Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TIPS& Τρικ για γράμμωση: Όχι στο φαγητό έξω και στα γλυκά!

Μια μέρα κι ένα TIP

ENΔΕΚΑΤΟ tip : Όχι στο φαγητό έξω και στα γλυκά!

 

Γιατί λέμε όχι στο φαγητό έξω (ειδικά το καλοκαίρι) και όχι στα γλυκά! Αγαπημένη συνήθεια όλων μας ειδικά το καλοκαίρι είναι να βρισκόμαστε έξω, παρέα με φίλους.

Δυστυχώς όμως για πολλούς δεν αρκεί αυτό και το έχουν συνδυάσει με φαγητό ή γλυκό. Σίγουρα όλοι τρώμε έξω και όλοι τρώμε γλυκά. Αυτό που έχει σημασία είναι να αποτελεί εξαίρεση και όχι συνήθεια κάθε εβδομάδα.

Τα εστιατόρια, οι ταβέρνες κτλ προμηθεύονται πάντα συγκεκριμένες ποσότητες τις οποίες υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν για Σαββατοκύριακο και κατόπιν για την εβδομάδα, πλέον βέβαια η ζήτηση είναι αισθητά μειωμένη.

Τι κάνουν όμως όταν πέσουν έξω στους υπολογισμούς τους ή όταν απλά θέλουν το φαγητό να είναι μαλακό, ζουμερό, να προκαλεί εθισμό και ευχαρίστηση στον πελάτη τους;

Καταρχήν ΣΠΑΝΙΑ πετάνε κάτι !

Όταν το κατάστημα αγοράσει για παράδειγμα κρέας, ταυτόχρονα προμηθεύεται διάφορες σκόνες τις οποίες ρίχνουν μέσα για να γίνει μαλακό, δεν είναι ότι έχουν μυστική συνταγή και ότι φτιάχνουν τα πάντα γευστικά και μαλακά.

Το φιλέτο είναι τόσο μαλακό και ζουμερό που αναρωτιέσαι πως το δικό σου είναι σκληρό και σπογγώδες! Πολύ απλά υπάρχει συγκεκριμένη λεύκη σκόνη η οποία για παράδειγμα κάνει το φιλέτο μαλακό, ανοίγει τους πόρους του κρέατος,  αλλά προσοχή, ανοίγει και τους πόρους στην γλώσσα σας όσο τρώτε! Έχει απαγορευτεί στο εξωτερικό αλλά όχι και στην χώρα μας, η οποία δεν εφάρμοσε ποτέ τις κοινοτικές οδηγίες για τα διάφορα εδέσματα.

Έτσι τα φαγητά που τρώτε έξω, μπορεί οι πρώτες ύλες να είναι καλές σε ορισμένα μαγαζιά, αλλά τελικά καταλήγουν να είναι σκουπίδια με χημικές ουσίας και μπαχαρικά. Μάλιστα, εάν πέσουν έξω στους υπολογισμούς τους και περισσέψουν μερίδες τότε ρίχνουν μέσα βελτιωτικά γεύσης, ζάχαρη, μπαχαρικά και απλά τα ξαναζεσταίνουν και είναι αδύνατον να καταλάβει κάποιος ότι τρώει μπαγιάτικο φαγητό.

Τα βελτιωτικά γεύσης, οι χρωστικές (οι οποίες δίνουν το γνήσιο χρώμα σε γλυκά και φαγητά) είναι η Νο1 βιομηχανία στον κόσμο και έχουν ενοχοποιηθεί για καρκινογένεση από πάρα πολλές έρευνες που καθημερινά θάβει αυτή η βιομηχανία.

Είναι τρομερό ότι το μπλε χρώμα των γλυκών είναι αποτέλεσμα του μπλε του μεθυλενίου που χρησιμοποιούν για τον καρκίνο.

Είναι απίστευτο ότι το τόνικ έχει πικρή γεύση επειδή έχει μέσα κινίνη το Νο1 φάρμακο κατά της ελονοσίας. Και όμως όλα αυτά τα τρώμε και όταν πάθουμε κάτι λέμε "ήταν να το πάθουμε".

Όχι δεν ήταν να πάθετε τίποτα. Ότι παθαίνουμε είναι αποτέλεσμα καταχρήσεων.

Το ερώτημα είναι  "θα πάθω κάτι εάν φάω δηλαδή έξω;"

Ασφαλώς και το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο.

Όλα όσα τρώμε,  πίνουμε και κάνουμε έχουν αθροιστική δράση πάνω μας και τελικά όταν νοσήσουμε αυτό είναι αποτέλεσμα τους.

{module OMRON IN} Όσο πιο πολλά χημικά προσθέτουμε στην διατροφή μας τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην ασθένεια.

Εάν τα εστιατόρια έκαναν τα αυτονόητα τότε όλα θα ήταν ανθηρά !

Αν πέταγαν τα μπαγιάτικα, αν τηγάνιζαν σε ελαιόλαδο και το άλλαζαν τακτικά, αν δεν χρησιμοποιούσαν όλα όσα κάνουν τα φαγητά εύγεστα και άχρηστα, ΑΝ ΈΠΛΕΝΑΝ τις σαλάτες με προσοχή τότε οι γαστρεντερίτιδες το καλοκαίρι θα ήταν πολύ λίγες.

Δυστυχώς όμως ΚΑΝΕΙΣ δεν το κάνει γιατί σκοπός είναι ο εθισμός του πελάτη και το ΚΕΡΔΟΣ και όχι η υγεία.

Ο πελάτης έχει πλέον εθισμό σε όλα αυτά και εάν φάει κάτι αγνό του φαίνετε άγευστο και κακό !

Εάν φάει τόνους ζάχαρης, ακόμη και σε ένα σπιτικό γλυκό, αμέσως θα το ενοχοποιήσει.

Το κακό με την ζωή μας, αυτόν τον αιώνα, είναι ότι η βιομηχανία γεύσεων έχει προχωρήσει απίστευτα και τα χημικά έχουν αντικαταστήσει τα πάντα. Υπάρχουν εκατοντάδες χημικές ουσίες που μιμούνται αληθινές γεύσεις. Υπάρχει κόσμος που ζει για να τρώει και αντλεί χαρά από φαγητό και αγορές αγαθών και όχι από τη ζωή.

Αυτό είναι κάτι που έχει πάρει τρομερές διαστάσεις αφού ο κόσμος μαθαίνει να ζει και να κάνει τα πάντα σε έναν υπολογιστή και εκεί μέσα βομβαρδίζεται καθημερινά με όλα όσα θέλει η βιομηχανία να προωθήσει και τελικά γινόμαστε όλοι θύματα σε ένα φαύλο κύκλο που οδηγεί εκεί που θέλουν, αρχικά στην βιομηχανία κατανάλωσης και αργότερα στην ιατρική επιστήμη.

Η υγεία είναι στο χέρι όλων μας, όσο περισσότερο προσέχουμε, τόσο λιγότερο μελλοντικά θα μας απασχολήσουν ασθένειες.

Τον αιώνα που διανύουμε υπολογίζουν ότι δεν θα υπάρχει ούτε μια οικογένεια χωρίς έναν ασθενή από καρκίνο.

Η ποιότητα ζωής κατρακυλά και το 75% θα παίρνει κάποιο φάρμακο από τη 4η δεκαετία της ζωής του για να ζει.

Ίσως σας κούρασα αλλά καλό είναι να σκεφτείτε τι θέλετε στον μέλλον σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ PERSONAL TRAINER

 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.