Μάγκι Σπικς: "Η Θεσσαλονίκη είναι εκπληκτική πόλη"

Την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη έδωσε στο volleyball.gr η Μάγκι Σπικς.
Η νεαρή πασαδόρος των Μακεδόνων Αξιού «αποκαλύπτεται» και μιλάει για την παραμονή της στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, τις συνήθειες της, για το βόλεϊ και δηλώνει χαρούμενη που επέλεξε την χώρα μας για την πρώτη της επαγγελματική χρονιά.
 
1. Είσαι τρεις μήνες στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
 
Η Ελλάδα είναι πανέμορφη! Οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι. Η Θεσσαλονίκη είναι εκπληκτική πόλη με πολλά πράγματα να κάνεις, καλό φαγητό και όμορφα μαγαζιά.
 
2. Πως είναι η παραμονή σου στην Ελλάδα;
 
Πολύ καλή. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πολλά μέρη λόγω προγράμματος. Πήγα Αλεξανδρούπολη και μου άρεσε πολύ αλλά περιμένω πως και πως να πάω στην Αθήνα και στην Σαντορίνη.
 
3. Τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;
 
Εξαρτάται από την κούραση μετά την προπόνηση και τους αγώνες. Κάποιες φορές κάθομαι σπίτι και βλέπω ταινίες, σειρές. Όταν υπάρχει χρόνος πάω στη Θεσσαλονίκη για φαγητό, ποτό σε μέρη που μου προτείνουν να επισκεφτώ.
 
4. Αγαπημένο φαγητό στην Ελλάδα;
 
Όλα τα φαγητά είναι πολύ ωραία και η ποιότητα τους επίσης. Αυτό που μπορώ να ξεχωρίσω όμως είναι το σουβλάκι!

5. Πως ξεκίνησες το βόλεϊ και τι στόχους έχεις;
 
Ξεκίνησα το βόλεϊ αρχικά λόγω ύψους. Στην αρχή ξεκίνησα παίζοντας μπάσκετ αλλά με τον καιρό το βόλεϊ το αντικατέστησε. Θέλω να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Ξέρω ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, αλλά στοχεύω να αγωνιστώ απέναντι στις καλύτερες του κόσμου.
 
6. Τι σε έκανε να έρθεις στην Ελλάδα;
 
Από την στιγμή που δεν έχει επαγγελματική λίγκα στην Αμερική, η επιλογή που είχα ήταν να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Επέλεξα την Ευρώπη και την Ελλάδα γιατί ο ατζέντης μου πρότεινε τους Μακεδόνες. Μου εξήγησε κάποια πράγματα για τον σύλλογο και το πρωτάθλημα, έτσι αποφάσισα να δεκτώ την πρόταση και είμαι χαρούμενη για αυτό.
 
7. Ευχαριστημένη με την νέα σου ομάδα τους Μακεδόνες;
 
Μου αρέσει πάρα πολύ. Έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα. Οι προπονητές μας είναι πάντα δίπλα μας και μας πιέζουν για να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
8. Ποια είναι η καλύτερη σου φίλη στην ομάδα;
 
Αν πρέπει να διαλέξω μία τότε θα έλεγα την Κιέρα Χολστ. Είμαστε οι μοναδικές Αμερικανίδες στην ομάδα, συγκατοικούμε και περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Με βοηθάει πάρα πολύ στη πρώτη μου χρονιά εκτός Αμερικής. Αγαπάω όμως όλες τις συμπαίκτριες μου και τα πάμε πολύ καλά η μία με την άλλη.
 
9. Πως είναι η συνεργασία σου με την Κιέρα Χολστ; Πόσο σημαντικό είναι που είστε από την ίδια χώρα;
 
Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει και άλλη Αμερικανίδα στην ομάδα. Από την στιγμή που είναι η πρώτη μου χρονιά που παίζω επαγγελματικά, με την Χολστ πολλά πράγματα ήρθαν πιο εύκολα στην προσαρμογή μου. Έχουμε ίδια προσωπικότητα και μας βοηθάει αυτό εντός και εκτός γηπέδου.
 
10. Ποια είναι η γνώση σου για το πρωτάθλημα;
 
Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τις ομάδες. Όλοι γνωρίζουν τον Ολυμπιακό και την δυναμικότητά του. Πιστεύω επίσης πως πολλές ομάδες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, όπως και η ομάδα μου. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες μπορούν να ηττηθούν και οι Μακεδόνες μπορούν να νικήσουν στην καλή τους μέρα, όλες τις ομάδες.
 
11. Το Σάββατο (11/11) θα αντιμετωπίσετε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στην έδρα του που έχει μία Αμερικανίδα, την Στέφανι Νιέμερ. Σου δίνει έξτρα κίνητρο αυτό;
 
Θεωρώ το γεγονός και μόνο που θα παίξουμε απέναντι στον πρωταθλητή, το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Όλοι θέλουν να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Πάντα είναι ωραίο να βλέπεις έστω και αντιπάλους, αθλήτριες από την χώρα σου και να συζητήσετε πράγματα εντός και εκτός βόλεϊ.