Παπαδημητρίου - Δημητριάδης: «Θέλουμε τον τίτλο στην Κεραμωτή»

Πριν δυο χρόνια στην Κάλυμνο ο Θοδωρής Παπαδημητρίου και ο Μανώλης Δημητριάδης, έγιναν η νεότερη ηλικιακά ομάδα που κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Masters. Το δίδυμο από την Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο τελικός της Κεραμωτής, ονειρεύεται και φιλοδοξεί να ξανακατακτήσει την κορυφή του Ελληνικού μπίτς βόλεϊ, όντας η μοναδική ομάδα από τις υπάρχουσες στο Ταμπλώ της Κεραμωτής, που το έχει καταφέρει και στο παρελθόν.

- Μετά από την Κάλυμνο το 2007, στην Παραλία Κατερίνης βρεθήκατε ξανά στην πρώτη θέση του Πανελλήνιου Σιρκουϊ. Τα συναισθήματα σας ποια είναι;

Θ.Π: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά το 2007, μαζί με τον Μανώλη μπορέσαμε και ανεβήκαμε στην πρώτη θέση ενός Master. Μάλιστα η χαρά μας ήταν πολλαπλή, καθώς το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στην Βόρεια Ελλάδα και κατά την διάρκεια του τελικού είχαμε πολλούς συγγενείς μας στην κερκίδα. Θέλω να πιστεύω πάντως πως τα καλύτερα για την φετινή χρονιά θα έρθουν στην Κεραμωτή».

Μ.Δ: «Είμαι πολύ συγκινημένος που καταφέραμε μετά την δίχρονη απουσία από την άμμο να ανέβουμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε ένα τουρνουά του Πανελληνίου Σιρκουί».

 

- Το επίπεδο οργανωτικά των φετινών διοργανώσεων πως το κρίνεται;

Θ.Π: «Είναι αρκετά καλό και συγκροτημένο. Βέβαια, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και κάποια πράγματα χρειάζονται βελτίωση, αλλά πιστεύω μέχρι στιγμής ο υπεύθυνος της διοργάνωσης και οι συνεργάτες του κάνουν άριστη δουλειά και προσπαθούν να εξαλείψουν ότι προβλήματα και αν υπάρξουν».

Μ.Δ: «Το επίπεδο των φετινών Masters θεωρώ ότι είναι το καλύτερο από τότε που άρχισα να παίζω σε αυτές τις διοργανώσεις και αυτό οφείλεται σε όσους εργάζονται για την πραγματοποίηση των τουρνουά».

 

- Ποια ομάδα για εσάς αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη των φετινών τουρνουά;

Θ.Π: «Οι ομάδες που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς είναι δυο, αυτές των Σακόγλου - Λαμπρινό και Δημητριάδη - Παπαδόπουλου. Είναι 2 ομάδες που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους στο Ελληνικό μπίτς βόλεϊ».

Μ.Δ: «Ευχάριστη έκπληξη πιστεύω πως είναι δυο νέες ομάδες, αυτές των Δημητριάδη - Παπαδόπουλου και του Λαμπρινού - Σακόγλου. Παίζουν εξαιρετικά για την ηλικία τους και για τις εμπειρίες που έχουν».

 

- Αγωνιστικά το επίπεδο φαίνεται αρκετά ανεβασμένο, με πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Θ.Π: «Το επίπεδο κατά την προσωπική μου άποψη έχει ανέβει αρκετά. Σε αυτό βοηθάει πολύ η παρουσία προπονητή σε κάθε ομάδα. Πλέον, όλοι οι αθλητές δουλεύουν με βάση κάποιο πρόγραμμα και έχουν στόχο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα περισσότερα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Μ.Δ: «Η αλλαγή στο επίπεδο οφείλεται καθαρά στην προπόνηση. Έχουν καταλάβει πλέον οι αθλητές ότι ο προπονητής είναι απαραίτητο συστατικό για να διακριθείς και να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο».

