Νίκη για τους Μακεδόνες μέσα στους Αμπελόκηπους

Ντέρμπι για πολλά γερά νεύρα ήταν η αναμέτρηση της Ελπίδας με τους Μακεδόνες, την οποία κέρδισαν οι φιλοξενούμενες 3-2 έπειτα από 2,5 ώρες αγώνα.

Ηταν μια πολύ σπουδαία νίκη για την ομάδα των Κυμίνων, που αγωνίστηκαν χωρίς την Βραζιλιάνα ακραία τους Μαρλούτσι Τοάτσι η οποία είχε τραυματιστεί το περασμένο Σάββατο. Ο κόσμος που γέμισε το γυμναστήριο των Αμπελοκήπων πρακαλούθησε ένα ματς με συνεχείς διακυμάνσεις, πολλά λάθη αλλά και ένα συγκλονιστικό τάι μπρέικ στο οποίο παίχτηκαν 40 πόντοι!

Η Ελπίδα μπήκε στο ματς με στόχο να πιέσει την υποδοχή των αντιπάλων. Με επιθετική αιχμή την Νώτη προηγήθηκε με 10-6 και κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος και να πάρει το πρώτο σετ χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα (25-20).

Στο δεύτερο σετ η Ελπίδα προηγήθηκε με 10-7, αλλά οι Μακεδόνες βελτίωσαν την υποδοχή τους χάρη στην αλλαγή λίμπερο (Τζαγκαράκη αντί Μυρίδου) και χάρη στην αποτελεσματικότητα της Δραγουμάνου ισοφάρισαν (10-10) και προηγήθηκαν 16-17. Η Ελπίδα αντέδρασε (18-16, 20-18), όμως και πάλι οι φιλοξενούμενες είχαν απάντηση και έφτασαν στην ισοφάριση (21-25).

Και ενώ το τρίτο σετ αναμενόταν δραματικό, η Ελπίδα ήταν καταιγιστική και με την Καλαντάτζε να «μπαίνει» στο παιχνίδι προηγήθηκε 7-2, 12-3 και 17-5. Οι Μακεδόνες μείωσαν προσωρινά σε 17-10, ωστόσο το σετ ολοκληρώθηκε εύκολα υπέρ των γηπεδούχων (25-16). Ακριβώς αντίστροφη ήταν η εικόνα στο τέταρτο σετ, με τους Μακεδόνες να «βομβαρδίζουν» την αντίπαλη υποδοχή της Ελπίδας, να ξεφεύγουν 2-8, 4-11, 9-19 και να ισοφαρίζουν για δεύτερη φορά (12-25).

Το ξεκίνημα των φιλοξενούμενων ήταν καλό και στο τάι μπρέικ, αφού με τακτικό σερβίς στην Καλανταρίδου προηγήθηκαν 2-5. Η Ελπίδα ισορρόπησε με την είσοδο της Παπάζογλου και χάρη στο καλό σέρβις της Γουίλσον πέρασε 9-7. Στη συνέχεια πήρε διαφορά ασφαλείας (12-9 και 13-10), αλλά δύο χαμένες επιθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στους Μακεδόνες να ισοφαρίσουν. Ακολούθησαν χαμένα ματς μπολ εκατέρωθεν και το θρίλερ κρίθηκε με επίθεση της Δραγουμάνου σε κακή υποδοχή της Ελπίδας.

Η γνώμη του πάγκου
Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Δεν είχαμε καθόλου φρεσκάδα και κάναμε εύκολα λάθη. Κάποια ατού μας ήταν σε κακή μέρα και δίκαια ήρθε η ήττα».

Μανώλης Σκουλικάρης: «Ήταν μια μεγάλη νίκη σε ένα παιχνίδι πολύ νευρικό. Ξεκινήσαμε νωθρά, αφού ήμασταν επηρεασμένοι από την απουσία της Τοάζι, αλλά σταδιακά τα κορίτσια βρήκαν ρυθμό και τους αξίζουν συγχαρητήρια που στάθηκαν όρθια σε μια καυτή έδρα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο».

Tα σετ: 25-20, 23-25, 25-16, 12-25, 19-21
ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλανταρίδου, Γουίλσον, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) – Δροσοπούλου, Παπάζογλου, Καλαϊτζάκη, Καραμούτσα, Γεροβασιλείου
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Βέλιου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Μυρίδου (λ) – Τζαγκαράκη (λ), Παπαδοπούλου, Καλτσώνη, Στεφανίδου.