Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκος Ζουπάνης: «Ταιριάζουμε γάντι με τον Μούρτζιο»

Ο Νίκος Ζουπάνης, στο τουρνουά της Νάξου, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Masters.  Ο ίδιος, αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, καθώς, τόσο τα σωματικά του χαρίσματα, όσο και η ψυχική του ισορροπία, είναι δείγματα σπουδαίου αθλητή.

- Νίκο, πρώτος τελικός στην καριέρα σου σε Πανελλήνιο τουρνουά Masters. Πως νιώθεις;

«Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος. Μαζί με τον Πάνο [Μούρτζιο], προσπαθούμε και δουλεύουμε σκληρά, ώστε να έχουμε επιτυχίες. Το να φτάνεις σε έναν τελικό είναι  σημαντικό, όχι τόσο ως επιτυχία, αλλά ως μια ένεση ηθικού, ώστε να προσπαθήσεις ακόμα πιο πολύ να νικήσεις στον επόμενο τελικό στον οποίο θα συμμετέχεις».


- Πριν λίγες βδομάδες, πετύχατε και την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας την φετινή χρονιά, σε προκριματικά διεθνούς τουρνουά. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

«Παλεύουμε όσο μπορούμε, για να έχουμε βαθμούς στο εξωτερικό ώστε να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες, να μπούμε στο κεντρικό ταμπλό ενός τουρνουά της FIVB. Μέσα από τις διεθνείς  διοργανώσεις  βλέπουμε πολλές ομάδες με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, λαμβάνουμε εμπειρίες και βελτιωνόμαστε, κάτι που βοηθάει την εξέλιξη μας ως ομάδα».

 

- Οι στόχοι σου ως αθλητή ποιοι είναι;

«Από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό, ο στόχος μου είναι ένας: Να μαθαίνω και να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Ποτέ δεν μπορείς να πεις πως έφτασες σε ένα επίπεδο και τα ξέρεις όλα. Πάντα πρέπει να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος».

 

- Με τον Παναγιώτη Μούρτζιο είστε μια νέα ομάδα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχετε, φαίνεται πως ταιριάζετε πολύ!

«Με τον Πάνο ταιριάζουμε πολύ καλά. Έχουμε ηρεμία μαζί σαν συμπαίκτες και αυτό μας βοηθάει. Είτε χάνουμε με πολλούς πόντους, είτε κερδίζουμε, είμαστε ήρεμοι και αφοσιωμένοι στον στόχο μας. Είναι σημαντικό πως έχουμε καλή επαφή μεταξύ μας και εκτός γηπέδου. Με τον Πάνο, μπορώ να πω πως ταιριάζουμε γάντι».

 

- Το επίπεδο φέτος των Masters πως σου φαίνεται;

«Είναι πολύ ανεβασμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι πιο πολλές ομάδες έχουν προπονητή, έχουν στόχο και φιλοσοφία σε κάθε παιχνίδι. Βλέπεις καινούργιες ομάδες να πρωταγωνιστούν και αυτό δηλώνει ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες. Το συμπέρασμα μου είναι πως πολλοί πλέον αθλητές, κοιτάνε όλο και πιο σοβαρά το μπιτς βόλεϊ».

 

- Τακτικά τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να ανέβουμε σαν χώρα στο ανδρικό μπίτς βόλεϊ;

«Ταλέντο έχουμε σαν αθλητές. Αυτό όμως που πρέπει να αλλάξει, είναι η μεθοδικότητά μας και η προσήλωσή μας σε έναν στόχο. Για να πετύχεις κάτι, πρέπει πρώτα να προσπαθήσεις πάρα πολύ».

 

- Ποια Ελληνική ομάδα σε έχει εντυπωσιάσει φέτος;

«Ο Χάρης Σακόγλου, με τον Μιχάλη Λαμπρινό. Είναι και οι δυο πεισματάρηδες και πάντα προσπαθούν για το καλύτερο. Μου θυμίζουν αρκετά εμένα με τον Ρουμελιωτάκη, πριν από λίγα χρόνια».

 

- Τον τελευταίο χρόνο, δεν ασχολήθηκες με την σάλα. Είναι οριστικό πως θα συνεχίσεις αποκλειστικά με το μπιτς βόλεϊ;

«Για μένα στο μυαλό μου υπάρχει μόνο μπιτς βόλεϊ. Μόνο το γήπεδο με την άμμο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα ξαναπαίξω σάλα στην ζωή μου καθώς το άθλημα του μπιτς βόλεϊ είναι αυτό που με καλύπτει απόλυτα».

 

- Τα πράγματα στην οικονομία δεν πάνε καλά, επομένως η συνεισφορά των χορηγών είναι ακόμα πιο πολύτιμη φέτος;

«Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία, για όλες τις παροχές και τη βοήθεια που μας παρέχει. Χωρίς χορηγίες δεν θα υπήρχε οργάνωση στα τουρνουά και τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για όλους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους δικούς μας χορηγό, την Lipton Ice Tea, την BodyClove και την Under Armor».

 

Πηγή: ΕΟΠΕ www.volleyball.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.