Οι πρωταθλητές Χριστοφιδέλης, Ανδρεάδης στον Sport24 Radio

Οι πρωταθλητές της Volley League με τον Ολυμπιακό, Κώστας Χριστοφιδέλης και Ανδρέας Ανδρεάδης φιλοξενήθηκαν στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και μίλησαν για την επιστροφή των Πειραιωτών στην κορυφή.


Για τον λόγο που ο Ολυμπιακός έχασε το κύπελλο από τον ΠΑΟΚ:

Χριστοφιδέλης: «Χάθηκε το κύπελλο, για να πάρουμε το πρωτάθλημα… Βασικός μας στόχος ήταν η επιστροφή στην κορυφή και το πρωτάθλημα και μετά οι υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις και η Ευρώπη. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο είναι αυτό. Νόμιζε ότι όταν κερδίζεις σε 70 – 80 λεπτά κάθε παιχνίδι, θα πας έτσι όλη τη χρονιά. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Οσο για το κύπελλο, η ομάδα μας ήταν καλύτερη φέτος και ο ΠΑΟΚ ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει, το έπραξε σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι ο μόνος τρόπος να χάσεις, αν σε βρει στην κακή σου μέρα ο αντίπαλος».

Για το πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα:

Ανδρεάδης: «Για το άθλημα είναι πολύ σημαντικό να είναι δυνατός ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Ηρακλής. Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ανταγωνισμός, μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχουν εγγυημένα συμβόλαια και όχι παίκτες με 200 και 300 ευρώ τον μήνα. Αυτές τις ομάδες πρέπει να τις αποβάλλει το σύστημα».

Για το πώς αισθάνεται που έφυγε από τον ΠΑΟΚ και ήρθε στον Ολυμπιακό:

Ανδρεάδης: «Ηρθα στην ομάδα που υποστηρίζω, επιτεύχθηκε ο στόχος και τώρα χαλαρώνουμε λίγες μέρες για να συνεχίσουμε την επόμενη σεζόν».

Για τις διαφορές που υπάρχουν στο βόλεϊ σε σύγκριση με το ξεκίνημά του το 1995:

Χριστοφιδέλης: «Σκεπτόμενος τα πρώτα μου βήματα, συμβαίνει ακόμη κάτι που δεν μου αρέσει. Στη χώρα το βόλεϊ λέμε εμείς ότι είναι το τρίτο άθλημα, ίσως και το τέταρτο. Τώρα πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα, με ψηλούς αθλητές, δυνατά κορμιά, αλτικούς, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πλέον τα παιδιά που ξεβράζει το μπάσκετ προσπαθεί να τα απορροφήσει το βόλεϊ. Ταλέντα δεν υπάρχουν όπως υπήρχαν στο παρελθόν. Ακόμη και στο μπάσκετ, παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης δεν υπάρχουν».

Για το ρεκόρ τίτλων που έχει ο ίδιος σε σύγκριση με τον πολίστα Θοδωρή Χατζηθεοδώρου:

Χριστοφιδέλης: «Αν δεν κάνω λάθος, οι δικοί μου τίτλοι είναι 27. Δεν μπορώ να φτάσω τον Θοδωρή».

Για τη διαφορά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού:

Ανδρεάδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και με μπροστάρη τον Κουρνέτα κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει την τεχνογνωσία, όλη μέρα βρίσκονται οι υπεύθυνοι στο πλευρό της ομάδας και είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο».

Για το άμεσο μέλλον:

Χριστοφιδέλης: «Εχω κουραστεί τα τελευταία χρόνια να απαντάω στο πότε θα σταματήσω το βόλεϊ. Οπότε συνεχίζω να παίζω όσο αντέχω και μετά θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική».

Για το αν υπάρχουν ταλέντα στο βόλεϊ:

Χριστοφιδέλης: «Είχαμε και στο παρελθόν πολλά ταλέντα που χάθηκαν. Εχουν αλλάξει τα μυαλά, είναι ο τρόπος που λειτουργούν πλέον τα παιδιά. Αλλη νοοτροπία, αλλιώς σκέφτομαι εγώ, αλλιώς ο γιος μου. Εμείς είχαμε άλλες εικόνες. Τώρα τα παιδιά τι έχουν;'».

