Όουενς Vs Γιαμπλόνσκι: ο καλύτερος τα παίρνει όλα!

Παρόλο που έχουν αρκετά χρόνια εμπειρίας σε πολλές χώρες, όσο περίεργο κι αν ακουστεί, ο Ράιαν Όουενς του Ηρακλή κι ο Τζέισον Γιαμπλόνσκι του Ολυμπιακού θα αγωνιστούν για πρώτη φορά από τη στιγμή που άφησαν τις ΗΠΑ σε τελικό πρωταθλήματος.

Οι δύο Αμερικάνοι ακραίοι μίλησαν στο www.volleyleague.gr για τις επικείμενες αναμετρήσεις, αλλά και τα ματς που προηγήθηκαν μεταξύ των δύο φιναλίστ μη κρύβοντας την ανυπομονησία τους για το πρώτο σερβίς.

jablonsky1-2011 owens

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Θεωρείτε ότι οι δύο ομάδες έφτασαν δίκαια στον τελικό της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011;

Ράιαν Όουενς: «Πιστεύω ότι και οι δύο το άξιζαν. Ο Ολυμπιακός ίσως έπρεπε να παλέψει λίγο περισσότερο απ’ ότι εμείς, αλλά κι οι δύο έκαναν σωστά τη δουλειά τους στους ημιτελικούς»

Τζέϊσον Γιαμπλόνσκι: «Ναι το πιστεύω ότι είναι ένα δίκαιο ζευγάρι. Τόσο ο Ηρακλής όσο και εμείς βελτιωθήκαμε αρκετά μέσα στη σεζόν και νομίζω ότι είναι το καλύτερο ζευγάρι για το φετινό τελικό»

-Εχετε ήδη παίξει τρία ματς φέτος, το τελευταίο ήταν στον τελικό του Κυπέλλου. Πιστεύετε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για να παρουσιάσει μια από τις δύο ομάδες κάτι καινούργιο στη σειρά των τελικών;

Ράιαν Όουενς: «Ναι βέβαια… Στον τελικό του Κυπέλλου η ομάδα δεν είχε ‘φωτιά’, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά, αλλά αυτό το έχουμε αφήσει πίσω μας. Αν εμείς παίξουμε όπως στο πρώτο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στην Αθήνα ή στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, με την αδρεναλίνη στα ύψη, με δίψα και πείνα για τη νίκη, είμαι πεπεισμένος για την κατάκτηση του τίτλου. Μέχρι τώρα έχουμε δει νομίζω το υψηλότερο επίπεδο του Ολυμπιακού, που είναι όντως τρομερό, ωστόσο πιστεύω ότι σ’ αυτά τα ματς θα δείτε κι έναν αλλαγμένο προς το καλύτερο Ηρακλή».
Τζέισον Γιαμπλόνσκι: «Νομίζω ότι το μοναδικό νέο στοιχείο που μπορεί να παρουσιαστεί είναι ότι και οι δύο ομάδες θα δείξουν στους τελικούς το καλύτερο τους πρόσωπο. Στα προηγούμενα ματς κάποιος θα πει ότι δεν έπαιζαν και οι δύο ομάδες καλά, οπότε θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να το δούμε αυτό στη σειρά των τελικών»

-Τι υπολογίζετε περισσότερο από τον αντίπαλο σας και ποιο θεωρείτε ότι είναι το αδύνατο σημείο του;

Ράιαν Όουενς: «Είναι πολύ δυνατή στον διαγώνιο και τους ακραίους, ενώ γενικά έχουν ως ομάδα τον νεανικό ενθουσιασμό και την ανταγωνιστικότητα. Οι αδυναμίες τους είναι αυτές που δουλεύουμε στην προπόνηση για να τις αναδείξουμε στα ματς και μπορούμε να τα συζητήσουμε μετά τους τελικούς (γέλια)»
Τζέισον Γιαμπλόνσκι: «Ξέραμε πηγαίνοντας στους τελικούς ότι ο Ηρακλής έχει μια πλήρης ομάδα, η οποία δεν κάνει τόσο πολλά αβίαστα λάθη. Δεν θα έλεγα υποχρεωτικά ότι υπάρχει κάποια αδυναμία στο παιχνίδι τους, αλλά επιμένω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θέμα ημέρας»

