Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πανναξιακός στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού.(video)

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του συλλόγου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού.

Σε συνεργασία με την ομάδα «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΨΗ» που δρα με εκστρατείες κατά του καρκίνου του μαστού, οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας φωτογραφήθηκαν με το χαρακτηριστικό «ροζ κορδελάκι» καθώς ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού» στις 25 Οκτωβρίου φωτογραφήθηκαν θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμπαρασταθούν στις αγωνίστριες γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού και να τιμήσουν την προσπάθειά τους ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ την πρόληψη.

Αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%. Παρ’ όλες όμως τις προόδους στη διάγνωση και τη θεραπεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων σχετιζόμενων με τον καρκίνο στις γυναίκες, και την υπ’ αριθμόν τρία αιτία θανάτου συνολικά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ελλάδα είναι δυστυχώς από τις χώρες όπου η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται συνήθως όταν η νόσος είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Πολυμέσα

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.