Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μεγάλη καρδιά της Νίκης Μανωλάκη έσωσε ένα αρνάκι που τώρα ψάχνει το δρόμο για την Αγγλία

Η Γιαννούλα είναι ένα αρνάκι που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι και ζει σε ένα διαμέρισμα του Ηρακλείου Κρήτης.

Το αρνάκι επιβίωσε χάρη στις φροντίδες της  γυμνάστριας Νίκης Μανωλάκη και του καθηγητή Πληροφορικής Ανδρέα Γεωργόπουλου και πλέον ζητά να ζήσει μια καλύτερη ζωή σε φάρμα της Αγγλίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patris. 

Το πρόβλημα είναι πως θα μεταφερθεί στη φάρμα, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αρνούνται να το μεταφέρουν.

«Μετά από πολύ ψάξιμο καταλήξαμε σε μια φάρμα στο Κεντ της Αγγλίας, το “Retreat Animal Rescue Farm Sanctuary”. Εκεί ζουν ζώα φάρμας τα οποία ασφαλώς δεν οδηγούνται για κατανάλωση και οι άνθρωποι του κτήματος περιμένουν με χαρά και το δικό μας αρνάκι.

Ωστόσο, μέχρι τώρα ό,τι προσπάθειες κάναμε έπεσαν στο κενό. Ένα ταξίδι σαν κι αυτό θα ήταν πανεύκολο να οργανωθεί για έναν σκύλο, αλλά για ένα ζωντανό αρνί που δεν πηγαίνει για σφαγή είναι σχεδόν απαγορευτικό», είπε η Νίκη Μανωλάκη στην «Π».

«Ενώ επιτρέπεται νομοθετικά να ταξιδέψει με αεροπλάνο, οι κρούσεις έως τώρα σε αεροπορικές είχαν αρνητική απάντηση. Επίσης η προσπάθεια να μεταφερθεί οδικώς και δωρεάν από εξειδικευμένη μεταφορική εταιρεία που συνοδεύει άλογα στο εξωτερικό απέβη κι αυτή άκαρπη, καθώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει μόνο σε αδειοδοτημένα οχήματα για πρόβατα να κάνουν αυτή τη μεταφορά.

Ζητήσαμε μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου να γίνει εξαίρεση μόνο για την περίπτωσή της ως ειδική και ούτε αυτό έγινε δεκτό.  Επιπλέον η μεταφορά του με ιδιωτικό αυτοκίνητο απαγορεύεται δια ροπάλου. Δεν σταματάμε τις προσπάθειες, το αρνάκι δεν μπορεί να συνεχίσει να μένει στο διαμέρισμα», προσθέτει.

Η μικρή Γιαννούλα κοιμάται σε ένα σκυλίσιο κρεβάτι και το ζευγάρι μέχρι στιγμής της έχει αγοράσει τρία αναπηρικά καροτσάκια. Οσο μπορούν την βγάζουν έξω, ωστόσο, οι υποχρεώσεις του δεν τους επιτρέπουν να κάνουν όσα θα ήθελαν παραπάνω.

«Το αρνάκι μας παίζει με τα σκυλιά μας και εμάς μας ακολουθεί παντού γιατί μας θεωρεί… κοπάδι του.

Οσο μπορούμε το βγάζουμε έξω αλλά κι εμείς εργαζόμαστε και επιπλέον δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, γιατί δεν έχουμε πού να το αφήσουμε. Δεν είναι σκύλος να το δώσουμε για λίγες μέρες σ’ έναν φίλο μας.

Είναι ένα αρνί που ζει σ’ ένα διαμέρισμα στον Πόρο, ενώ θα μπορούσε να ζει με άλλα ζώα μια πολύ καλή ζωή στη φάρμα της Αγγλίας.

Ελπίζω να βρούμε μια αεροπορική εταιρεία να τη μεταφέρει εκεί. Ασφαλώς θα πληρώσουμε και εγώ θα τη συνοδεύσω μέχρι εκεί. Περιμένουμε να ακούσουμε το “ναι” και είμαστε έτοιμοι να φύγουμε!», λέει η κα. Μανωλάκη.

Φωτογραφίες: Πατρίς/Κώστας Μεταξάκης

Πηγή:iefimerida.gr 

arnaki irakleio

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.