Πρόκριση - ιστορία για τον Πανναξιακό

Σε μια ανατρεπτική αναμέτρηση στο κλειστό της Νάξου, ο Πανναξιακός έγραψε ακόμα μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση των πλέι οφ και προκρίθηκε στα τελικά του πρωταθλήματος!

Στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός με τη Ρίτσι να αγωνίζεται διαγώνια και τη Μερτέκη να γυρίζει ακραία πήρε από την αρχή προβάδισμα (12-21) για το 0-1 (12-25).

Ο Πανναξιακός ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο χωρίς ωστόσο να αποφύγει τα λάθη. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό προβάδισμα με +5 (13-18 επίθεση Μερτέκη) αλλά δυο άσοι της Πότοκαρ (17-19) και ένας λίγο αργότερα της Φρέσκο έφερε τον ΠΑΟΝ στο 20-21. Η Πολ έδωσε λύση για το 20-22 και το 22-24 και οι «πράσινες» έκαναν το 0-2 στα σετ (22-25).
Στο τρίτο σετ, η εικόνα άλλαξε ο Πανναξιακός μπήκε αοφασισμένος να μειώσει, ελαχιστοποίησε τα λάθη και πίεσε τον αντίπαλο. Στο β΄τεχνικό τάιμ άουτ, ο ΠΑΟΝ ήταν στο +5 (16-11) ενώ με την Ζακχαίου λίγο αργότερα να παίρνει μπρος έκανε το 20-14 για να μειώσει σε 1-2 σετ η Οικονομίδου (25-17).
Ακόμα πιο εύκολα πήγε το τέταρτο σετ για τις γηπεδούχες που με την υποστήριξη του κόσμου τους πήραν ώθηση για το 16-9 (άσος Οικονομίδου) με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αντιδράσει και το σετ να ολοκληρώνεται 25-12.
Στη «ρώσικη ρουλέτα» του τάι μπρέικ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα (0-3 με μπλοκ της Φιλντ στην Τοτσίδου, όμως η Φρέσκο πήρε πάνω της δύσκολες επιθέσεις και ο ΠΑΟΝ πέρασε μπροστά 2-4. Δυο επιθέσεις της Καββαδίας έκαναν το 6-8 ενώ η Πολ το 6-9. Η νησιωτική ομάδα αντέδρασε ενώ η Δρακουλίδου ισοφάρισε σε 9-9 με την Πότοκαρ να βάζει μπροστά τον ΠΑΟΝ στο 10-9. Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 13-13 (Φιλντ). Εκεί, το μπλοκ της Ζακχαίου στη Φιλντ έκανε το 14-13 (εν μέσω διαμαρτυριών από τις φιλοξενούμενες καθώς ο δεύτερος διαιτητής υπέδειξε παράβαση στο φιλέ αλλά η η πρώτη διαιτητής πήρε επάνω της τη φάση). Το πρώτο ματς μπολ του Πανναξιακού ήταν και το.. τελευταίο με τον Παναθηναϊκό να χρεώνεται τέσσερις μπαλιές αν και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν επαφή με το μπλοκ στην επίθεση Ρίτσι. Ο Πανναξιακός με το 15-13 ξεχύθηκε στο τάραφλεξ να πανηγυρίσει μια ιστορική στιγμή ενώ από τη μεριά του Παναθηναϊκού υπήρξαν διαμαρτυρίες για μπλοκ άουτ της Καναδέζας αθλήτριας.
Η γνώμη του πάγκου
Γιώργος Ρουσης: «Έγινε ένα συγκλονιστικό ματς ίσως το πιο συγκλονιστικό που έχουμε παίξει εμείς φέτος. Στα δυο πρώτα σετ, ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς καλύτερος, καθότι εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη. Ήταν θέμα δικό μας καθαρά ενώ είχαμε και κάποια θεματάκια με κάποιες αθλήτριες που ήταν άρρωστες αλλά αγωνίστηκαν κανονικά όπως κάνουν όλη τη σεζόν. Σημασία έχει για την ομάδα και για τη Νάο ότι ο Πανναξιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε και τον κόσμο σήμερα για την ώθηση που έδωσε στα κορίτσια».
Δημήτρης Καζάζης: «Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριές μου που σε ένα τόσο κρίσιμο ματς πιστεύω ότι ανταποκρίθηκαν κατάλληλα αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσαν διαιτητικά λάθη να κρίνουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν είναι δικό μας θέμα, δεν σέβονται τον Παναθηναϊκό όταν σε ένα τέτοιο κρίσιμο ματς γίνονται λάθη που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει σαφής έλλειψη σεβάσμου και το έχουμε δει όλη τη χρονιά αλλά κάτι τέτοιο σε αυτό το σημείο δεν το φανταζόμασταν».
Τα σετ: 12-25, 22-25, 25-17, 25-12, 15-13
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Καζάζης) Χρυσομάλλη, Πολ, Μερτέκη, Καββαδία, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα –λ / Καρπουζά, Παπαδοπούλου, Λαγουδάκη
Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ, Σεφεριάδου, Ξαγοραράκη