 

- Σε λίγες μέρες είναι ο τελικός της Κεραμωτής. Ποιός είναι ο στόχος σας;

Θ.Π: «Από την αρχή της χρονιάς ο στόχος μας δεν είναι άλλος από το να επαναλάβουμε την επιτυχία του 2007 που κατακτήσαμε και την πρώτη θέση. Πάντα έχουμε αυτό το στόχο και πιστεύω πως έχουμε ίσες πιθανότητες με τις υπόλοιπες ομάδες για να το πετύχουμε. Το γεγονός πως ο τελικός θα γίνει για πρώτη φορά στην Βόρεια Ελλάδα, θα μας βοηθήσει στο να παίζουμε "εντός" έδρας, καθώς στις κερκίδες θα υπάρχουν πάρα πολλοί συγγενείς μας και φίλοι μας και ελπίζω να τους ανταμείψουμε με την πρώτη θέση».

Μ.Δ: «Ο τελικός της Κεραμωτής είναι ο πιο είναι σημαντικός σταθμός φέτος. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει φαβορί και ο πρωταθλητής θα είναι αυτός που θα βρεθεί στη καλύτερη κατάσταση εκείνο το Σαββατοκύριακο. Ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από την πρώτη θέση. Το πετύχαμε μια φορά και ελπίζουμε να το επαναλάβουμε το Σαββατοκύριακο».

 

- Από το φετινό καλεντάρι των Masters ποιο είναι το τουρνουά που σας εντυπωσίασε πιο πολύ και για πιο λόγο;

Θ.Π: «Κατά την προσωπικά μου γνώμη το τουρνουά που ξεχώρισε φέτος δεν είναι άλλο από το Athnes Golden Cup στο Σύνταγμα. Το γήπεδο στο κέντρο της Αθήνας ήταν ξεχωριστό, όπως εκπληκτικό είναι το γεγονός πως ο κόσμος της πρωτεύουσας αγκάλιασε αμέσως την διοργάνωση. Η επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης οφείλεται κατά πολύ στην άριστη συνεργασία της Ομοσπονδίας, των χορηγών και του Δήμου Αθηναίων. Ο κάθε αθλητής θα απολάμβανε την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο τουρνουά».

Μ.Δ: «Το πιο εντυπωσιακό τουρνουά ήταν αδιαμφισβήτητα το τουρνουά στο Σύνταγμα. Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε εκεί και είναι κρίμα που δεν μπόρεσαν να το γευτούν όλοι οι αθλητές. Ελπίζω να ξαναγίνει πάλι τουρνουά στο Σύνταγμα, καθώς ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το άθλημα που έχει γίνει ποτέ».

 

- Μανώλη πριν λίγες μέρες υπέγραψες στον Άρη, ενώ αντίθετα εσύ Θοδωρή δεν έχεις αποφασίσει το τι θα κάνεις στην σάλα την επόμενη χρονιά!

Θ.Π: «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω στο μέλλον. Έχω κάποιες προτάσεις από ομάδες που με ενδιαφέρουν. Ελπίζω η χρονιά που έρχεται να με βρει σε μια ομάδα που να καλύπτει τις φιλοδοξίες μου».

Μ.Δ: «Η νέα μου ομάδα θα είναι ο Άρης και θεωρώ πως πηγαίνω σε ένα σωματείο το οποίο είναι πολύ ψηλά στο θέμα οργανωτικού και διοικητικού επιπέδου. Σίγουρα έχει μεγάλη στήριξη από τους οπαδούς της η ομάδα του Άρη που στηρίζει τους αθλητές της ομάδας στις χαρές αλλά και στις λύπες»!

 

- Υπάρχουν άνθρωποι που θέλετε να ευχαριστήσετε για την μέχρι τώρα πορεία σας;

Μ.Δ: «Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους οι όποιοι αν δεν με παρακινούσαν δεν θα έφτανα σε αυτό το επίπεδο. Ένας είναι ο Γιώργος Καραβιδόπουλος, προπονητής μου στα πρώτα βήματα στο βόλεϊ σαλας, όπως και ο Γιώργος Γιάτσης που με βοήθησε στην άμμο. Πολλά ευχαριστώ αξίζουν και στην οικογένεια μου και ειδικότερα στον πατέρα μου».

Θ.Π: «Ναι θα θέλαμε να ευχαριστήσω τον προπονητή  μας Γιώργο Γιάτση, καθώς επίσης και τους χορηγούς που μας στηρίζουν στην προσπάθεια μας υλικά και οικονομικά και συγκεκριμένα την {ελληνική φλόγα} που μας στηρίζει με την Bodyglove και το Lipton Ice Tea».

 

Πηγή: ΕΟΠΕ www.volleyball.gr