Θέαμα με νικητή τον Άρη στην Ηλιούπολη

Θέαμα επί δυόμιση ώρες απόλαυσαν οι φίλοι του βόλεϊ που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης, εκεί όπου ο Άρης δραπέτευσε με «δίποντο» στο 3-2 υπέρ του επί της ομώνυμης τοπικής ομάδας.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ στην αρχή αλλά οι «κιτρινόμαυρες» με πίεση από το σερβίς ξέφυγαν στο +7 (10-17). Η Ηλιούπολη δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 0-1 με 20-25 βρήκε τις φιλοξενούμενες μπροστά στο σκορ.

Ο Άρης μπήκε με... αέρα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-8. Ένα επι μέρους σκορ 5-1 υπέρ των γηπεδούχων έφεραν το ματς στο 8-11 αλλά και πάλι η φιλοξενούμενη ομάδα διατήρησε προβάδισμα. Ο άσος της Μαλουσάρη (12-15) και μια σειρά σωστών επιλογών στην επίθεση έφεραν το σετ στα ίσα 16-16. Η Κις έκανε το 19-18, στο τάραφλεξ έπεφταν κορμιά και η Γιοβάνη με μπλοκ άουτ έκανε το 25-23 και το 1-1 σετ.

Μάχη πόντο-πόντο στο 3ο σετ (2-2, 4-4, 8-8). Με τον άσο της Γκρέκα η Ηλιούπολη πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο σετ για το 10-8. Η Ηλιούπολη είχε βρει ρυθμό (18-1, 22-15) και πέρασε με 2-1 σετ μπροστά έπειτα από επίθεση της Κις (25-19).

Στο τέταρτο σετ ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά (0-6, 12-6) αλλά με τη Σπανού στο σερβίς οι γηπεδούχες ροκάνισαν τη διαφορά. Η Κις μείωσε σε 13-14 ενώ με δικό της άσο λίγο αργότερα έκανε το 16-16. Η Σαλούστρου με μονό μπλοκ έβαλε για πρώτη φορά στο σετ μπροστά τις γηπεδούχες με 17-16, αλλά ο Άρης βρήκε λύσεις στην επίθεση και με τη Νίκιτς έκανε το 20-25 στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Εκεί, μετά το 3-2 ο Άρης «έτρεξε» σερί για το 3-7. Η Γκρέκαμείωσε σε 5-7 και 6-7 με την Κις. Με πιο καθαρό μυαλό στις επιθέσεις, οι «κιτρινόμευαρες» πήραν το σετ με τον άσο της Κωνσταντινίδου (9-15), μαζεύοντας ένα σημαντικό «δίποντο» ενόψει της συνέχειας».

Την αναμέτρηση στο κλειστό της Ηλιούπολης παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γ. Καραμπέτσος μαζί με το Γενικό Γραμματέα, Ν. Χαλβατζή. 

Τα σετ: 20-25, 25-23, 25-19, 20-25, 9-15

Η γνώμη του πάγκου

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Δεν είμαι ικανοποιημένη απ’ το αποτέλεσμα σ’ ένα ματς όπου θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Είχαμε πρόβλημα στην υποδοχή και κάναμε πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Πλέον κοιτάζουμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη.»

Δημήτρης Σολκίδης: «Είμαι ευχαριστημένος με τους δύο βαθμούς που πήραμε σε μια δύσκολη έδρα με καλή ομάδα, έχοντας ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης κατά τη διάρκεια του ματς. Έχουμε δύσκολη συνέχεια μπροστά μας, έχω πίστη στο ρόστερ που έχουμε φέτος καθώς έχουμε τη δυνατότητα στις αναμετρήσεις που ακολουθούν να πάρουμε βαθμούς».

Οι συνθέσεις

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Κις, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Κοκίου –λ / Γκρέκα
Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Νίκιτς, Καραφουλίδου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Αλεξάκου, Κελεσίδου-λ / Πήττα, Γουγούση, Χαραβελούλη