Για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε:

Ανδρεάδης: «Ο Ντάντε. Και στα πρώτα βήματα στον Παναθηναϊκό αυτός μου συμπαραστεκόταν περισσότερο, αυτός ήταν που με βοήθησε».

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:

Ανδρεάδης: «Τέτοια γεγονότα δεν χάνονται. Η Ρεάλ έχει ένα προβάδισμα, αλλά η Λίβερπουλ έχει τον ενθουσιασμό της πρόκρισης στον τελικό».

Για τον τελικό του κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ:

Χριστοφιδέλης: «Ευτυχώς που δεν συμπίπτει με το Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπορέσουμε να το δούμε. Εχουμε φτάσει να παρακαλάμε να γίνει ένα παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος, χωρίς επεισόδια. Με ξένους διαιτητές, με όλα αυτά που συμβαίνουν. Σε λίγα χρόνια θα έρθουν από το εξωτερικό να κάνουν και τη διοργάνωση».

Για την πιο δύσκολη έδρα που έχει αντιμετωπίσει:

Χριστοφιδέλης: «Αυτό που μου έχει μείνει είναι στην ΑΕΚ πριν από πέντε χρόνια, όταν στο γήπεδο δεν έπεφτε καρφίτσα. Δεν σου επιτρεπόταν να κοιτάξεις την κερκίδα, δεν θα προλάβαινες να προστατέψεις τον εαυτό σου. Εχω μιλήσει πολλές φορές με τη διοίκηση, δεν έρχονται εκτός έδρας να δούνε τι γίνεται στα εκτός έδρας. Στο άθλημά μας δεν υπάρχουν στεγανά, οποισδήποτε λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Τους οπαδούς δεν μπορούμε να τους συνετίσουμε, δεν είναι και δουλειά μας. Στον τελευταίο τελικό με τον ΠΑΟΚ, πέρα από κάποια συνθήματα, δεν συνέβη το παραμικρό. Πολύ καλή ατμόσφαιρα».

Για τη χειρότερη στιγμή του σε αγώνα:

Ανδρεάδης: «Σε αγώνα με τον Ηρακλή, όταν ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού. Οταν μας είχαν πετάξει ακόμη και διαφημιστικές πινακίδες, αλλά ευτυχώς είχαμε τον Γκόμεζ και φοβήθηκαν».

Για τους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ με τη Ραβένα:

Ανδρεάδης: «Χάσαμε το κύπελλο μέσα στη Ραβένα. Μπορούσαμε να πάμε στο 2-2 και να διεκδικήσουμε τη νίκη στο πέμπτο σετ. Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε και μείναμε με την πικρία του χαμένου τελικού».

Για το πόσο κοντά είναι ο κόσμος στο άθλημα:

Χριστοφιδέλης: «Εγώ αναρωτιέμαι. Υπάρχουν φίλαθλοι του βόλεϊ; Αν αφαιρέσουμε τους φανατικούς, είναι δύο με τρεις χιλιάδες οι φίλοι του βόλεϊ;»

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν το βόλεϊ και τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα:

Ανδρεάδης: «Χρόνο με το χρόνο θα πάνε καλύτερα τα πράγματα, αν η ομοσπονδία και ο ΠΑΣΑΠ κάνουν προσπάθεια να βελτιώσουν τις συνθήκες».

Χριστοφιδέλης: «Εγώ το βλέπω διαφορετικά. Δυστυχώς, κάθε πέρυσι και καλύτερα. Είναι γενικότερο το φαινόμενο. Ο γιος μου ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και πήγε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό της Εσθονίας μετά από μεγάλες δυσκολίες. Χρειάζεται να ματώσεις οικονομικά για να προχωρήσουν τα παιδιά».

Για το τι θα έκανε αν ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού:

Χριστοφιδέλης: «Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Ισχύει αλλά το καλοκαίρι γίνονται πάντα κάποιες προσθαφαιρέσεις. Προφανώς και θα κράταγα τον Μουνιόθ. Μπορεί να χάθηκε το κύπελλο και ο ευρωπαϊκός τίτλος αλλά ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Αν δεν το είχαμε πάρει θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ:

Χριστοφιδέλης: «Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται την ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Τον θέλει όμως δυνατό για να ανέβει ο ανταγωνισμός».

Πηγή: sport24.gr