Από... Miss Μάιος, MVP η Καραγκούνη

Η Παναγιώτα Καραγκούνη, η… Miss Μάιος 2011 του ημερολογίου της ΕΟΠΕ για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, αναδείχτηκε MVP της 8ης αγωνιστικής και μίλησε στο volleyball.gr για τα… τρομερά μωρά του Ηρακλή Κηφισιάς, αλλά και τις εμπειρίες της μπροστά στην κάμερα και πίσω από τα θρανία!
karagouni9654
Η 17χρονη ακραία, που πέτυχε 11 πόντους με 4 άσους, 7/13 επ. και 62% υποδοχή στη νίκη της ομάδας της επί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 3-0 σετ, ξαφνιάστηκε όταν άκουσε πως είναι πολυτιμότερη αθλήτρια της αγωνιστικής και δήλωσε: «Είναι ευχάριστο και πρωτόγνωρο για μένα», εξηγώντας: «Παίζω μόλις δύο μήνες ακραία και στην ουσία δεν ξέρω καθόλου τη θέση. Είναι όμως ευχάριστο να αναγνωρίζεται η προσπάθεια μου».

Η Καραγκούνη, επί χρόνια (δέκα για την ακρίβεια) λίμπερο και των «μικρών» εθνικών ομάδων, είπε για την αλλαγή θέσης: «Με άλλαξε ο κύριος Κόβαζιτς. Το σκεφτόμουν κι εγώ βέβαια πολύ, ενώ μου το είχαν πει κι άλλοι προπονητές λόγω του ύψους μου». Η νεαρή ακραία είναι η δεύτερη αθλήτρια του Ηρακλή Κηφισιάς που ψηφίζεται MVP (είχε προηγηθεί την 5η αγωνιστική η Ιβάνοβα) και σημείωσε: «Και για την ομάδα και για εμάς, που τώρα ξεκινάμε ουσιαστικά την καριέρα μας, είναι ένα παραπάνω κίνητρο να συνεχίσουμε».

Για τον στόχο της ομάδας της είπε: «Θέλουμε να μπούμε στην εξάδα και από εκεί και πέρα ο προπονητής να δουλέψει και να βελτιώσει κάθε αθλήτρια. Δεν θέλουμε το πρωτάθλημα ή την τετράδα», επισημαίνοντας πως… «Του χρόνου βέβαια θα είναι στόχος η τετράδα»!

Σχολιάζοντας το γεγονός πως ο Ζόραν Κόβαζιτς δεν μπορεί να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, συμπλήρωσε: «Είναι περίεργο να μην είναι δίπλα μας. Μέχρι να γίνει η επικοινωνία δεν φτάνουν όλα στα αυτιά μας…» Και πρόσθεσε: «Είναι από τους καλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Θα ήθελα πάρα πολύ να δουλέψω μαζί του για αρκετά χρόνια. Ξέρει να δουλεύει στις μικρές ηλικίες και προσπαθεί να μας βοηθήσει».

Μιλώντας για το νέο σύστημα πρωταθλήματος υπογράμμισε πως: «Πιστεύω είναι καλύτερο και θα ήθελα να διατηρηθεί», ενώ για την προσπάθεια προβολής του πρωταθλήματος είχε να πει: «Είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει το βόλεϊ να αναδειχθεί για να αποκτήσει φιλάθλους. Να προωθηθεί στα κορίτσια γιατί μπορεί να τους προσφέρει πολλά. Για μένα είναι το καταλληλότερο άθλημα για τις νέες κοπέλες. Να φτιάξουν το σώμα τους και να ασχοληθούν με κάτι ομαδικό. Είναι ωραία εμπειρία».

Ωραία εμπειρία και πρωτόγνωρη, όπως την χαρακτήρισε, ήταν και η φωτογράφισή της για το ημερολόγιο που δημιούργησε η ομοσπονδία: «Δεν είχα σταθεί ποτέ μπροστά σε κάμερα. Μου άρεσε όμως πολύ και θα ήθελα να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία». Πάντως, αν επαναληφθεί η εκδήλωση παρουσίασης με την πασαρέλα… «Δεν ξέρω αν θα ήθελα να ήμουν, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει (γέλια)».

Η Παναγιώτα, τέλος, μοιράστηκε τις εμπειρίες της από την κοινή της πορεία σε βόλεϊ και σχολείο… «Είμαι στην τρίτη λυκείου φέτος και τα καταφέρνω γιατί δεν έχω αφήσει κενά από τις προηγούμενες χρονιές και δεν μου είναι δύσκολο να βγάλω την ύλη. Όλα είναι θέμα προγράμματος. Εγώ παίζω από 10 χρονών σε πανελλήνιο επίπεδο και έχω μάθει να τα συνδυάζω». Όσο για το μέλλον της; Πλην του βόλεϊ επιθυμεί να μπει στην παιδαγωγική σχολή.
πηγη ΕΟΠΕ