«ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ» Ένας βαθμός πιο κάτω στην κυτταρίτιδα σε ένα μήνα

Το μόνιμο πρόβλημα των γυναικών είναι αυτό της κυτταρίτιδας.

Έχουμε γράψει πολύς φορές για τις αιτίες οι οποίες μπορεί να είναι πολλές όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό που φταίει είναι οι κακές συνήθειες..και είναι άλλο πράγμα μια κυτταρίτιδα που διακρίνεται με προσπάθεια και άλλο η μόνιμη άσχημη και κακά τα ψέματα φοβερά αντιαισθητική όψη.
Η κυτταρίτιδα, δεν έχει σχέση με την ηλικία και το βάρος, έχει όμως με άλλα αλλά..σήμερα θα δούμε τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες για να ελαττώσουν κατά ένα βαθμό μέσα σε ένα μηνά την όψη της. Είναι όμως αδύνατον μια γυναίκα με πολύ προχωρημένη κυτταρίτιδα να απαλλαγεί εντελώς από αυτήν.


Πριν ξεκινήσετε απλά να γνωρίζεται ότι, μασάζ , αλοιφές , βότανα ,πίλινγκ κτλ, είναι ένα τίποτα μπροστά στα επόμενα βήματα. Η όψη του δέρματος είναι όψη της υγείας που έρχεται από μέσα.


Ενυδάτωση:

Το νούμερο 1 μυστικό για μικρότερη κατακράτηση υγρών.

Όταν το σώμα μπαίνει σε κατάσταση αφυδάτωσης τότε λειτούργει αμυντικά και κατακρατεί όσο περισσότερο νερό μπορεί. Έτσι αυξάνετε η όψη της κυτταρίτιδας. Βάλτε στόχο 1 ποτήρι νερό ανά 1/2 ώρα και εάν γυμνάζεστε τουλάχιστον 3 ποτήρια νερό μέσα στην ώρα που γυμνάζεστε και πάντα μοιρασμένο.
Άσκηση, βάρη και τρέξιμο το λιγότερο 3 φορές την εβδομάδα.

Όσο πιο σφιχτό είναι το σώμα τόσο λιγότερο φαίνεται η κυτταρίτιδα και επιπλέον η καλή αιμάτωση κρατάει υγιές το δέρμα και νεανικό 4 φορές περισσότερο από κάποια που δεν γυμνάζεται. Μιλάμε όμως για γυμναστική όχι παιδική χαρά κουτσομπολιό και αχαχούχα!


Διατροφή.

Ελαττώστε τους υδατάνθρακες και φάτε απλούς μόνο όσες γυμνάζεστε και μόνο αμέσως μετά την γυμναστική


Φρούτα

Ναι αλλά όχι όσα βρείτε ούτε ότι βρείτε! Άδω προτιμάμε φρούτα με αντιοξειδωτική δράση με κορυφαία τα κεράσια τις φράουλες και τα μύρτιλο.
Φάτε 15 ωμά άψητα ανάλατα αμύγδαλα την ημέρα..σαν σνακ..γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ιδιότητες θα σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό ακόμη και την ταλαιπωρία που έχει περάσει το δέρμα σας από τον ήλιο!
Μετά προπονητικό γεύμα..πάση θυσία πρωτεΐνη...ένα γιαούρτι 2% η 1 τόνος σε νερό η 1 αυγό ολόκληρο με δυο ασπράδια (βραστά) με 2 φρυγανιές.


Ήλιος και μαύρισμα????

Ναι και σίγουρα μαυρισμένη δείχνετε καλύτερη! Όμως προσοχή. Όχι στο κάψιμο του δέρματος γιατί ο οργανισμός στην προσπάθεια το να σώσει το δέρμα από εγκαύματα η να τα περιορίσει στέλνει αμέσως υγρά προς τα εκεί όποτε τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα. Άλλωστε υπάρχει και ο καρκίνος του δέρματος και ο ήλιος δεν θέλει baby oil και αλλά λάδια. Θέλει ΣΤΑΔΙΑΚΗ έκθεση στον ήλιο και μαύρισμα και όχι πάμε να μαυρίσουμε την Κυριακή.


ΚΑΝΤΕ αυτά τα βήματα και σ ένα μήνα θα έχετε αποτέλεσμα!..διαφορετικά μην κάνετε τίποτα και πείτε και φέτος σε όλους ότι έχετε ορμονικό πρόβλημα, πολυκηστικές, ωοθήκες και γενικά είμαι σίγουρος ότι έχετε κατά νου πολλές δικαιολογίες!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

 

Γιάννης Σαμιώτης. Personal Trainer