Ξεκινώντας Γράμμωση


Ίσως το κορυφαίο γεγονός για όλους όσους προσέχουν το σώμα τους είναι η προετοιμασία για τις παραλίες!!


Γιάννης Σαμιώτης, Personal trainer



Kατά έναν περίεργο τρόπο οι περισσότεροι ενδιαφέρονται πρώτα για το πως φαίνονται και πολύ λιγότερο για την υγεία τους.

Έτσι τον χειμώνα που τα πολλά ρούχα κρύβουν τις ατέλειες ελάχιστοι δίνουν σημασία στην διατροφή τους. Βέβαια αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, όμως συμβαίνει.

Επειδή όμως όλοι τελικά θέλουν να ξεφορτωθούν λίπος, κιλά και να γραμμώσουν, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά βασικά πράγματα αφού πρώτα επαναλάβουμε ξανά, ότι άλλο δίαιτα άλλο γράμμωση και ότι δεν μπορεί κάνεις να γράμμωση εάν δεν έχει γυμναστεί πιο πριν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί όμως να αδυνατίσει.


Ο χρόνος που θα ξεκινήσει κάποιος διατροφή έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, κάποιος που είναι πιο κοντά στον στόχο του θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα ενώ κάποιος άλλος που έχει να χάσει πολλά κιλά (πάνω από 10) ίσως άργησε να ξεκινήσει...


Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να ξέρουμε ότι δεν πρέπει να κινούμαστε στα άκρα.

Δεν είναι καλό για τον οργανισμό να βρίσκεται υπό το καθεστώς “γιο γιο”, θα πρέπει να υπάρχει πάντα μια μέση κατάσταση, διαφορετικά ο οργανισμός στρεσάρετε και τα αποτελέσματα είναι αντίθετα όσον αφορά την υγεία μας.


{module Google Horizontal}


Ξεκινώντας θα πρέπει τελικά να αποφύγετε τις απότομες αλλαγές στην διατροφή σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε σταδιακά να καθαρίζετε την διατροφή και να βγάζετε έξω τις άχρηστες τροφές σαν πρώτο βήμα, ενώ ταυτόχρονα να αυξάνετε σταδιακά την λήψη νερού μέχρι να την φτάσετε σε λίγους μήνες στα 4 λίτρα ημερησίως.


Στην δεύτερη φάση θα πρέπει να ελαττώσετε τους υδατάνθρακες μετά τις 5 το απόγευμα και σταδιακά να σταματήστε τους υδατάνθρακες, εντελώς μετά τις 5 το απόγευμα εκτός αν γυμνάζεστε αργότερα όποτε ο τελευταίος υδατάνθρακας σας θα είναι αμέσως μετά την προπόνηση.

Δεν θα σας σώσουν ούτε και φέτος τα μαγικά τσάγια ούτε κάποια χάπια.

Για να χάσετε λίπος πρέπει να χάσετε βάρος, άρα θα πρέπει να ακολουθείτε διατροφή με λιγότερες θερμίδες.
Κόψτε 500 θερμίδες την ημέρα και περιμένετε.
Όταν σταματήσετε να χάνετε βάρος τότε κόψτε αμέσως 250 και κάντε διαρκώς την ίδια κίνηση μέχρι να φτάσετε εκεί που θέλετε, χρειάζεται χρόνος και υπομονή οι αλλαγές θέλουν χρόνο όμως θα έρθουν.


Για να δημιουργήσετε έλλειμμα θερμίδων υπάρχουν 2 τρόποι……

  • Πιο έντονη γυμναστική με μικρά διαλλείματα ή
  • Πιο αυστηρή διατροφή.

Για εμένα ένας συνδυασμός και των 2 είναι το πιο σωστό.
Διατροφές πείνας ή διατροφές μονοφαγίας είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία γιατί τελικά θα αρρωστήσετε.


Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και δεν υπάρχουν διατροφές που μπορείτε να εξακολουθήσετε άπλα επειδή τις διαβάσατε κάπου ή άπλα επειδή την έκανε κάποιος άλλος και είχε αποτέλεσμα. Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη διατροφής και γυμναστικής που σχεδιάστηκε αποκλειστικά πάνω στον δικό του τρόπο ζωής και στον δικό του σωματότυπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό.