Η «Μόνι» επέστρεψε στη Νάξο

Αν ποτέ οι άρχοντες των Κυκλάδων αποφασίσουν να διαφημίσουν μέσω του αθλητισμού τα …διαμάντια τους, τότε η Μόνικαρ Πότοκαρ θα είναι, πιθανότατα, η ιδανικότερη πρεσβευτής. 
Αγάπησε και αγαπήθηκε πέρσι στη Νάξο οδηγώντας τον Πανναξιακό στις μεγαλύτερες εγχώριες επιτυχίες. Φέτος δηλώνει «ερωτευμένη» στη Σαντορίνη, θέτοντας ως στόχο να φθάσει τον ΑΟ Θήρας στην κορυφή της Volleyleague.
 
Η Σλοβένα ακραία τις επόμενες ώρες θα μπει στο πλοίο το οποίο θα την μεταφέρει από τη Σαντορίνη στη Νάξο με τις μνήμες από την περσινή σεζόν να είναι ακόμη νωπές. Ο πρώτος αγώνας της Μόνικαρ με την φανέλα του ΑΟ Θήρας με τον Πανναξιακό είναι προ των πυλών.
 
«Κάποτε θα γινόταν και αυτό. Έτσι συμβαίνει στον αθλητισμό. Από τη στιγμή που αποφάσισα να μείνω στην Ελλάδα και να υπογράψω στο ΑΟ Θήρας θα επέστρεφα και στη Νάξο. Η στιγμή ήρθε αλλά στο δικό μου μυαλό δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη. Είμαι επαγγελματίας και το μόνο που θέλω, είναι το Σάββατο το βράδυ, να πανηγυρίσω με την ομάδα μου το τρίποντο. Στο γήπεδο δεν είμαι συναισθηματική» λέει η 30χρονη στο www.volleyball.gr και ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων.
 
«Σίγουρα οι μνήμες παραμένουν μνήμες. Δεν μπορώ να ξεγράψω την περσινή εκπληκτική σεζόν αλλά θέλω να ζήσω το σήμερα και να οδηγήσω την ομάδα μου, τον ΑΟ Θήρας όσο πιο ψηλά μπορώ. Ξέρω το γήπεδο πολύ καλά και αυτό θα προσπαθήσω να το χρησιμοποιήσω για να αποδώσω όσο μπορώ καλύτερα». Η «Μόνι» πάντως μόνο …μόνη δεν θα νιώθει στη Νάξο το Σάββατο το βράδυ. 
 
Στην εξέδρα θα είναι ο αγαπημένος της, ένθερμος φίλος του Πανναξιακού, αλλά και οι εκδρομείς από τη Σαντορίνη που ετοιμάζονται να «χρωματίσουν» ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα. «Από το να είναι άδειο το γήπεδο, το προτιμώ. Περιμένω γεμάτο γήπεδο και τους δικούς μας φιλάθλους να μας βοηθήσουν να νικήσουμε». Όσο για το νησί που έχει κερδίσει την καρδιά της; «Όλα τα νησιά της Ελλάδας είναι εκπληκτικά. Μακάρι να μπορέσω να τα επισκεφτώ όλα. Η Σαντορίνη είναι εκπληκτική…». 
 
Πέρσι δύο φορές με τον Πανναξιακό άγγιξε μια κούπα αλλά και τις δύο φορές έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό. Δεύτερη στο πρωτάθλημα, φιναλίστ στο Κύπελλο. «Και φέτος ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός αλλά εγώ πάντα στην καριέρα μου θέτω υψηλούς στόχους. Ποτέ δεν θα πω «πάμε για τετράδα». Πιο ψηλά πάντα πρέπει να κοιτάς. Το φετινό πρωτάθλημα νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό. Μπορεί να λείπει ο Παναθηναϊκός αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές ισοδύναμες ομάδες. Εμείς σαν ΑΟ Θήρας θέλουμε τα πάντα…».