Μούχλιας και Μιχελάκης: H έκπληξη των Μάστερ στο Greekvolley

Η Αρχαία Ολυμπία στάθηκε γουρλίδικη για τον Βασίλη Μούχλια και τον Γιώργο Μιχελάκη.

Στην πρώτη τους συμμετοχή σε Μάστερς κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό στο τρίτο Μάστερ του φετινού πρωταθλήματος έχοντας την τιμή αυτ΄να γίνει στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και να φορέσουν στο κεφάλι τους τον κότινο όπως οι αρχαίοι ολυμπιονίκες.
Σίγουρα αιφνιδίασαν πολλούς και από ότι φαίνεται και τους εαυτούς τους καθώς όλα ξεκίνησαν από μια απλά συμμετοχή με καλή πορεία γι’ αυτούς ώστε να είναι σε καλή κατάσταση όταν ξεκινήσουν οι αθλητικές τους υποχρεώσεις στη σάλα. Ο Ηρακλής μάλιστα λίγες μέρες νωρίτερα από το Μάστερ της Ολυμπίας είχε ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Βασίλη, ενώ ο Γιώργος ακόμα αναζητεί τη νέα του ομάδα.
Το νέο δίδυμο που όπως μας είπε δεν έχει προπονητή αλλά προσπαθεί μόνο του μίλησε στο Greekvolley για την επιτυχία τους.

Β.Μ. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι. Δε το περιμέναμε η αλήθεια είναι. Αλλά μας βγήκε. Παίζουμε χωρίς άγχος και πίεση. Παίζουμε για να το διασκεδάσουμε και αυτό έχει αποτέλεσμα και μέσα στο παιχνίδι μας».

Γ.Μ.: «Εγώ προσωπικά το είχα σαν στόχο απο τα Τζούνιορ κάποια στιγμή να κατακτήσω ενα μασέρ, ήταν θα έλεγα, σχεδόν σαν ένα όνειρο. Δεν το περιμέναμε με τίποτα ότι πρώτη χρονιά που θα κατεβαίναμε μάστερ, θα καταφέρναμε να κερδίσουμε έναν τέτοιο τίτλο. Βέβαια όταν είδαμε τις ομάδες στο πρώτο οπεν στο Avant Garde, πιστέψαμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί με όλα τα ζευγάρια και ότι μπορεί να έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε έναν τελικό κάποια στιγμή και τα καταφέραμε! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχουμε καταφέρει γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα.»

GV.: «Όταν αποφασίσατε να παίξετε μαζί περιμένατε αυτή την πορεία ;
Β.Μ. «Όχι σε καμία περίπτωση. Ξεκινήσαμε αρχικά λέγοντας να πάρουμε μέρος μόνο στην Αριστοτέλους γιατί θα ήταν ωραία διοργάνωση. Τα πήγαμε καλά και είπαμε να δοκιμάσουμε να ακολουθήσουμε όλη την σειρά τον μάστερ.»

GV.: «Πως κι έγινε το δέσιμο μεταξύ σας; Πως γνωριστήκατε;»
Β.Μ. «Ήμασταν συμπαίκτες πρόπερσι στην Ελπίδα Αμπελόκηπων. Πρώτη φορά παίξαμε πέρσι σε ένα προπονητικό τουρνουά και φέτος ξεκινήσαμε από την αρχή του καλοκαιριού.»

GV.: «Ο Γιώργος έπαιζε και στα «Κ» εσύ πως ασχολήθηκες?

Β.Μ. « Ε κάθε καλοκαίρι το βλέπω σαν συντήρηση εν όψει της νέας χρόνια στην σάλα. Και πέρα από αυτό είναι γενικά ωραίο άθλημα ειδικά για το καλοκαίρι».
Γ.Μ.: «Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να πείσω τον Βασίλη να κατέβουμε στο πρωτάθλημα διότι πραγματικά πίστευα ότι μπορούσαμε να κάνουμε την έκπληξη. Αυτός έλεγε τι να παίζω στην άμμο και θέλω να κάνω προετοιμασία για τη σάλα και τέτοια. Ευτυχώς δικαιώθηκα αλλιώς ποιος τον άκουγε μετά (γέλια)

Όσον αφορά το τουρνουά στην Ολυμπία, θέλαμε να αποδείξουμε ότι το τουρνουά στην Αριστοτέλους δεν ήταν μια φούσκα που έσκασε και ότι είμαστε μια ομάδα που μπορεί να έχει διάρκεια και να έχει συνεχώς καλά αποτελέσματα. Προερχόμασταν από δυο τουρνουά με μέτρια αποτελέσματα, ειδικά στην Καστοριά, απογοητευτήκαμε αρκετά θα έλεγα, άλλα όπως φάνηκε μας έκανε καλό αυτή η ήττα. Στον τελικό περιμέναμε ένα πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι γιατί πραγματικά ο Μπανιώτης με τον Τερζόγλου είναι η πιο σταθερή ομάδα φέτος και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Δεν ξέρω ίσως παίξαμε εμείς πολύ καλά ή δεν βγήκε το παιχνίδι στα παιδιά. Εμείς πάντως κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι στο σημείο που έπρεπε, στον τελικό».

GV.: «Στόχος τώρα;»
Β.Μ. «Το επόμενο τουρνουά στο Αντίρριο να έχουμε μια ανάλογα καλή πορεία και με το καλό στα τελικά στον Άγιο Νικόλαο».

GV.: «Θα πάτε και σε open;»
Β.Μ. «Όχι δεν έχουμε στο πρόγραμμα από εδώ και πέρα κάποιο οπεν».

GV.: «Πως θα σας φαινόταν πορεία στο εξωτερικό;»
Γ.Μ.: «Δεν το έχουμε σκεφτεί καθόλου η αλήθεια είναι γιατί δεν περιμέναμε ότι θα ήμασταν τόσο ψηλά στην κατάταξη και θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Αν μας προτείνει η ομοσπονδία να πάμε σε κάποιο τουρνουά στο εξωτερικό πιστεύω η απάντηση μας θα είναι θετική».

GV.: «Θέλετε να ευχαριστήσετε κάποιον;»
Β.Μ. «Ναι τους χορηγούς μας vivechrom και Ασκληπιείο εργαστήριο φυσικοθεραπείας για την πολύ σημαντική στήριξη τους στην φετινή μας πορεία».