Κυτταρίτιδα: ο Εφιάλτης είναι γένους Θηλυκού

Πολλές εταιρείες τάζουν στις γυναίκες κρέμες, βότανα, μασάζ, συσκευές και κάθε λογής ανοησία προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα για να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο τζίρος είναι τεράστιος και οι γυναίκες είναι πάντα πρόθυμες να αγοράσουν οτιδήποτε προκειμένου να απαλλαγούν από αυτήν και αυτό το εκμεταλλεύονται βέβαια οι εταιρείες.

Όμως αυτός ο αιώνιος εχθρός των γυναικών δεν είναι μια απλή υπόθεση, μπορεί σίγουρα να περιοριστεί με σωστή διατροφή και σίγουρα να μην εμφανιστεί, όμως κανένα μασάζ καμιά αλοιφή δεν θα το κάνει.

Δυστυχώς δεν παίζει κανένα ρόλο το βάρος, αντίθετα παίζει ρόλο η διατροφή και άρα η δυσκοιλιότητα, η κληρονομικότητα, η αγυμνασιά και άρα η κακή κυκλοφορία του αίματος τοπικά, οι ορμόνες, το τσιγάρο, τα ποτά, τα γλυκά...


Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα;

Είναι η εναπόθεση λίπους και νερού στο δέρμα και την ακριβώς κάτω στοιβάδα, ενώ συνυπάρχει μειωμένη ελαστικότητα στον συνδετικό ιστό. Τα λυποκύτταρα στην περιοχή, αντί να αναδομούνται από τον οργανισμό και να καίγονται, τρέφονται από τον οργανισμό και μεγαλώνουν την μάζα τους, συμπιέζοντας τελικά τα αγγεία. Έτσι, η κυκλοφορία αίματος στην περιοχή να γίνεται σωστός εφιάλτης και το πρόβλημα διαρκώς γίνεται χειρότερο χρόνο με τον χρόνο.

9 στις 10 ελληνίδες έχουν κυτταρίτιδα και κατηγορούν την Μεσόγειο, την κληρονομικότητα, τα πάντα εκτός από όσα εκείνες κάνουν!

Είναι μονόδρομος, είτε αλλάζετε διατροφή και συνήθειες είτε συμβιβάζεστε με αυτήν.
Μην πετάτε τα λεφτά σας άδικα, το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε είναι να χάσετε τα χρήματά σας και να χαμογελούν εις βάρος σας οι εταιρείες ή στην καλύτερη περίπτωση να νομίζετε πως η κυτταρίτιδα σας μειώθηκε ενώ αυτό δεν θα συμβεί ποτέ με κανένα άλλο τρόπο, όμως εσείς θα πιστεύετε... επειδή έχετε ανάγκη να το πιστέψετε...!


Όμως είναι τελικά στο χέρι σας και όχι στην τσέπη σας!

Γιάννης Σαμιώτης