Κατακράτηση υγρών, αίτια, λύσεις

Είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατακράτησης υγρών, μια κατάσταση η οποία προκαλεί «φούσκωμα» και σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και δυσφορία.

Τα αίτια είναι πολλά όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ασθένεια.

Το πρώτο αίτιο έχει να κάνει με τις γυναικείες ορμόνες ( 2-3 ημέρες πριν και κατά την διάρκεια της περιόδου) , αλλά ακόμη και αυτή η περίπτωση είναι πλασματική και θα μπορούσε με μερικά απλά βήματα να μην γίνει καν αντιληπτή εάν οι γυναίκες πρόσεχαν λιγάκι παραπάνω εκείνο το χρονικό διάστημα και 1)   περιόριζαν την καφεΐνη 2)   έπιναν περισσότερο νερό 3)   αύξαναν την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νάτριο το οποίο διατηρεί το ισοζύγιο νερού στο σώμα, 4)   περιόριζαν τις λιπαρές τροφές, 5)   περιόριζαν την ζάχαρη και τα ποτά 6)   πρόσθεταν στο διαιτολόγιο τους τροφές όπως τα σπαράγγια με διουρητικές ικανότητες.

Όπως θα προσέξατε αυτοί οι 6 παράγοντες είναι οι ίδιοι και για την κυτταρίτιδα. . . και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό.

Η Διατροφή ή για να το πούμε καλύτερα και ξεκάθαρα η ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΑΓΥΜΝΑΣΙΑ είναι οι βασικότεροι παράγοντες κατακράτησης υγρών στο σώμα και τίποτε άλλο. Η υπερβολική κατανάλωση απλών υδατανθράκων και η αλόγιστη χρήση αλατιού (νατρίου)   σε συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης νατρίου κάνουν όλη την ζημία και για ακόμη μια φορά οι ορμόνες παίζουν απειροελάχιστο και ασήμαντο ρόλο εάν έχουμε κάνει όλα τα αλλά.

Επίσης καμία ορμόνη πριν την περίοδο δεν επιβάλει να τρώει καμία γυναίκα ότι βρει μπροστά της και κυρίως σοκολάτα, αυτό είναι ακόμη ένας αστικός μύθος ένα μεγάλο παραμύθι που επινοήθηκε για να απενοχοποιήσει την μανία για γλυκά που έχουν ειδικά οι γυναίκες.

Αλίμονο αν ήταν έτσι τότε θα είχαν πεθάνει από υπογλυκαιμία εκατομμύρια γυναίκες σε τρίτες χώρες που δεν έχουν πρόσβαση όχι σε γλυκά αλλά ούτε σε κάτι να φάνε, ας είμαστε σοβαροί.

Εάν στις γυναίκες η κατακράτηση υγρών στο σώμα είναι θέμα διατροφής κατά 90% στους άντρες είναι 100%.


Κάντε ένα απλό τεστ, πιέστε με τον αντίχειρα το δέρμα σας σε μια περιοχή που νομίζεται πως έχετε κατακράτηση, συνήθως στο στομάχι. . όταν το απομακρύνετε θα αφήσει ένα λευκό στίγμα το οποίο εάν κάνει πάνω από 2 δευτερόλεπτα να εξαφανιστεί τότε αυτό σημαίνει ότι έχετε κατακράτηση υγρών.


Οι κακές συνήθειες έχουν ξανά τον πρώτο λόγο και σε αυτήν την περίπτωση, μια διατροφή πλούσια σε νερό, λαχανικά, σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με άσκηση συνήθως εξαφανίζουν και αυτό το πρόβλημα!!


Σε σπάνιες περιπτώσεις μερικές παθήσεις των αγγείων έχουν ως σύμπτωμα την κατακράτηση υγρών, εκεί όμως συνυπάρχουν και αλλά προβλήματα πολύ μεγαλύτερα οπότε η κατακράτηση υγρών είναι το τελευταίο που απασχολεί.

Γιάννης Σαμιώτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μεταβολισμός και Αστικοί Μύθοι Η Δίαιτα του Τεμπέλη »