Διακοπές χωρίς καούρες!!


Ένα πολύ γνωστό πρόβλημα των διακοπών είναι οι καούρες στο στομάχι οι οποίες ταλαιπωρούν πολύ κόσμο.


Η αιτία τους είναι πάντοτε η αθροιστικά κακή διατροφή η οποία γίνεται ακόμη χειρότερη στις διακοπές και αυτό επειδή ο κόσμος τρώει κατάχλωμη ποιότητα και μεγάλες ποσότητες και κυρίως τρώει ότι βρει μπροστά του!


Στον τέλος του οισοφάγου μας υπάρχει μια βαλβίδα η όποια ανοίγει όταν καταπίνουμε και κλείνει όταν το φαγητό περάσει στο στομάχι. Δυστυχώς όταν τρώμε υπερβολικές ποσότητες το φαγητό πάει για να περάσει την βαλβίδα ανάποδα αφού έχει γεμίσει το στομάχι.

 

Υπάρχουν πολλές τροφές που έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν αυτή τη βαλβίδα περισσότερο από άλλες.
Με το πέρασμα των χρόνων και όσο περισσότερο πιέζεται η βαλβίδα και ανάλογα τον οργανισμό άρχετε η ώρα που τελικά δεν θα τα καταφέρει και θα υποφέρουμε από καούρες...είναι πλέον η ώρα να πάμε στον γιατρό ο όποιος θα μας δώσει κάποιο φάρμακο, όχι για να θεραπεύει το πρόβλημα, αλλά για να αραιώσει την καυστικότητα των γαστρικών υγρών και να δώσει την εύκαιρα στον οργανισμό να επιδιορθώσει την βλάβη.


Οι παλινδρομήσεις δεν είναι μικρό πρόβλημα αντίθετα είναι πολύ σοβαρό και δεν θεραπεύονται δυστυχώς από κανένα φάρμακο.
Από τη στιγμή που τα γαστρικά υγρά φτάσουν στον οισοφάγο τότε έχουν προκαλέσει βλάβες οι οποίες δεν πρέπει να συνεχιστούν.
Παίρνοντας Λοζέκ, για παράδειγμα, δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα.
Λύση υπάρχει αλλά πρέπει να είναι ΜΟΝΙΜΗ!


ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 
ΠΟΤΕ ΑΛΚΟΟΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ
ΠΟΤΕ ΥΠΝΟ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
ΠΟΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ


Αν θέλετε να φάτε γλυκό πρέπει να το φάτε σαν απογευματινό η σε κάθε περίπτωση όχι μαζί με το γεύμα.
Υπολογίζεται ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω κιλά κάποια στιγμή στην ζωή τους θα αποκτήσουν αυτό το πρόβλημα...όμως δυστυχώς δεν έχει να κάνει μόνο με το βάρος αλλά κυρίως με το πόσο πιέζουμε αυτήν την βαλβίδα και το πόσο αντέχει κατασκευαστικά πλέον αυτή στον καθέναν.


Να θυμάστε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να τρώει όσο θέλει για πάντα και να νομίζει ότι τάχα αντέχει σαν ταύρος Γ.Ο.Π. δεν έχει ηλικία.
Στόχος δεν είναι να τρομάξει κανείς, αλλά να καταλάβει ότι δεν είναι απλά μια καούρα που με 1 Λοζέκ πάει πέρασε , είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό και ο οισοφάγος με στενώσεις και περιπέτειες παραμονεύει!
Καλές διακοπές σε όλους με υγεία..αλλά για να την έχετε να προσέχετε πάντα!

 

Γιάννης Σαμιώτης  Personal Trainer