-Εχετε παίξει ξανά σε τελικό πρωταθλήματος είτε στις ΗΠΑ, είτε σε άλλη χώρα;

«Αυτός είναι ο πρώτος μου τελικός πρωταθλήματος, όπως το ματς στην Ορεστιάδα ήταν ο πρώτος μου τελικός γενικά. Είναι πραγματικά συναρπαστικό, ενώ είμαι αρκετά ήρεμος αφού νομίζω ότι η νευρικότητα του εκτονώθηκε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Αισθάνομαι πολύ πιο ήρεμος και θέλω να βοηθήσω πάρα πολύ την ομάδα να πετύχει τον στόχο της»

Τζέισον Γιαμπλόνσκι: «Δεν έχω παίξει κανένα τελικό από τότε που έφυγα από τις ΗΠΑ και περιμένω πως και πως για να αρχίσουν τα παιχνίδια»
-Είστε ικανοποιημένοι με την προσωπική σας απόδοση στη διάρξεια της σεζόν;

Ράιαν Όουενς: «Όχι όσο θα ήθελα… Είχα βάλει συγκεκριμένους στόχους, αλλά έμεινα πίσω με τον τραυματισμό στο φινάλε του πρώτου γύρου. Μου πήρε αρκετές εβδομάδες για να βρω το ρυθμό μου, σε γενικές γραμμές ήμουν καλός επιθετικά, αλλά μακριά από τα στάνταρντς μου σε μπλοκ, σέρβις ενώ δούλεψα πολύ στην υποδοχή, αφού αυτή είναι η 3η μου χρονιά ως ακραίος. Τώρα όμως πριν τα πλέι οφς έχω επαναπροσδιορίσει τους στόχους μου και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερος».

Τζέισον Γιαμπλόνσκι: «Δεν θέλω α πω ψέματα ούτε να βρω δικαιολογίες. Αυτή η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για μένα και ιδιαίτερα ψυχολογικά με την όλη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην ομάδα. Ξέρω όμως τι παίκτης είμαι, πρέπει να αφήσω στην άκρη τα προβλήματα και να προχωρήσω μπροστά».
-Διακρίνετε άγχος στις ομάδες σας πριν το πρώτο σερβίς των τελικών;

Ράιαν Όουενς: «Υπάρχει αλλά στα φυσιολογικά επίπεδα… Πιστεύω μάλιστα ότι το προκαλούμε κι εμείς οι ίδιοι ως ένα βαθμό, αφού ας μην ξεχνάμε προετοιμαζόμαστε για τους τελικούς. Αυτό πάντως που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος εντός της ομάδας που να μην πιστεύει ότι δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα εφόσον παίξουμε το δικό μας παιχνίδι».

Τζέισον Γιαμπλόνσκι: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερο άγχος πριν τους τελικούς. Παρά τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, η ομάδα πήρε το Κύπελλο και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρωτάθλημα θα είναι το κερασάκι στην τούρτα όπως λένε, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος είμαστε περήφανοι για αυτά που έχουμε κάνει φέτος»
-Το ξέρετε ότι την τελευταία πενταετία η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς, χάνει τον τίτλο;

«Δεν είχα ιδέα γι’ αυτό αλλά θα το ξεχάσω και γρήγορα γατί το προσωπικό μου μότο είναι ‘Να είσαι έτοιμος για να ζήσει ολοκληρωτικά την κάθε νέα στιγμή’. Κι αυτό δεν μπορώ να το κάνω αν σκέφτομαι γεγονότα του παρελθόντος. στο γήπεδο αυτό που υπάρχει είναι ΜΟΝΟ ο επόμενος πόντος, Ετσι σκέφτομαι και διατηρώ την αυτοσυγκέντρωση μου. Δεν είμαι προληπτικός, αλλά πιστεύω στο να δημιουργείς εσύ τις συνθήκες για να έχεις θετική σκέψη».
Τζέισον Γιαμπλόνσκι: «Προληπτικός δεν είμαι και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. Σίγουρα το πλεονέκτημα της έδρας είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, αλλά σας υπενθυμίζω ότι τόσο ο Ηρακλής όσο και εμείς κερδίσαμε ο ένας στην έδρα του άλλου. Είμαστε κι οι δύο πολύ καλές ομάδες κι αυτό που θα μετρήσει το ποιος θα παίξει καλύτερα»