθε πόντο. Αν μπορούσαμε να κατακτούσαμε έστω ένα σετ , θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Όχι γιατί είμαι απαισιόδοξος, απλά επειδή είμαι άνθρωπος που δένεται με το συμπαίκτη του, δεν πίστευα πως θα μπορούσαμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, με τόση λίγη προπόνηση και επαφή μεταξύ μας».

 

- Αυτή η επιτυχία και το ότι νίκησες την ομάδα των Ξενάκη - Κοτσιλιάνου, ανεβάζει τον πήχη για σένα;

«Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να παίζω καλά. Δεν έκανα κάτι το ξεχωριστό σε αυτό το τουρνουά, απλά έκανα κάποια πράγματα σωστά. Ξέρω ποιές είναι οι δυνατότητες μου. Το ότι νίκησα την ομάδα των Ξενάκη - Κοτσιλιάνου, σίγουρα είναι μεγάλη ικανοποίηση, καθώς λόγω των περσινών ηττών μου με τον Μαρούλη από τον Ξενάκη, μπορώ να πω πως μου είχαν γίνει κακός εφιάλτης τα παιχνίδια εναντίον του Μάνου».

 

- Θα παίξετε και στα επόμενα τουρνουά μαζί με τον Αποστόλου;

«Ειλικρινά δεν ξέρω. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Εγώ από την μεριά μου θέλω να είμαι παρών και στο επόμενο τουρνουά, αλλά αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα. Μακάρι να έχω συμπαίκτη, γιατί αλλιώς δεν θα αγωνιστώ και αυτό θα με στεναχωρήσει».

 

- Την περσινή χρονιά στην Νάξο, είχες φτάσει τελικό. Μπορούμε να πούμε πως σου ταιριάζει το νησί των Κυκλάδων;

«Δεν ξέρω τι γίνεται με την Νάξο. Μου αρέσει το επιθετικό παιχνίδι στο μπλοκ και όταν έχω καλή αίσθηση στο παιχνίδι, εμπιστεύομαι τα χέρια μου και δικαιώνομαι. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, έτυχε στην Νάξο να πιάσω πολλά μπλόκ, αλλά πιστεύω πως αυτό οφείλεται καθαρά στην δική απόδοση και όχι την τοποθεσία».

 

- Θα τα παρατούσες όλα για να ασχοληθείς αποκλειστικά με το μπίτς βόλεϊ;

«Όλα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Πραγματικά λατρεύω το άθλημα του μπίτς βόλεϊ και θα έκανα πολλές θυσίες για να το ακολουθήσω αποκλειστικά. Μακάρι αυτό να συμβεί στο μέλλον».

 

- Σε ενόχλησε το γεγονός πως δεν θα αγωνιστείτε φέτος με τον Μαρούλη;

«Ναι, με πείραξε αφάνταστα το συγκεκριμένο γεγονός. Πίστευα και πιστεύω πολύ στην ομάδα μας μαζί με τον Θάνο, και σίγουρα αυτήν την στιγμή θα ήθελα να ήταν αυτός μαζί μου. Είχαμε σχεδιάσει και να πάρουμε μέρος σε κάποια τουρνουά στο εξωτερικό και το γεγονός του τραυματισμού του και η μη συμμετοχή του, ήταν ένα σοκ για εμένα».

 

- Την εξαιρετική πορεία σου στην Νάξο που την αφιερώνεις;

«Την αφιερώνω φυσικά στον Θάνο Μαρούλη, τον περσινό μου συμπαίκτη».


- Μετά από πολλά χρόνια ο τελικός των Masters, δεν θα γίνει στην γενέτειρα σου την Κάλυμνο...

«Τα οικονομικά προβλήματα δυστυχώς, δεν επέτρεψαν τον Δήμο Καλύμνου να αναλάβει την διοργάνωση. Αυτό στεναχωρησε και πίκρανε όλους τους Καλύμνιους, αλλά πιο πολύ από όλους εμένα».

 

Πηγή: ΕΟΠΕ www.volleyball.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.