Γιορντάνοφ: ''Να σαρώσουμε τίτλους''

Προσγειωμένος, αλλά άκρως αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο νέος διαγώνιος της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Μπόγιαν Γιορντάνοφ, στην πρώτη του συνέντευξη... στα πράσινα.

yordanov_attack

Ο βούλγαρος διαγώνιος που ήταν από τους κορυφαίους του Τριφυλλιού στο τουρνουά της Κύπρου, μιλώντας στα ''Πράσινα Νέα'', επεσήμανε πως στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για το Σούπερ Καπ (15/10), ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο να παρουσιαστεί όπως μπορεί, αφού η ομάδα ακόμα είναι νέα, παρόλα αυτά εξέφρασε την θέληση να... σαρώσει τίτλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιορντάνοφ:

- Πως αποφάσισες να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

"Ο ΠΑΟ είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και η αλήθεια είναι ότι από τότε που ήρθα στην Ελλάδα, τέσσερις σεζόν πριν, ήθελα να παίξω. Νιώθω σαν το σπίτι μου αυτήν την χώρα. Η επιθυμία μου να παίξω στον ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλο πράγμα στον κόσμο. Είχα και άλλες προτάσεις από άλλες χώρες, Κορέα, Ιράν, Πολωνία, ήταν πολύ καλές, αλλά ήθελα να είμαι μέρος της πράσινης ομάδας".

- Hξερες τις δυσκολίες για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Σε απέτρεψε αυτό από το να επιστρέψεις τώρα;

"Hξερα για την οικονομική κατάσταση, που επικρατεί, μου είχαν μιλήσει οι φίλοι μου που μένουν εδώ. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που έκανα ότι καλύτερο μπορούσα με το συμβόλαιό μου. Τα λεφτά δεν είναι το παν. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολα φέτος τα πράγματα για όλους. Εύχομαι όμως να μην έχουμε πρόβλημα στην ομάδα με τα λεφτά. Και πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας για να είναι όλα καλά".

- Σε μία εβδομάδα θα παίξετε με τον Ολυμπιακό στο Σούπερ Καπ στην Σαντορίνη. Πιστεύεις ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να το πάρει;

"Δεν θέλω να δώσω πολλές προσδοκίες στους οπαδούς μας. Θέλω να μιλήσω μετά το ματς. Για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο να παίξει όσο καλά μπορεί, αυτήν την περίοδο.

Πιστεύω ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι και θα δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο μετά από λίγο καιρό. Έχω ξαναπαίξει σε ντέρμπι αιωνίων, από την άλλη πλευρά όμως. Θα δώσω όλο μου τον εαυτό για να κερδίσουμε εμείς το ντέρμπι. Είναι επιτέλους η στιγμή για να πάρω τίτλο. Αυτή είναι η επιθυμία μου πλέον".

- Eχεις παίξει αντίπαλος του Tριφυλλιού και με την Πάτρα πέρσι. Τι θυμάσαι;

"Ναι, φυσικά. Στην πρώτη αγωνιστική την περσινή σεζόν, που ήμουν στην ΕΑΠ, παίξαμε με τον Παναθηναϊκό και νικήσαμε και 3-2. Μετά το ματς με έπιασαν κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και μου έλεγαν "Μπόμπι, έλα στον ΠΑΟ", και ήρθα φέτος. Η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα!"

- Πως θα αισθανθείς που θα παίξεις κόντρα στον Ζέκοφ, που παίζει στον Ολυμπιακό;

"Eχουμε ξαναπαίξει αντίπαλοι με τον Ζέκοφ. Δεν είναι κάτι νέο για εμάς. Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη μου ομάδα, όταν έφυγα από την Βουλγαρία, αλλά τώρα παίζω στον Παναθηναϊκό, κάτι που ήθελα πολύ. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Θα είμαστε ξένοι στο γήπεδο".

- Σου αρέσει η ζωή στην Αθήνα;

"Πάρα πολύ. Πολλά χρόνια πριν ήμουν στην Λέφσκι στους μικρούς και είχα έρθει στην Αθήνα και αμέσως ένιωσα ότι εδώ πρέπει να έρθω να ζήσω εδώ. Η Αθήνα είναι η αγαπημένη πόλη μου".

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος που θέλεις να πετύχεις με την ομάδα;

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία πάντα μάχεται για την πρώτη θέση, και στοχεύει σε όλους τους τίτλους. Έτσι κι εγώ σε κάθε διοργάνωση θα προσπαθήσω να δείχνω το υψηλότερο επίπεδο παιχνιδιού μου. Ο στόχος μου είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας".

- Τι θέλεις να υποσχεθείς στους φιλάθλους του Tριφυλλιού;

"Δεν θέλω να τους υποσχεθώ κάτι. Θέλω να τους πω ευχαριστώ. Και να τους ζητήσω να μας βοηθήσουν γιατί είναι ένα κομμάτι της ομάδας μας. Είναι διαφορετικό να είναι μέσα στο γήπεδο από το να το βλέπουν στην τηλεόραση. Έχω δει πολλά ντέρμπι και ξέρω πόσο πολύ βοηθούν την ομάδα με την παρουσία τους. Πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να δουλέψουμε ακόμη πιο πολύ. Θέλω με όλη μου την καρδιά να σαρώσουμε τους τίτλους!"

- Αναφορικά με την συμμετοχή του Tριφυλλιού στο Τσάμπιονς Λιγκ τι έχεις να πεις;

"Είναι το κορυφαίο τουρνουά στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για την Ευρώπη αλλά ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα. Είναι ευκαιρία για εμάς να παίζουμε υψηλού επιπέδου βόλεϊ αγωνιζόμενοι με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Θα είναι δύσκολο να περάσουμε από τους ομίλους. Αλλά γενικά τι είναι εύκολο στην ζωή;"

- Ποια είναι τα πιο κοντινά σου πρόσωπα στην ομάδα;

"Ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου είναι ο καλύτερός μου φίλος που τον ξέρω και από τον Ολυμπιακό. Ανυπομονούσα να παίξουμε μαζί ξανά και ευτυχώς έγινε. Ενώ και τον Μιχάλη Κόβατς τον ξέρω καλά, αφού παίξαμε πέρσι στην Πάτρα. Αλλά ιδιαίτερη αδυναμία έχω στον Σάλτσο Χαλίντοφ, τον φροντιστή της ομάδας, με τον οποίο πήραμε και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας το 2006. Είναι πολύ ωραίο να είμαστε μαζί!"

O Mπόμπι... εκτός γηπέδων

Στη συνέχεια ο βούλγαρος αναφέρθηκε στη ζωή του εκτός βόλεϊ.

Για την ελληνική μουσική: "Είναι η αγαπημένη μου, και από τραγουδιστές οι Κιάμος και Καρράς". Ενώ του αρέσει να τραγουδάει και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά το ''Φαινόμενο είμαι εγώ'' και το επίκαιρο μετά τον σάλο που έγινε λόγω έλλειψης του υπέρτατου αγαθού στον Παναθηναϊκό: "Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς εσένα όχι"!

Για την ελληνική κουζίνα: "Τα πάντα, από σουβλάκια μέχρι κοκορέτσι".

 

Πηγή: www.sport.gr